Carlsen Børnebøger Kim Fupz Aakeson

60 år fuld af Fupz

Fuld af Fupz, Kim Fupz Kim Fupz Aakeson, godnatlæsning, godnatlæsningen, højtlæsning,

Gennem sin mere end 30 år lange karriere har Kim Fupz Aakeson (f. 1958) beriget dansk film og litteratur med et væld af værker. Den 12. september fylder den kendte og elskede forfatter 60 år.

Han har skrevet prisvindende filmmanuskripter og uforglemmelige børnebøger, så uanset alder er man nok stødt på den yderst produktive forfatter. Vi stiller her skarpt på Kim Fupz og hans forunderlige univers.

Fra børnebøger til det store lærred

Kim Fupz Aakeson debuterede som børnebogsforfatter i 1984 med Hvem vover at vække guderne, men allerede to år tidligere fik han sin debut som tegneserietegner med albummet Gå løs på livet!

60 år fuld af Fupz

Siden har han begået sig inden for nærmest alle litteraturens genrer, lige fra børnebøger og tegneserier til romaner, novellesamlinger, skuespil og filmmanuskripter.

Kim Fupz Aakeson er da også blevet tildelt adskillige priser for sine bøger gennem årene, bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris (1990), Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2000) og Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomslitteratur (2011).

Selvom Kim Fupz Aakeson har udgivet over 100 titler, bliver nye idéer til børnebøger ved med at finde vej:

“Det er faktisk lidt en gåde for mig selv. Jeg har flere gange tænkt, om det monstro var slut. Mit arbejde med film fylder så meget og er så massivt, og så alligevel popper den ene børnebog op efter den anden med ujævne mellemrum. Jeg vil tro det hjælper at have børn i huset. Det giver et vist flow af dumme spørgsmål, mærkelige tegninger og store tanker om at være til.” – Kim Fupz Aakeson

Gå på opdagelse i Fupz’ finurlige univers

Kim Fupz Aakesons børnebøger er noget helt særligt, for her bliver tingene tit vendt på hovedet. Det er ikke sikkert, at hovedpersonerne har benene på jorden eller har lyst til at have det. Der er en slags morale i det meste. Og god humor. Plus både stille og højlydt forundring over, hvordan verden (især de voksnes) er skruet sammen.

Som redaktør Gitte Ladefoged fortæller, så er Kim Fupz Aakesons bøger helt unikke:

“Kim Fupz Aakeson har en helt særlig tone. Derudover er han aldrig bange for at berøre svære emner, fx død, skilsmisse, sorg, tro og ensomhed, og han gør det med en lethed, så man som forældre kan ‘holde ud’ at læse det med sine børn. Og så er hans bøger med de mange fantastiske replikker vidunderlige at læse højt.” – Gitte Ladefoged, redaktør.

Her har vi samlet en perlerække af Kim Fupz Aakesons nyeste udgivelser og klassikere, der kan læses igen og igen.

Sallies historier

Sallies historier, Kim Fupz, Kim Fupz Aakeson

Hver aften plager Sallie sin far om en historie – og så lige midt i TV-Avisen!

Heldigvis er Sallies far er fantastisk rar far, der fortæller nogle fantastisk gode historier. Han fortæller bl.a. om verdens mest uartige dreng, en legetøjsløs stakkel, en pige der kan huske alt og meget andet. 

Ny udgave af de klassiske historier af Kim Fupz Aakeson med skønne illustrationer af Rasmus Bregnhøi. 

Fra ca. 4 år. 

Du kan købe Sallies historier online her eller i din lokale boghandel.


Men størst af alt

60 år fuld af Fupz

En alternativ skabelsesberetning om alt det gode – og om alt det knap så gode

Gud har skabt hele Jorden på sølle syv dage, bjergene, havene, alle dyrene. Og Gud har skabt mennesket. Fanden har kun lavet småting, tidsler, hvepse, slagregn, og han er misundelig på Gud, især over det med menneskene, fandens misundelig. Men Fandens Oldemor har en god ide … 

En alternativ skabelsesberetning om alt det gode – og om alt det knap så gode – men først og fremmest en bog om det, som er størst af alt.

Kim Fupz Aakesons fortælling er illustreret af Cato Thau-Jensen.

Fra ca. 5 år

Du kan købe Men størst af alt online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.


Fuld af Fupz

Fuld af Fupz, Kim Fupz Aakeson, børnebog, børnebøger

Hvem er verdens grimmeste pige? Kan en ræv uden hale gifte sig med en Prinsesse uden prins? Hvad gør man, hvis ens far hverken tror på Gud eller Jesus? Hvordan kan man huske det hele? Bliver man stor og stærk af at spise havregrød hver morgen? Og kan man være en superhelt i nattøj?

Læs historierne, som er fulde af Fupz, og få svar på det og meget mere! Dette flotte samlebind samler nogle af de bedste historier fulde af Fupz gennem tiden!

Fra 5 år

Du kan købe Fuld af Fupz online her eller i din lokale boghandel.


Mogens og Mahdi

60 år fuld af Fupz

Verdens første – og sjoveste – tegneserie af Fupz og Bregnhøi!

Det er historien om de to drenge Mogens og Mahdi, som ikke har skide meget til fælles. Altså bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være rige og seje.

Bogen indeholder ti historier, der er fulde af humor og geniale drengestreger.

Fra 9 år

Du kan købe Mogens og Mahdi online her og toeren Mogens og Mahdi forever online her. Begge bøger kan også købes i din nærmeste boghandel.


Værsgo’ og spis, hr. Struganoff

Kim Fupz Aakeson, hr. Struganoff, Værsgo' og spis, hr. Struganoff, børnebog, babybog

Hr. Struganoff kan ikke knappe sine bukser. Måske fordi han har spist lidt for meget til aftensmad. Og morgenmad. Og middagsmad. Og natmad. Og mellemmad.

Hr. Struganoff må hellere spise noget sundt. Han vil lave sig en frugtsalat. I mange farver!

En finurlig bog om alverdens farver med den elskede karakter hr. Struganoff.

Fra 2 år

Se også: Skal dit barn lære at læse? med pixibøgerne Hr. Struganoffs madalfabet

Du kan købe Værsgo’ og spis, hr. Struganoff online her eller i din lokale boghandel.
Fups’ og Bregnhøis største hits

Fups' og Bregnhøis største hits, Kim Fupz Aakeson, Kim Fupz, børnebog, børnebøger

8 pletskud fra Fupz samlet i en forrygende bog ─ flot gennemillustreret af Rasmus Bregnhøi.

Børn har mange spørgsmål: Hvad er kålrolader? Kan det betale sig at gå i skole? Får man altid skældud, hvis man stjæler sin mors tørresnor? Og varer julen hele året?

Endnu et flot samlebind med otte sjove, gennemillustrerede historier fra makkerparret Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi.

Fra 4 år

Du kan købe Fups’ og Bregnhøis største hits online her eller i din lokale boghandel.Svendman

Svendman, Kim Fupz Aakeson, Rasmus Bregnhøi, børnebog, børnebøger

Superhelten SVENDMAN slår til!

Svend elsker superhelte, og hvad er så mere oplagt end selv at blive superhelt? Det er dog ikke helt nemt, når man er en lille, slap og lidt dum dreng, der bor med sin mor i en lejlighed på 3. sal med altan. Men når børn har sat sig noget i hovedet, så vil de gå virkelig langt for at gennemføre det. Og Svend vil altså bare virkelig gerne være superhelt!

Fra 5 år

Du kan købe Svendman online her eller i din lokale boghandel.
Fupz’ store julebog

Fupz' store julebog, Kim Fupz Aakeson, julebog, julefortælling, Siri Melchior, Rasmus Bregnhøi

Uden Kim Fupz Aakesons skønne og skøre julehistorier, så bliver det altså ikke jul i år.

I dette flotte samlebind finder du tre julefortællinger med rensdyr, julemænd og masser af humor! Bogen indeholder historierne: “Julemandens jul”, “Nissen, der ville være berømt” og “Et juleeventyr – og så alligevel ikke”.

Fra 4 år

Du kan købe Fupz’ store julebog online her eller i din lokale boghandel.


Mellem os

Mellem os, Kim Fupz Aakeson, Jesper Wung-Sung, Glenn Ringtved, Sebastian Bune, Laura Marie Ringo, Sarah Engell, Stine Haynes, Thomas Korsgaard, Tomas Lagermand Lundme, novellesamling

Hvad gør man, når ens skilsmisseramte far er gået i hundene? Hvordan er det at blive forelsket i en fætter? Og kan man flygte fra sin egen familie?

Det er ikke altid nemt at være en del af en familie, og i denne novellesamling stiller ti danske forfattere, heriblandt Kim Fupz Aakeson, skarpt på problemstillinger fra hjemmets trygge rammer.

Du kan købe Mellem os online her eller i din lokale boghandel.