Børnebøger Carlsen

60 år fuld af Fupz

Fuld af Fupz, Kim Fupz Kim Fupz Aakeson, godnatlæsning, godnatlæsningen, højtlæsning,

Gennem sin mere end 30 år lange karriere har Kim Fupz Aakeson (f. 1958) beriget dansk film og litteratur med et væld af værker. Han har skrevet prisvindende filmmanuskripter og uforglemmelige børnebøger, så uanset alder er man nok stødt på den yderst produktive forfatter. Den 12. september fylder den kendte og elskede forfatter 60 år, og her stiller vi skarpt på Fupz og hans forunderlige univers.

Fra børnebøger til det store lærred

Kim Fupz Aakeson debuterede som børnebogsforfatter i 1984 med Hvem vover at vække guderne, men allerede to år tidligere fik han sin debut som tegneserietegner med albummet Gå løs på livet!

Siden har han begået sig inden for nærmest alle litteraturens genrer, lige fra børnebøger og tegneserier til romaner, novellesamlinger, skuespil og filmmanuskripter.

Kim Fupz Aakeson er da også blevet tildelt adskillige priser for sine bøger gennem årene, bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris (1990), Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2000) og Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomslitteratur (2011).

Selvom Kim Fupz Aakeson har udgivet over 100 titler, bliver nye idéer til børnebøger ved med at finde vej:

“Det er faktisk lidt en gåde for mig selv. Jeg har flere gange tænkt, om det monstro var slut. Mit arbejde med film fylder så meget og er så massivt, og så alligevel popper den ene børnebog op efter den anden med ujævne mellemrum. Jeg vil tro det hjælper at have børn i huset. Det giver et vist flow af dumme spørgsmål, mærkelige tegninger og store tanker om at være til.” – Kim Fupz Aakeson

 

Gå på opdagelse i Fupz’ finurlige univers

Kim Fupz Aakesons børnebøger er noget helt særligt, for her bliver tingene tit vendt på hovedet. Det er ikke sikkert, at hovedpersonerne har benene på jorden eller har lyst til at have det. Der er en slags morale i det meste. Og god humor. Plus både stille og højlydt forundring over, hvordan verden (især de voksnes) er skruet sammen.

Som redaktør Gitte Ladefoged fortæller, så er Kim Fupz Aakesons bøger helt unikke:

“Kim Fupz Aakeson har en helt særlig tone. Derudover er han aldrig bange for at berøre svære emner, fx død, skilsmisse, sorg, tro og ensomhed, og han gør det med en lethed, så man som forældre kan ‘holde ud’ at læse det med sine børn. Og så er hans bøger med de mange fantastiske replikker vidunderlige at læse højt.” – Gitte Ladefoged, redaktør.

Her har vi samlet en perlerække af Kim Fupz Aakesons nyeste udgivelser og klassikere, der kan læses igen og igen.

Fuld af Fupz

Fuld af Fupz, Kim Fupz Aakeson, børnebog, børnebøgerHvem er verdens grimmeste pige? Kan en ræv uden hale gifte sig med en prinsesse uden en prins? Bliver man stor og stærk af at spise havregrød hver morgen?

Dette flotte samlebind samler nogle af de bedste historier fulde af Fupz gennem tiden!

Fra 5 år

Du kan købe Fuld af Fupz online her eller i din lokale boghandel.

 

 

 


Mogens og Mahdi

Mogens og Mahdi, Kim Fupz Aakeson, Rasmus Bregnhøi, børnebog, børnebøger, tegneserie

Verdens første – og sjoveste – tegneserie af Fupz og Bregnhøi!

Det er historien om de to drenge Mogens og Mahdi, som ikke har skide meget til fælles. Altså bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være rige og seje.

Bogen indeholder ti historier, der er fulde af humor og geniale drengestreger.

Fra 9 år

 

Du kan købe Mogens og Mahdi online her eller i din lokale boghandel.

Du kan købe Mogens og Mahdi forever, toeren i serien her eller i din nærmeste boghandel.

Korte historier om Mogens og Mahdi:


Værsgo’ og spis, hr. Struganoff

Kim Fupz Aakeson, hr. Struganoff, Værsgo' og spis, hr. Struganoff, børnebog, babybogHr. Struganoff kan ikke knappe sine bukser. Måske fordi han har spist lidt for meget til aftensmad. Og morgenmad. Og middagsmad. Og natmad. Og mellemmad. Hr. Struganoff må hellere spise noget sundt. Han vil lave sig en frugtsalat. I mange farver!

En finurlig bog om alverdens farver med den elskede karakter hr. Struganoff.

Fra 2 år

Du kan købe Værsgo’ og spis, hr. Struganoff online her eller i din lokale boghandel.

Se også: Skal dit barn lære at læse? med pixibøgerne Hr. Struganoffs madalfabet


Fups’ og Bregnhøis største hits

Fups' og Bregnhøis største hits, Kim Fupz Aakeson, Kim Fupz, børnebog, børnebøgerBørn har mange spørgsmål: Hvad er kålrolader? Kan det betale sig at gå i skole? Får man altid skældud, hvis man stjæler sin mors tørresnor? Og varer julen hele året?

Endnu et flot samlebind med otte sjove, gennemillustrerede historier fra makkerparret Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi.

Fra 4 år

Du kan købe Fups’ og Bregnhøis største hits online her eller i din lokale boghandel.


Svendman

Svendman, Kim Fupz Aakeson, Rasmus Bregnhøi, børnebog, børnebøgerSuperhelten SVENDMAN slår til!

Svend elsker superhelte, og hvad er så mere oplagt end selv at blive superhelt? Det er dog ikke helt nemt, når man er en lille, slap og lidt dum dreng, der bor med sin mor i en lejlighed på 3. sal med altan. Men når børn har sat sig noget i hovedet, så vil de gå virkelig langt for at gennemføre det. Og Svend vil altså bare virkelig gerne være superhelt!

Fra 5 år

Du kan købe Svendman online her eller i din lokale boghandel.


Fupz’ store julebog

Fupz' store julebog, Kim Fupz Aakeson, julebog, julefortælling, Siri Melchior, Rasmus BregnhøiUden Kim Fupz Aakesons skønne og skøre julehistorier, så bliver det altså ikke jul i år.

I dette flotte samlebind finder du tre julefortællinger med rensdyr, julemænd og masser af humor! Bogen indeholder historierne: “Julemandens jul”, “Nissen, der ville være berømt” og “Et juleeventyr – og så alligevel ikke”.

Fra 4 år

Du kan købe Fupz’ store julebog online her eller i din lokale boghandel.


Mellem os

Mellem os, Kim Fupz Aakeson, Jesper Wung-Sung, Glenn Ringtved, Sebastian Bune, Laura Marie Ringo, Sarah Engell, Stine Haynes, Thomas Korsgaard, Tomas Lagermand Lundme, novellesamlingHvad gør man, når ens skilsmisseramte far er gået i hundene? Hvordan er det at blive forelsket i en fætter? Og kan man flygte fra sin egen familie?

Det er ikke altid nemt at være en del af en familie, og i denne novellesamling stiller ti danske forfattere, heriblandt Kim Fupz Aakeson, skarpt på problemstillinger fra hjemmets trygge rammer.

Du kan købe Mellem os online her eller i din lokale boghandel fra den 18. september 2018.