Fagbøger

De 5 erotiske sprog. Kend dit sprog og vink farvel til kedelig sex

joan orting, de 5 erotiske sprog, farvel kedelig sex

I bogen De 5 erotiske sprog fortæller sexolog Joan Ørting, hvordan du får bedre sex ved at lære dit personlige erotiske sprog at kende. Se de 5 sprog her og find ud af, om du og din partner er på bølgelængde.


Føles sex mere som hverdag og pligt end lyst og passion? Det kan skyldes, at din partner og dig ikke taler samme erotiske sprog, eller at du ikke er bevidst om præcis hvad, der tænder dig mest.

Det er også emnet for bogen De 5 erotiske sprog, hvor sexolog og forfatter Joan Ørting enkelt og letforståeligt gennemgår, hvad der kendetegner de forskellige sprog – og lige så vigtigt, hvorfor vi så ofte ender med at tale forbi hinanden i et parforhold. Med kedelig sex til følge.

LÆS OGSÅ: Lider du af præstationsangst i sengen? Sådan kommer du af med den

Herunder kan du se, de 5 erotiske sprog helt kort skitseret, og i bogen lærer du gennem nemme (og sjove!) øvelser, hvordan du finder dit sprog og – ved at kende det – får bedre sex.

Alle mennesker taler ifølge Joan Ørting mere end ét af de 5 sprog, og du kan med fordel vælge de tre, du synes kendetegner dig bedst. Vælg så, hvad der er dit vigtigste sprog, og hvilke to der kan fungere som krydderi i dit sexliv.

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

Tror du, din partner har samme præferencer? De 5 erotiske sprog lærer dig, hvordan du kan få hul på samtalen med din kæreste, mand eller hustru – til glæde for jeres fremtidige sexliv. Og hvis du er single, kan du med De 5 erotiske sprog, blive klogere på, hvad du leder efter i en partner.

De 5 erotiske sprog

1. Sexfantasier

Hvis du har sexfantasier som erotisk sprog, er du god til at forestille dig situationer, der tænder dig. Du kan så at sige ”tænke dig til”, hvad der for dig er sexet og har typisk en ret god idé om, hvad der vil give dig en orgasme. Nogle ord, der kendetegner sexfantasier som erotisk sprog, er: visualisering, forestillingsevne og legetøj.

2. Krop og sanser

Hvis du har krop og sanser som erotisk sprog, er fysisk kontakt og den rette berøring dét, der virker for dig. Du er er sanseligt menneske, der reagerer med kroppen på både lyde, dufte og smage. Nogle ord, der kendetegner krop og sanser som erotisk sprog, er: hud til hud-kontakt, kys og massage.

3. Polaritet

Hvis du har polaritet som sprog, tænder du på energien mellem dig og din partner. Du reagerer på maskuline og feminine karaktertræk, og at der er den rette kemi mellem jer. Nogle ord, der kendetegner polaritet som erotisk sprog, er: flirt, intensitet og modsætninger.

4. Fetich og kinks

Hvis du har fetich og kinks som sprog, tænder du på leg med virkeligheden og forvandling af dig selv. Du har ofte bestemte ting, du synes er sexede og tilhører måske allerede et fællesskab med mennesker, der deler dine præferencer. Nogle ord, der kendetegner fetich og kinks som sprog, er: rollespil, kostumer og at prøve grænser af.

5. Romantik

Hvis du har romantik som erotisk sprog, hænger sex for dig sammen med kærlighed og nærvær, og de ting kan ikke adskilles. Du søger den dybe forbindelse med din partner. Nogle ord, der kendetegner romantik som erotisk sprog, er: forelskelse, samhørighed og tryghed.

LÆS OGSÅ: De forbudte billeder. Bogen der er for fræk til Facebook

Er du blevet nysgerrig på at lære mere om dig selv, og hvad der tænder dig? Med De 5 erotiske sprog af Joan Ørting får du mulighed for at blive klogere på dit sexliv og ikke mindst, hvordan du taler med din partner om dine og deres erotiske behov, og hvordan I kan mødes, hvis I er forskellige.


De 5 erotiske sprog

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan finde De 5 erotiske sprog som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Andre bøger af Joan Ørting

Joan Ørting, elsk dig selv og bliv elsket

Ens største kritiker er ofte en selv. Mange mennesker nedbryder hver dag sig selv med tanker om, at man ikke er god nok. Det er usande tanker, der forfølger os fra barndommen.

Joan Ørtings bog Elsk dig selv og bliv elsket har til formål at få dig til at elske dig selv. For livet igennem er den eneste relation, der er stensikker, dig selv. Så hvorfor ikke være din egen mest loyale og kærligste ven? 

Med Elsk dig selv og bliv elsket bliver du guidet til, hvordan du maner din indre kritiker i jorden, så du kan stå trygt og stærk i dit eget lys.

Du kan købe Elsk dig selv og bliv elsket online, eller i din nærmeste boghandel.


Joan Ørting, Ta' mig, en bog om hverdagens forførelser

Ta’ mig – en bog om hverdagens forførelser er til dig, der ønsker mere saft, kraft, intimitet, energi og glæde i sengen såvel som i parforholdet.

Bogen centrerer sig om, hvordan man forvandler frustration og hverdagsirritation til lidenskab, erotik og fantastisk sex.

En bog fyldt med gode råd, specifikke øvelser og stødteknikker, og tips til hvordan man forfører og er modig.

Uanset hvordan din kærlighedssituation er, kan bogen være en gavnlig tilføjelse til din bogsamling.

Du kan købe Ta’ mig – en bog om hverdagens forførelser online, eller i din nærmeste boghandel.


joan ørting, vær åben, energi og glæde i parforholdet

En travl hverdag slider på parforholdet.

Det er dog ikke ensbetydende med at man aldrig kan få forelskelsen og sexlysten til at blomstre på ny.

Joan Ørtings bog Vær åben giver eksempler og råd til, hvordan man får mere glæde ind i parforholdet – og ikke mindst mere spræl og energi med ind i sengen.

Vær åben indeholder både inspiration til tantrasex, råd til hvordan man åbent kan snakke om seksuelle fantasier og gode bud på forspil.

Du kan købe Vær åben online, eller i din nærmeste boghandel.


Vil du vide mere om Joan Ørting? Så besøg hendes hjemmeside her.


Savner du mere læseinspiration? Se vores liste med erotiske noveller her.