10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

Er du til uhyggelige psykologiske thrillere? Du ved, de der læseoplevelser, hvor spændingen kommer snigende for lige pludselig at være allestedsnærværende i et kæmpe gys? Hvor du fortrød, at du læste, da du var alene hjemme?


Hvis du kan svare ja til ovenstående, så bør en af disse 10 psykologiske thrillere helt sikkert være på din læseliste.Mørk sindrig thriller

Clémence Michallon: Den tavse gæst

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

Aidan er en hårdtarbejdende far og en vellidt person i lokalområdet. Han er gavmild, men har en mørk side: Han har myrdet otte kvinder. Nummer ni bliver Rachel, som han holder fanget i skuret i haven. 

Da Aidans kone dør, er han og deres 13-årige datter Cecilia nødsaget til at flytte. Aidan har intet andet valg end at tage Rachel med sig og introducere hende for Cecilia som en ven af familien, som har brug for et sted at bo. Aidan satser på at de sidste fem års fangenskab har hjernevasket og skræmt Rachel nok til at hun ikke vil flygte. Men Rachel er en fighter og en overlever og hun ser Cecilia som den livline, som hun tålmodigt har ventet på. Og da Emily, en lokal restaurantejer, begynder at interessere sig for den flotte enkemand, kommer hun farligt tæt på Aidans hemmelighed. 

Den tavse gæst er en sindrig thriller skrevet fra Rachel, Cecilia og Emilys synsvinkler og udforsker de psykologiske konsekvenser af Aidans forbrydelser mod kvinderne i hans liv – og båndene imellem dem, som styrker dem. 

Du kan købe Den tavse gæst online fx hos Saxo.com eller i nærmeste boghandel fra 15. februar.
Psykologisk thriller med et twist

C.J. Tudor: De andre

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

Selvstændig thriller af forfatteren til Kridtmanden.

Da Gabe er på vej hjem, ser han ansigtet af en lille pige, som han kender, i bagruden af bilen foran ham. Hun former ét ord med læberne: Far. Det er sidste gang, han ser sin femårige datter, Izzy. Politiet er overbevist om, at hun er død. Men tre år efter kører Gabe stadig rundt på vejene og leder efter den bil, der tog Izzy. Han vil aldrig opgive det håb, han bærer i sig.

Fran og hendes datter, Alice, leder ikke, men er på flugt. Altid et skridt foran dem, der vil gøre dem fortræd. For Fran kender til sandheden om Gabes datter – og hun ved, hvad de andre, dem, der jagter hende og Alice, vil gøre, hvis de nogensinde fanger dem …

“Overbevisende og dragende.” – Sunday Express

Du kan købe De andre online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler.
Nervepirrende romantisk thriller

Colleen Hoover: Verity

mørkt bedrag, colleens hoover, verity

Hvor langt er du villig til at gå for kærligheden?

Lowen er forfatter, men hendes karriere halter gevaldigt. Da hun en dag bliver tilbudt muligheden for at skrive en serie af bestsellerforfatteren Verity Crawford færdig, takker hun derfor straks ja.

Lowen tager til familien Crawfords hjem for at gennemgå Veritys noter. Men på Veritys kontor finder Lowen en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver de rædselsvækkende begivenheder, der ødelagde familien Crawford for altid.

Skal Lowen fortælle om sin opdagelse? Og hvad er der egentlig sket med Verity?

Mørkt bedrag er en gribende og nervepirrende romantisk thriller fra romance-dronningen Colleen Hoover.

LÆS OGSÅ: Gribende romantisk thriller fra Colleen Hoover! Smuglæs i Mørkt bedrag

Du kan købe Mørkt bedrag online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.En foruroligende fortid og en hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Karen Dionne: Dyndkongens datter

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

Dødspændende … fængslende til sidste punktum” – POLITIKEN

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din nærmeste boghandel.Skræmmende krimi, hvor tingene ikke er, som de ser ud

Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebe, Når isen brister

Emma har et forhold med sin chef Jesper, hvilket både er upraktisk men også er med til at gøre forholdet ekstra spændende.

En dag forsvinder Jesper dog sporløst, og snart efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa.

Efterforsker Peter Lindgren bliver sammen med adfærdspsykologen Hanne Lagerlind sat til at opklare mordet, som viser sig at være langt mere kompliceret, end de havde forestillet sig.


Du kan købe Når isen brister online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Hekseprocesser, videnskab og tro i psykologisk forskningskrimi

Sara Bouchet: Savas vidner

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Køb Savas vidner online som lydbog her eller lån den på biblioteket. 


Angstskabende psykologisk drama

Pierre Lemaitre: Brudekjolen

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

“Djævleblændt spændende … i en klasse helt for sig selv.”  – NORDJYSKE

Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør.
Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan.
Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om Pierre Lemaitre

Du kan købe Brudekjolen her eller i din nærmeste boghandel


Berusende, mørk og uundgåelig pageturner

A.J. Finn: Kvinden i vinduet

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er aleneEr du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen.
Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. For blot et år siden var hun gift og havde et godt job. Nu får hun voldsomme angstanfald ved tanken om at gå udenfor. Hun får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie – far, mor og teenagesøn – men en aften, Anna kigger over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

LÆS OGSÅ: Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Køb Kvinden i vinduet online her eller i din foretrukne boghandel.


Hårrejsende domestic noir sat i minimalistisk lejlighed i London

J.P Delaney: Kvinden før

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene

“En thriller i verdensklasse!” – CILLES LÆSESAL

En af årets stærkeste psykologiske thrillere er J.P. Delaneys Kvinden før, en blændende og fængslende pageturner i domestic noir-stil.

Hovedpersonen Jane flytter ind i en minimalistisk hi-tech lejlighed i London, hvor hun skal leve efter en masse særprægede regler indført af lejlighedens arkitekt. Eksempelvis må hun ikke have nogle personlige nipsting eller pynte væggene med kunst.

Kort tid efter Jane er flyttet ind, finder hun ud af, at den tidligere lejer døde under tragiske omstændigheder.

Hvad vigtigere er dog, at den tidligere lejer samtidigt lignede Jane skræmmende meget…

☞ Læs også: Kom bag om den psykologiske thriller Kvinden før 

Køb Kvinden før som e-bog eller lydbog her


Spændende thriller om konsekvenser af en traumatisk hændelse

Amy Gentry: Aldrig Glemt

10 psykologiske thrillere du ikke skal læse, når du er alene“Lovende amerikansk debut om identitet, hævn og forholdet mellem mor og datter” – LITTERATURSIDEN

Enhver forælders mareridt.
Det er hvad Anna og hendes mand går igennem, da deres trettenårige datter Julie en nat bliver kidnappet fra sit værelse.

Otte år senere dukker en pige op, som hævder at være Julie, og genforeningen bringer lykke til den lille familie.

Alligevel begynder tvivlen at komme snigende hos Anna, for der er mange små ting, der ikke passer sammen i forhold til Julie og hendes historie.

Men hvis pigen ikke er deres datter, hvad vil hun dem så? Og hvor godt kender Anna egentligt sit barn?

☞ Læs også: Kan du lide at blive skræmt? 

Du kan købe Aldrig glemt af Amy Gentry som e-bog eller lydbog her