Aktuelt Danske krimier Indefra Populære krimier

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2020: Jeg er enormt beæret

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2020: Jeg er enormt beæret

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2020 for sit alsidige forfatterskab.


“Jeg er enormt beæret og stolt over at modtage prisen. Den tillid, som forlaget viser mig, vil jeg gerne gengælde med flere gode romaner,” siger Steffen Jacobsen.

“En to meter høj, tatoveret overlæge, anerkendt forsker og bestsellerforfatter af spændingslitteratur  – sådan ser renæssancemennesket måske ud i 2020,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen, redaktionschef for skønlitteratur på Lindhardt og Ringhof, og fortsætter:

“Steffen Jacobsen formår at skabe filmiske fortællinger med hårdtslående plots og mestrer mange genrer. Med sine 13 bøger er han blevet til et household-name blandt danske læsere. Vi er utroligt glade for, at han for snart fire år siden valgte vores forlag”. 

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på krimiforfatter Steffen Jacobsens bøger

“Steffen er en af landets mest effektive plotmagere. Vi er meget stolte af at have så stærkt et forfatterskab, og vi glæder os til at sende ham ud i verden,” siger administrerende direktør Lars Boesgaard.   

Kombinerer kvantefysik og spænding

Steffen Jacobsen udkom første gang på Lindhardt og Ringhof i 2017 med den historiske roman Da blev jeg døden om Niels Bohr og Manhatten-projektet. 

“Vi er virkelig imponerede over, hvordan man kan kombinere indsigt i kvantefysik på højeste niveau med en hæsblæsende pageturner, men det er det, Steffen kan,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen.

LÆS OGSÅ: Start din læsning af Steffen Jacobsens nye intense krimiserie Proxy

Siden da er det blevet til fem bøger mere – heriblandt en debatbog om hospitalsvæsenet, en lyd-serial og tre spændingsromaner, der med stor succes er sendt ud på mange sprog af det digitale forlag Saga.

Hans næste bog, De stumme piger, der er en selvstændig fortsættelse af bestselleren Proxy, udkommer 18. september.  

Pris på 50.000 kr.

Otto B. Lindhardt-prisen er opkaldt efter forlagets grundlægger og blev indstiftet i 2014. Med prisen følger 50.000 kroner, og tidligere har Jørn Riel, Leif Davidsen, Knud Romer, Michael Katz Krefeld, Mich Vraa, Merete Pryds Helle og senest Maren Uthaug modtaget den.

Læs mere om Steffen Jacobsens nye roman De stumme piger her