Saga

Hvad vi fortæller uden ord

Hvad vi fortæller uden ord

Vidste du, at kun 7-10 % af hvad du kommunikerer til andre sker gennem ord? Uden at vi ved det, siger vores krop langt mere end ord, og den fortæller næsten altid sandheden! Forfatterparret og kropssprogseksperterne Allan og Barbara Pease har beskæftiget sig med fænomenet i over 30 år. I bogen “Kropssprog – Hvad vi fortæller uden ord” viser de, hvordan du, ved at kende kropssprogets universale sprog, kan bruge det til at nå dine mål eller få harmoniske relationer, både professionelt og personligt. Men det er ikke det eneste, de skriver om, de arbejder nemlig også med kroppen på en lidt anden måde.

Skrevet af: Dorte Limkilde

Den kønnede krop

“Vi skriver denne bog for at hjælpe Dem med at udvikle og forbedre Deres forhold til begge køn. (…) De beviser vi præsenterer viser, at kønnene af natur har tendens til at opføre sig forskelligt. Vi antyder ikke at det ene køn er tvunget til eller bør opføre sig på en bestemt måde.”

Allan og Barbara Pease arbejder nemlig ikke kun med kropssproget, men også med kroppen i et kønnet perspektiv. Gennem videnskabelige studier undersøger de kroppens biologiske forudsætning for, hvordan vi interagerer i verden og med hinanden. Hensigten med deres bøger er at hjælpe dig med at få harmoniske relationer, løse konflikter eller nå dine karrieremål. Men det er også bøger, der taler direkte ind i en omdiskuteret og aktuel kønsdebat. For hvad vil det overhovedet sige at være en mand eller en kvinde? Og kan mit biologiske køn være en forudsætning for, hvordan jeg handler eller interagerer med verden?

Hvad vi fortæller uden ordHvad vi fortæller uden ordHvad vi fortæller uden ordHvad vi fortæller uden ord Hvad vi fortæller uden ord

Kroppen og kærligheden

Som det ovenstående citat fra Hvorfor mænd ikke hører efter og kvinder ikke kan læse kort, arbejder Pease-parret sig i ind et felt, hvor det er nødvendigt, at de er meget præcise i deres formuleringer, når det kommer til, hvordan de forholder sig til de to køn, og de forskelle der er på dem. Bogen er en del af en lang række af bøger med lignende titler, for eksempel: Hvorfor mænd vil have sex og kvinder har brug for kærlighed.

“Da I kyssede hinanden foretog jeres hjerne en hurtig kemisk analyse af jeres spyt og fandt ud af om I var genetisk kompatible.”

Her ser de på, hvad der sker i kroppen, når vi bliver forelskede eller indleder en kærlighedsrelation, med udgangspunkt i hjerneforskning og biologiske og psykologiske studier. Som titlerne også peger på, tager Allan og Barbara Pease fat i nogle af de forestillinger, der kan være om henholdsvis manden og kvinden. De sætter dem under en videnskabelig lup, så læseren har større mulighed for at forstå sine egne og andres adfærdsmønstre.

Et succesfuldt par

Selvom deres blik på køn og krop bevæger sig i et meget omdiskuteret felt, og på nogen kan virke fornærmende, så er deres bøger særdeles populære. Allan og Barbara Pease har success både som forfattere og foredragsholdere. Parret har skrevet over 18 bestsellere og givet seminarer i 70 lande. Deres bøger er oversat til hele 55 sprog, og de har optrådt i forskellige tv-shows og film.