Aktuelt Bøger om naturen Fagbøger

“Nu kommer lyset med hastige skridt” – seks tips til din have i foråret.

Foråret er over os, og for dem med grønne fingre er det havetid. Men hvad skal du gøre i din have i foråret? Her er seks havetips til foråret fra Haven i Troense af Helle Troelsen.

Haven i Troense, Helle Troelsen

1.

I marts kan du sætte spande over rabarberne for at fremme længden på stænglerne – så kan du tidligere få rabarbertærte.

2.

Sidst i marts lægges kartofler ud. Hvis de dækkes til med fiberdug fremmes spiringen, og så har du kartofler klar til Grundlovsdag.

“Den første marts kan man spise aftensmad kl. 18 uden at tænde for lyset. Det er lige så let at huske, som at man skal klippe roser på Dronning Margrethes fødselsdag.”

Citat fra Haven i Troense.

3.

I april er kan du så agurker, meloner og squash inden for ved stuetemperatur, så de er klar til at blive plantet ud i drivhuset i starten af juni.

4.

I slut april kan du faktisk plante de fleste grøntsager, etårige krydderurter og enkelte sommerblomster, som ikke har været til forspiring, ud direkte på friland.

“Nu kommer lyset med hastige skridt. Dagen tiltager med flere minutter i døgnet. Det sætter fut i planterne, så det af og til knager af saftspænding i træer og buske.”

Citat fra Haven i Troense.
Helle Troelsen, Haven i Troense

5.

Maj er fuld af gøremål i haven, og f.eks. skal du knibe de første blomster på chili, peber og aubergine af. Man nænner det næsten ikke, men planten sætter flere frugter hvis du gør det.

6.

I maj skal du også binde klatreplanter op, klippe stokroser ned til 15 cm og tynde ud i rodfrugter, spinat -, salat -, og persilleplanter.


Haven i Troense, Helle Troelsen

Haven er Troense er en havevandring, der strækker sig over et helt år, hvor vi oplever Helle Troelsens enestående have døgnet rundt.

Find Haven i Troense her

Illustreret med over 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier.

Læs mere om Haven i Troense her