Bøger om Danmark Fagbøger Samfund og debat

Ulf Svane og Mathias Kobberrød Rasmussen: Hovedstaden bag facaden

Ulf Svane og Mathias Kobberrød Rasmussen: Hovedstaden bag facaden

Hovedstaden bag facaden er en tankevækkende tur til gemte og glemte steder i København, hvor fotograf Ulf Svane og forfatter Mathias Kobberrød Rasmussen har besøgt 58 af byens kulturbærende forretninger og mindre familiedrevne virksomheder.

Fotograf Ulf Svane og forfatter Mathias Kobberrød Rasmussen portrætterer Hovedstaden bag facaden i ord og billeder de mennesker, der befolker stederne som stamgæster, kunder og indehavere, side om side med motiver af interiør, facader, genstande og det omkringliggende bymiljø. Fra Alices Hundesalon og Elinor Infred Kjoler på Nørrebro til Harmonikaeksperten og Herolds Varehus på Amager.

Bogen er en række personlige fortællinger om en vigtig, men desværre ofte overset del af byen, der fortjener offentlighedens opmærksomhed, så nye generationer af københavnere kan lære byen at kende og reflektere over dens fortid, nutid og fremtid. For hvor er København på vej hen? Og hvordan kan byen indrettes, så mangfoldigheden inkluderer alle?
 
Hovedstaden bag facaden henvender sig både til byens beboere og tilflyttere, der gerne vil med ind bag facaden på den by, de bor i, og til alle dem, der er interesseret i byudvikling, kunstformidling og kulturhistorie.

LÆS OGSÅ: 7 interessante fakta fra Historien om kunst uden mænd, du måske ikke vidste


Hovedstaden bag facaden af Ulf Svane og Mathias Kobberrød Rasmussen:

Ulf Svane og Mathias Kobberrød Rasmussen: Hovedstaden bag facaden

Kom med på en stemningsmættet og skøn tur til gemte og glemte steder i storbyen, der skildres gennem cirka 300 billeder. Hovedstaden bag facaden er en kunstnerisk og moderne formidling af byens kulturbærende erhvervsdrivende nicheforretninger og mindre familiedrevne virksomheder i alle afskygninger. En hyldest til det København, der er ved at forsvinde. 

Det er et portræt af  de mennesker, der befolker stederne som stamgæster, kunder og indehavere, side om side med motiver af interiør, facader, genstande og det omkringliggende bymiljø. Det er en række personlige fortællinger om en vigtig, men desværre ofte overset del af byen, der fortjener offentlighedens opmærksomhed, så nye generationer af københavnere kan lære byen at kende og reflektere over dens fortid, nutid og fremtid.

Du kan købe Hovedstaden bag facaden online fx hos Bog&idé eller i nærmeste boghandel.