Børnebøger Carlsen

Supersaurus – den mest eftertragtede titel

Supersaurus - den mest eftertragtede titel

Forestil dig en blanding af Tintin, Indiana Jones og Jurrasic Park samlet i en og samme børnebog. Så har man altså en pænt spændende bog til børn, der kan lide fart over feltet. “Det er simpelthen et vildt fedt univers”, siger forlagschef for Carlsen Christian Bach om Supersaurus-serien.

Supersaurus – Raptorer i paradis

I første bog, Raptorer i paradis, møder vi hovedpersonen 13-årige Bea Kingsley, der er forældreløs og vild med eventyr, ligesom den bedstemor, hun vokser op hos. Og Beas verden byder på ret mange eventyr, for her er dinosaurerne ikke uddøde, men lever side om side med menneskene. Det er selvsagt ikke uproblematisk. Handlingen foregår mellem første og anden verdenskrig og er en blanding af rigtige historiske begivenheder tilsat videnskabelige opdagelser og ægte historiske personer sat i en fiktiv ramme, hvor dinosaurerne tramper rundt i kulissen. Bøgerne sender læseren hele verden rundt: vi begynder i Indonesien, og skal i de senere bind til Afrika, det amerikanske midt-vesten, ud i junglen i Mexico, Japan og til Europa.

Adventure til både drenge og piger

Til børnebogmessen i Bologna i 2016 var Supersaurus-serien den mest eftertragtede titel, og rettighederne endte i en budrunde, hvor flere danske forlag bød på retten til at udgive bøgerne på det danske marked. Carlsen vandt, og det er man naturligvis glade for. “Det her er den store fortælling, der både har appel til piger og drenge, og så er det vaskeægte adventure”, siger Christian Bach begejstret.

Supersaurus - den mest eftertragtede titel

Forfatteren Jay Jay Burridge er lidt af en nørd, der allerede som 3-årig fik sit første modellervoks og siden har leget videre og taget en uddannelse som skulptør. Derudover har han lavet børne-tv på BBC, udsmykket en dino-diner for Jamie Oliver og brugt 3 år på at bygge historien op og lave det visuelle univers i Supersaurus-serien.

Find den på dit lokale bibliotek.

Supersaurus - den mest eftertragtede titel

Få fjerde bind i serien nu

Nu kan du få fjerde bind i serien Supersaurus. Supersaurus - den mest eftertragtede titelHer kan Bea ikke lade være med at tænke på de dagbøger, deres far efterlod sig, og de mystiske saurmænd. Hvorfor tillagde han dem så stor betydning, og hvordan hænger relationen mellem Theodore, Carter og saurmændene sammen? Sporene leder dem til Mexico, hvor de måske kan finde svar på deres mange spørgsmål ?

Find bogen på dit lokale bibliotek.

Supersaurus - den mest eftertragtede titel

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.