Amerikanske romaner Boganmeldelser Fiktion Glendy Vanderah

Medrivende og magisk. Den ny roman Hvor skoven møder stjernerne begejstrer læserne

hvor skoven møder stjernerne, glendy vanderah, gode bøger

Læsernes dom | Hvor skoven møder stjernerne af Glendy Vanderah er en barsk og bevægende roman om at vælge kærligheden til – selv når livet er sværest. Vi har bedt et panel af læsere anmelde romanen. Her er resultatet.

”Efter jeg havde læst bogens sidste sider, må jeg indrømme, at jeg kneb en lille tåre – jeg er vestjyde … vi røres normalt ikke af den slags. Hvor skoven møder stjernerne er en af de bedste bøger, jeg har læst i flere år.”

Sådan skriver Pernille K, og slutter sig til de mange begejstrede anmeldere i vores panel af testlæsere af Hvor skoven møder stjernerne af amerikanske Glendy Vanderah.

Romanen handler om den unge forsker Jo, der er på feltarbejde i skovene i Illinois, da et 8-årigt barn dukker op ved hendes hytte – helt alene.

LÆS OGSÅ: Hvor skoven møder stjernerne er en medrivende fortælling om fortiden og kærlighed. Tyvstart din læsning her

Barnet har bare fødder og nattøj på. Hun kalder sig Ursa og fortæller en mystisk (og lidt for utrolig) historie om, hvor hun kommer fra. Sammen med den lokale landmand Gabe må Jo nu prøve at opklare, hvad der er sandheden om Ursa. Hvem savner hende? Har nogen gjort hende fortræd?

Men Jo og Gabe har også deres eget at slås med og deres egne grunde til ikke at lukke andre mennesker – og kærligheden – ind.

45 testlæsere har anmeldt – næsten alle positivt. Læs dommen herunder.


Hvad synes du om bogen?

Hvilken fantastisk bog! Det er længe siden, jeg har været så optaget af en roman. Lige fra første kapitel var jeg indfanget af den rolige atmosfære, som bogen bragte mig ind i. En medrivende og velskrevet bog, der beskriver menneskeskæbner med så stor kærlighed.”
– Heidi M

“Jeg kan på det varmeste anbefale Hvor skoven møder stjernerne. Det er en meget rørende bog, der blandt andet sætter fokus på, hvad hjerterum kan gøre, men også at alt det tunge, man går og tumler med, bliver lettere, hvis man deler oplevelserne/tankerne med andre.
– Karin H

LÆS OGSÅ: Gode romaner der udkommer lige om lidt

“En rigtig dejlig og hjertevarm læseoplevelse, krydret med lige dele mystik, eventyr og spænding, og min tid med bogen i hånden fløj afsted. Hvor skoven møder stjernerne er et nutidigt og moderne eventyr, hvor ikke kun de tre hovedpersoner rammer læseren dybt ind i hjertet.”
– Line E

Hvor skoven møder stjernerne er en medrivende, underholdende og rørende roman. Bogen er uforudsigelig og bevæger sig i et spændingsfelt mellem store følelser: sorg, glæde, optimisme og et nærmest desperat savn efter at høre til.

Efter jeg havde læst bogens sidste sider, må jeg indrømme, at jeg kneb en lille tåre – jeg er vestjyde … vi røres normalt ikke af den slags.

Hvor skoven møder stjernerne er en af de bedste bøger, jeg har læst i flere år. Historien er vanvittigt velskrevet: forfatteren formår at blande fuglenørderi, familieforhold og flugten fra virkeligheden sammen i en smuk spiral af hændelser, der former sig til en kontrastfyldt kærlighedshistorie om fortid, nutid og fremtid.
– Pernille K

“Bogen er spændende, fordi man som læser er nødt til at vide mere om Ursa – hvem er hun egentlig, hvad sker der med hende, og hvad har Jo og Gabe med sig i bagagen? Rigtig god, bliver bare bedre og bedre jo dybere man kommer i historien.”
– Simone T

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

“Virkelig god læsning. Jeg blev draget ind i historien og kunne ikke lægge den fra mig igen. Bogen indeholder utrolig flotte beskrivelser af landskaber, arbejdsmetoder, mennesker og følelser. Det føltes næsten som om, jeg selv var der.

Bogen er meget levende, og indimellem krummede jeg tæerne og holdt vejret af spænding.

Romanen er en fantastisk beskrivelse af, hvad henholdsvis svigt og kærlighed kan gøre ved mennesker, og hvordan vi kan have brug for at lukke ned for virkeligheden og være i vores egen verden. Heldigvis også om, hvordan kærligheden kan få os til at åbne os igen.
– Lone A

Fantastisk og på en gang romantisk, fortryllende, sørgelig, og med en handling der gør bogen svær at slippe igen. Jeg var fanget fra første kapitel.
– Anne G

Allerede fra begyndelsen anbefaler denne bog sig selv. Den opruller mange af de helt store emner som kærlighed, længsel, tab, smerte, sorg, tilgivelse, psykiske udfordringer og kræftsygdom.

Som læser blev jeg fortryllet af bogen i sin helhed, fordi skriften er smuk, brugen af ​​dyreliv og natur interessant, og karaktererne er ægte, vedkommende og veludviklede.

Jeg knyttede mig næsten instinktivt til dem, præcis som de knytter sig til hinanden indbyrdes.

Jeg vil varmt anbefale den til læsekredse og til alle, der drages af fortællinger med noget større på hjerte. Det er en pageturner med rigeligt fyld til mange timers samtale og eftertanke.
– Ina N

Hvor skoven møder stjernerne er en hjertevarm fortælling om venskab, tillid og kærlighed i den reneste form. Bogen handler om unge Ursa, der på trods af svære vilkår formår at finde personer, hun kan skabe et tillidsfuldt bånd til og opbygge relationer, som kan sikre, at hun fremadrettet får et bedre liv, end det hun kom fra.
– Sophie S

LÆS OGSÅ: 24 forslag til gode romaner du kan læse

“En ægte pageturner! Jeg er kæmpe fan og er imponeret over hele sammensætningen af plottet.
Den er både super barsk og skræmmende, men også med plads til at en smuk kærlighedshistorie kan blomstre op imellem alt det rå.”
– Sissel P

“Hvor skoven møder stjernerne er både magisk i sin fortælling og samtidig så virkelighedsnær med de ar på sjælen, som hovedpersonerne Jo, Gabe og Ursa hjælper hinanden med at hele.

Bogen er svær at lægge fra sig, nysgerrigheden, medfølelsen og spændingen vokser efter hver side.

– Charlotte P

Hvor skoven møder stjernerne er en blændende roman med en indbygget sårbarhed samt en uforudsigelighed, der tryllebinder læseren til sidste punktum. Ikke meget i handlingen giver sig selv, og som læser gribes man uvilkårligt af nysgerrighed efter mere. Bogen er et lille mirakel og et dejligt litteraturmæssigt lyspunkt.
– Louise L

Hvor skoven møder stjernene er en hjertevarm historie om tre ‘brændte sjæle’, som på hver deres måde passer på sig selv, men som erfarer, at hvis man tør give slip og være i nuet, så er kærligheden og lykken indenfor rækkevidde.
– Lone R

LÆS OGSÅ: 11 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

“Bogen var fra første side fængende. Det er en pageturner som er svær at lægge fra sig. Alle tre hovedpersoner bærer en spændende historie med sig ind i romanen, og sammen foldes de ud på bedste vis. Alle, der elsker en god historie med spænding og kærlighed, skal læse denne roman.”
– Pia P


Hvem vil du anbefale bogen til?

Rigtig mange anmeldere fra testpanelet mener, at læsere, der kunne lide Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens (Gyldendal), også vil kunne lide Hvor skoven møder stjernerne. Her er nogle af panelets begrundelser.

Skøn og gribende læsning krydret med god humor og en klump i halsen. Pænt mange overraskelser undervejs. De læsere, der kunne lide, Hvor flodkrebsene synger, vil også kunne lide denne.
– Kirsten W

Jeg vil anbefale bogen til dig, der elskede Hvor flodkrebsene synger. Her vil du finde de samme elementer af natur, sorg og forsømmelse af et barn, men også dramatik og spænding.
– Annika

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

I stil med Hvor flodkrebsene synger. En rørende, varm og interessant bog.
– Karin H

Andre af testpanelets sammenligninger gik på kærlighedshistorier a la Colleen Hoover, Lucinda Riley og Jojo Moyes med masser af spænding kendt fra romaner som Dinosaurens fjer af Sissel-Jo Gazan (Gyldendal) og Harpiks af Ane Riel.

“Hvis du er Colleen Hoover-fan med de evigt geniale twists i hendes plot, og det rå med det søde – så vil du også kunne lide den her!”
– Sissel P

“Romanen er til alle, der tror på mirakler, på det smukke i livet og på kærligheden. Til bogelskeren der holder af en detaljeret og velskrevet bog.”
– Cecilie S

“Jeg tænker, at bogen vinder genklang både hos krimifans og romantikere – og i dette tilfælde i hvert fald hos mig.”
– Ruth C

LÆS OGSÅ: Smuk og grufuld fortælling. Smuglæs i Ane Riels prisvindende Harpiks

“Jeg vil anbefale bogen til de, som for eksempel er glade for at læse Jojo Moyes’ bøger. Man sidder med en god følelse efter at have læst denne roman.”
– Regitze T

“Er du til hyggelæsning, en bog der taler til følelserne, og hvor du forundres og gribes af handlingen, er Hvor skoven møder stjernerne helt sikkert noget for dig.”
– Else A

Jeg vil anbefale denne bog til ALLE. Vi har alle brug for engang i mellem at blive mindet om livets små og store mirakler – især når verden byder os modgang.
– Heidi M


Hvor skoven møder stjernerne

hvor skoven møder stjernerne, glendy vanderah, gode bøger

“En rørende og hjertevarm kærlighedshistorie” – Litteratursiden

Jo er en ung forsker, der er på feltarbejde i Illinois’ dybe skove, da et slemt tilredt barn dukker op ved den hytte, hun har lejet hen over sommeren.

Den barfodede pige i den lilla pyjamas kalder sig Ursa, og hun fortæller en mystisk historie om sig selv. Sammen med den lokale landmand Gabe tager Jo sig af Ursa, imens de forsøger at finde frem til sandheden om pigens fortid. Jo og Gabe har dog deres egne ar på sjælen, som de må slås med undervejs.

Hvor skoven møder stjernerne er en varm og bjergtagende fortælling om at leve med det svære i livet og alligevel vælge kærligheden til.

Du kan købe Hvor skoven møder stjernerne online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Måske vil du også kunne lide

Papirslottet

Medrivende og magisk. Den ny roman Hvor skoven møder stjernerne begejstrer læserne

Det er en dejlig sommermorgen på Cape Cod. Elle Bishop, lykkeligt gift med Peter og mor til tre. Hun har tilbragt alle somre i sit liv på Papirslottet: som barn, som ung og sammen med sin egen familie. Men denne morgen er anderledes. Aftenen før sneg Elle sig ud sammen med barndomsvennen Jonas og havde sex, mens deres intetanende familier opholdt sig indenfor.

I løbet af det næste døgn må Elle træffe en stor og livsændrende beslutning. I romanen optrevles Elles familiehistorie, der bærer på en tragisk hændelse, som forandrer alt indtil vi er tilbage til nutiden og Elle skal beslutte om hun vil blive med Peter, som hun elsker, eller om hun vil starte et nyt liv med Jonas, som var hendes første store kærlighed? Papirslottet er en New York Times bestseller om familiehemmeligheder, du sent vil glemme.

Du kan købe Papirslottet online, fx hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.
Det ender med os

Medrivende og magisk. Den ny roman Hvor skoven møder stjernerne begejstrer læserne

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.