Børnebøger Lydbøger Lydbøger til børn

Her finder du de bedste lydbøger til videbegærlige børn

Her finder du de bedste lydbøger til videbegærlige børn

Vi anbefaler gode lydbøger for børn om historie, dyr og mennesker og vild viden til børn i skolealderen. Mangler I en god lydbog med fakta, så tjek listen her.


Alle lydbøgerne på listen kan findes på abonnementstjenester som Saxo Premium, Mofibo og Bookmate eller hos eReolen.

TIP 👉🏻 Bookmate har samlet bøgerne på bogreolen Fagbøger for børn.

Dyr på lyd!

Hitter alt med dyr også hjemme hos jer? Heldigvis kan rigtig mange af Sebastian Kleins dyrebøger fås som lydbog.

De yngste læsere kan fx kaste sig over Læs med Sebastian Klein-serien, som fortæller om et særligt dyr eller dyreart på ca. 20 minutter.

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein

Til dem, der godt kan lide lidt længere lydbøger, er Sebastian Kleins serie om Verdens 100 … klammeste, farligste, mærkeligste og vildeste dyr et rent skatkammer af viden – og så er bøgerne indlæst af Sebastian selv.

Verdens 100, Verdens 100 vildeste dyr, verdens 100 klammeste dyr, verdens 100 mærkeligste dyr, verdens 100 farligste dyr, Sebastian Klein

Biografier for børn

Vild viden er en serie af biografier formidlet til nysgerrige og læseglade børn. Bliv fx klogere på stjernefodboldspilleren Christian Eriksen, opdageren Thor Heyerdahl eller læs fortællingen om Laura Dekker, der sejlede jorden rundt som 16-årig.

Vild viden, fagbøger til børn, Alene jorden rundt, på tværs af stillehavet, først på everest

Du kan også høre om (nogle af) Verdens vildeste børn i en lydbog, der på omkring 3 timer fortæller historien om nogle af de børn, der har lavet store opfindelser eller påvirket verdenshistorien.

Fra Elvis til Einstein, fra Mozart til Moder Teresa. Jacob Riising fortæller i De 100 sejeste mennesker i verden vilde og sjove historier om 98 mennesker og 1 hest, der har gjort verden til et bedre og sjovere sted. Til sidst er en side med plads til, at man selv kan fortælle om et sejt menneske. 

Danmarkshistorier for børn

Maria Helleberg har skabt en Danmarkshistorie for børn i 53 korte afsnit, fra sagnkongerne og helt frem til 1960erne. Der er garanti for god underholdning!

Danmarkshistorier for børn,

Bliv klogere på alt fra slik til zombier!

Carlsens Klogebøger er en serie, der gør os klogere på ting, vi gerne vil vide mere om. På under en halv time!

LÆS OGSÅ: Hvorfor det? Carlsens Klogebøger er fagbøger til børn, der er nysgerrige på verden

Der er indtil videre fire lydbøger til børn i serien med meget forskellige emner: Slik (hvis man ikke må spise (mere) slik, kan man jo læse om det), Vikinger (et andet, mindre sødt, hit hos børn), Vildt vejr og de endnu vildere Zombier.

Carlsens klogebøger, vildt vejr, fagbog, lydbøger til børn, børnefagbog, fagbøger til børn

Psst! Har du ikke abonnement til en streamingtjenester, kan du alligevel godt lytte med os. Prøv fx vores gratis podcast Vilde rekorder om nogle af de vildeste rekorder fra Guinness World Records.


Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.