Børnebøger Lydbøger Lydbøger til børn

Her finder du de bedste lydbøger til videbegærlige børn

Vi anbefaler gode lydbøger for børn om historie, dyr og mennesker og vild viden til børn i skolealderen. Mangler I en god lydbog med fakta, så tjek listen her.


Alle lydbøgerne på listen kan findes på abonnementstjenester som Saxo Premium, Mofibo og Bookmate eller hos eReolen.

TIP 👉🏻 Bookmate har samlet bøgerne på bogreolen Fagbøger for børn

Biografier for børn

Vild viden er en serie af biografier formidlet til nysgerrige og læseglade børn. Bliv fx klogere på stjernefodboldspilleren Christian Eriksen, opdageren Thor Heyerdahl eller læs fortællingen om Laura Dekker, der sejlede jorden rundt som 16-årig.

Du kan også høre om (nogle af) Verdens vildeste børn i en lydbog, der på omkring 3 timer fortæller historien om nogle af de børn, der har lavet store opfindelser eller påvirket verdenshistorien.

De 100 sejeste mennesker i verden: Fra Elvis til Einstein, fra Mozart til Moder Teresa. Jacob Riising fortæller vilde og sjove historier om 98 mennesker og 1 hest, der har gjort verden til et bedre og sjovere sted. Til sidst er en side med plads til at man selv kan tegne og fortælle om et sejt menneske. 

Danmarkshistorier for børn

Maria Helleberg har skabt en Danmarkshistorie for børn i 53 korte afsnit, fra sagnkongerne og helt frem til 1960erne. Indlæst af Dianna Vangsaa.

Du kan fx finde lydbøgerne hos Mofibo og eReolen.

Klogebøger

Carlsens Klogebøger er en serie, der gør os klogere på ting, vi gerne vil vide mere om. På under en halv time! Der er indtil videre fire lydbøger til børn i serien med meget forskellige emner: SLIK (hvis man ikke må spise (mere) slik, kan man jo læse om det), VIKINGER (et andet, mindre sødt, hit hos børn), VILDT VEJR og de endnu vildere ZOMBIER.

TIP: Se mange flere fagbøger for børn om fx fodboldstjerner, youtubere, kæledyr, piloter, musikere og sangere, den kolde krig, bitcoins og nå ja… bussemænd


Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.