Fagbøger Historie

Helle Juhls Jutlandia – Krig, kald og kærlighed er solgt til filmatisering.

Jutlandia, Helle Juhl, filmatisering

Jutlandia. Forfatteren Helle Juhl har indgået en options- og filmatiseringsaftale med producer Caroline Blanco og skuespiller og præst Helene Reingaard Neumann.


Blanco har senest produceret den prisvindende spillefilm DRONNINGEN af May el-Toukhy, samt TV2’s anmelderroste tv-serie EFTERFORSKNINGEN skrevet og instrueret af Tobias Lindholm. Neumann har bla. spillet med i Thomas Vinterbergs Oscarnominerede og Bafta vindende film DRUK og tidligere KOLLEKTIVET og SUBMARINO.

Jutlandia – Krig, kald og kærlighed beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær bistand under Korea-krigen på hospitalsskibet Jutlandia fra 1951-53. Sygeplejerskerne gjorde en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre, men deres rolle i krigen og på skibet er ikke tidligere blevet beskrevet.

LÆS OGSÅ: På høje tid at få dem frem i lyset. Helle Juhl fortæller om sygeplejerskerne på Jutlandia

Bogen giver et unikt indblik i livet ombord på det flydende hospital, både hvad angår krigens rædsler og kaldet til sygeplejegerningen.

Jutlandia – Krig, kald og kærlighed indeholder private fotos og dagbogsnotater fra sygeplejerskerne, som ikke tidligere har været publiceret.

”JUTLANDIA er historien om unge danske kvinder, der gik forrest, gjorde oprør i en mandsdomineret virkelighed og ændrede nødhjælpen for civile i verdens krigszoner for altid. Det er de glemte heltinders historie.”

LÆS OGSÅ: Fra stærke romaner til bogen for dig med grønne fingre. Her er bøgerne, du skal læse i foråret

“Helle Juhls bog fortæller den autentiske beretning om Jutlandia-besætningens oplevelser, relationer og indsats i Korea, og det er vigtigt for os, at beretningen har greb i virkeligheden.

Det er en stærk og rørende fortælling vi glæder os til at bringe til live. Både som et minde fra en svunden tid, men i lige så høj grad, som et bevis på hvilken afgørende forskel stædighed og næstekærlighed kan gøre i verden. Dengang som nu.” udtaler Helene Reingaard Neumann og Caroline Blanco.

LÆS OGSÅ: De oversete heltinder. Smuglæs i Helle Juhls bog om Jutlandia

”Jeg er selvfølgelig glad for at, at så professionelle filmskabere kan se filmmuligheder i min bog og ser frem til at samarbejde med dem. Det havde jeg aldrig drømt om! Desuden glæder det mig, at de pårørende til bogens to dagbogsskribenter også ser frem til engang at se de gæve Jutlandiasygeplejerskers historie udfoldet på film. Det betyder meget for mig, idet de har en stor andel i bogen,” siger Helle Juhl.

Det er selskaberne Outline Film ApS og Show me the money ApS der har købt filmatiseringsrettighederne til Helles Juhls bog.

Pressen skrev om Jutlandia – Krig, kald og kærlighed:

”Et stykke fin kvindehistorie (…) flot illustreret og velfortalt” (5 stjerner), Berlingske


Helle Juhl: Jutlandia – Krig, kald og kærlighed

Helle Juhls Jutlandia - Krig, kald og kærlighed er solgt til filmatisering.

De fleste kender hospitalsskibet Jutlandia fra sangen af Kim Larsen, men de færreste kender den fulde historie om de danske sygeplejersker ombord.

De var med deres kyndige behandling af mange tusinde ofre med til at redde menneskeliv under Korea-krigen.

LÆS OGSÅ: På høje tid at få dem frem i lyset. Helle Juhl fortæller om sygeplejerskerne på Jutlandia

I en ny bog om Jutlandia tager forfatter Helle Juh gennem personlige fotos og private dagbogsnotater dig helt tæt på sygeplejerskerne, der revolutionerede nødhjælpen og hver dag kæmpede mod krigens rædsler med omsorg og kærlighed.

Du kan købe Jutlandia – Krig, kald & kærlighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Kronisk bogelsker med gang i minimum fem bøger ad gangen. Har tilsvarende kronisk mangel på plads i reolen. Har haft fornøjelsen af at anbefale bøger til læserne i de godt tretten år, jeg har arbejdet i bogbranchen.