Aktuelt Danske romaner

Romanen om Jutlandia solgt til filmatisering

Jutlandia

Jutlandia skal sejle igen! Bestsellerromanen Pigen fra det store hvide skib er solgt til filmatisering. Romanen af forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er omgående strøget helt til tops på bestsellerlisterne. 

Pigen fra det store hvide skib skal filmatiseres.

Romanen handler om sygeplejersken Molly fra Odense, der i januar 1951 går om bord i hospitalsskibet Jutlandia i København for at sejle til Korea og gøre tjeneste i det krigshærgede land. I Korea flygter den elleveårige, forældreløse pige Yun samtidig fra nord til syd efter at hendes landsby er blevet udslettet. Bogen af forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er omgående strøget til tops på bestsellerlisterne siden udgivelsen i januar.

Stort potentiale som TV-serie

Filmselskabet Creative Alliance har sikret sig rettighederne foran en række andre selskaber og er gået i gang med udviklingsarbejdet, der skal sikre finansiering af det store projekt. Creative Alliance ejes af tre erfarne instruktører: Dagur Kári, Lone Scherfig og Ole Christian Madsen samt producer/CEO Malene Blenkov. Creative Alliance har adskillige nationale såvel som internationale spillefilm og tv-serier i udvikling med prominente instruktører.

“Jeg læste romanen lige efter udgivelsen. Vi blev i selskabet hurtigt enige om, at fortællingen om Jutlandia i de to forfatteres udlægning har et stort potentiale som medrivende, historisk tv-serie,” siger Malene Blenkov, producer og CEO, Creative Alliance: “Det er en bevægende historie om markante internationale begivenheder, der samtidig rummer nutidige dilemmaer. Jutlandias mission i Korea skabte stor opmærksomhed dengang og romanen bringer tiden og dramaet til live igen.”

En drøm går i opfyldelse

Forfatterne er naturligvis begejstrede:

“Det er en drøm, der går i opfyldelse, når historien om de frivillige sygeplejersker og deres fantastiske arbejde bliver til en film eller en tv-serie. Vi er stolte over, at det internationalt anerkendte filmselskab Creative Alliance er interesseret i vores roman, ” siger Jesper Bugge Kold. 

“Det er en historie der fortjener at blive fortalt igen og igen,” siger Mich Vraa: “I disse måneder er det 70 år siden Jutlandia stævnede ud på sit første togt. Den danske besætning tog afsted for at hjælpe amerikanske soldater, men endte med også at tage sig af patienter fra civilbefolkningen og ikke mindst de børn, som også dengang var en brutal krigs mest hjerteskærende ofre.”

Pigen fra det store hvide skib udkom den 23. januar på Lindhardt og Ringhof Forlag og indtager netop nu førstepladsen på flere bestsellerlister. Romanen blev mødt med begejstring ved udgivelsen:

Pressen skrev

“En fejende flot roman … effektiv underholdning på højt niveau”
Politiken

“Et vellykket eksempel på litterær underholdning med solid spænding,”
Berlingske

“Bogen er hele togtet værd”
WeekendavisenJesper Bugge Kold & Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib

Mich Vraa, Jesper Bugge Kold, Pigen fra det store hvide skib, Jutlandia, Koreakrigen

Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).

Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse. 

Du kan købe Pigen fra det store hvide skib online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Læs med her for at høre mere om Mich Vraas roman Under en anden himmel.