Børnebøger Carlsen

Vink farvel til frustrerede anfald i grøntsagsafdelingen

Vink farvel til frustrerede anfald i grøntsagsafdelingen

Du kender det måske fra dit eget liv. Midt under indkøbsturen smider dit barn sig pludselig grædende på gulvet, begynder at hive varer ned fra hylderne eller løber væk, netop som det er blevet din tur til at betale.

I sådan en situation er det svært ikke at blive pinlig berørt. Måske bliver du bange for, hvad alle de andre i supermarkedet tænker om dig. Synes de, at du er en dårlig forælder? Eller at dit barn er uopdragent?

Heldigvis kan mange af hverdagens klassiske konflikter mellem børn og forældre sagtens forebygges, og det er netop det, som Helen Lyng Hansens nye serie om Inger og Carlo kan hjælpe dig med.

Der er desværre ingen magisk formel, men der er rigtig meget, som du kan gøre for at få indkøbsturen til at blive en god fælles oplevelse for dig og dit barn.

Helens råd til en god indkøbstur

  1. Inddrag dit barn i indkøbene, så det føler at det hjælper mor og far med en vigtig opgave.
  2. Sørg for, at du som forælder tager de overordnede beslutninger – f. eks. ”vi skal have yoghurt” – men lad dit barn bestemme om det skal være med pære-, jordbær- eller banansmag.
  3. Giv dit barn viden. Fortæl, hvad varerne hedder, hvilke varer der er friske og hvilke der er dårlige, hvilke varer der er tunge/lette etc.

I Inger og Carlo hjælper med at købe ind bliver Helens bedste råd gjort praktisk håndgribelige, så jeres indkøb forløber bedre og færre konflikter opstår. Helen Lyng Hansen. 

inger-og-carlo-2

Bogserien om Inger og Carlo er skabt til oplæsning og dialog mellem forældre og børn i alderen 18 måneder til fire år. Bøgernes illustrationer er i klare farver og rige på deltaljer, så du f. eks. kan tale med dit barn om forskellen på forskellige slags butikker og madvarer.

Helen Lyng Hansen er uddannet sundhedsplejerske og sygeplejerske og står bag hjemmesiden netsundhedsplejerske.dk. Hun debuterede som forfatter i 2008 og hendes forfatterskab omfatter, udover børnebøger, også en række fagbøger til både mødre og fædre om bl.a. børns udvikling og opdragelse. Helen Lyng Hansen. Helen Lyng Hansen. 

helen-lyng_0119-ret

Læs mere om Inger og Carlo hjælper med at købe ind her

Inger og Carlo køber ind COVER.indd

Inger og Carlo hjælper med at købe ind 

Inger og Carlo hjælper med at købe ind, Inger og Carlo hjælper med at købe ind. 

Inger og Carlo hjælper med at købe ind, Inger og Carlo hjælper med at købe ind. 

Helen Lyng Hansen