Fagbøger Samfund og debat Sundhed og livsstil

Frederik Dirks Gottlieb og Sebastian Swane: Bliv klogere på angst

Frederik Dirks Gottlieb og Sebastian Swane: Bliv klogere på angst

Forfatter og podcast-vært Frederik Dirks Gottlieb har levet med angst i mange år. Det ændrede sig, da han mødte psykiater Sebastian Swane – en af landets førende eksperter inden for blandt andet angstlidelser. 

I bogen Uden angst lærer Frederik Dirks Gottlieb at forstå og håndtere sin angst gennem et terapiforløb hos Sebastian Swane. Sideløbende gør Sebastian, via den nyeste hjerneforskning, os klogere på psyken og de indre processer, der kan føre til angst og bekymringstanker. Og han giver en række håndgribelige metoder, som kan bruges, hvis man ønsker at slippe de negative tanker.

Angst er en af de mest udbredte psykiske lidelser i Danmark. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det den tredje hyppigste diagnose, der stilles, når danskerne går til lægen, og 350.000-400.000 voksne har symptomer svarende til kriterierne for angst.

LÆS OGSÅ: 9 interessante fakta om faderrollen fra Anders Kofoeds nye bog

Uden angst henvender sig til alle, der kæmper med angst, stress og bekymringer – og er også værdifuld for pårørende og fagpersoner.

Frederik Dirks Gottlieb er tv/radio/podcast-vært, filmproducer, forfatter og manuskriptforfatter. Han er blandt andet vært på de to DR-podcasts Flyvende tallerken med astrofysiker Anja C. Andersen og Jagten på det evige liv med Nicklas Brendborg. Sebastian Swane er speciallæge i psykiatri og ledende overlæge på Psykoterapeutisk Afsnit Psykiatrisk Center i København.


Se også vores kategori for flere bøger om sundhed.