Saga

Forfatterinterview: Sascha Christensen

Forfatterinterview: Sascha Christensen

Sascha Christensen er netop udkommet med ungdomsbogen Heksens mærke, som er tredje bind i serien om drengen Magne, der overtager sin mormors hemmelige arbejde som kustode i et reservat for magiske væsner.

Hvorfor har du valgt at skrive ungdomsbøger inden for fantasygenren?
Jeg skriver, som jeg gør, fordi den type fantasy var en af de bedste og mest effektive måder, jeg havde som barn og ung, til at bearbejde komplekse følelser og situationer på. Der er en form for buffer bygget ind i de spekulative genrer, idet de fantastiske elementer gør, at man aldrig kan glemme, at det ikke er virkeligt. Det giver både forfatter og læser mulighed for at håndtere ret tunge, realistiske emner med en sikkerhedsafstand imellem sig selv og materialet. Derudover er det også bare sjovt for mig at skrive. Der er en enorm frihed i det, og selvfølgelig en enorm udfordring sammen med den frihed.

Hvor har du fundet inspiration til serien Heksens arving?
En af de specielle ting for mig ved serien er, at der er plads til utroligt mange forskellige inspirationskilder. Det ligger i selve universets natur, at der er en bred vifte af væsner, nationaliteter, mytologier og folkeeventyr repræsenteret, så jeg kan hente ideer og koncepter ind fra vidt forskellige traditioner (nordiske, egyptiske, oldgræske, etc.), uden at det ødelægger stemningen eller skævvrider stilen. Så jeg har anvendt sporelementer af flere forskellige eventyrtraditioner og myter, der sikkert normalt ikke ville passe ret godt sammen i én tekst, men som fint kan sameksistere i Tangea.

Hvem er hovedpersonen Magne?
Magne er et ungt menneske, der gør sit bedste, selv når opgaven er overvældende. Han bærer en hel del usikkerhed og skyld med sig fra sine forældres død i en husbrand, som han selv startede. Han er aldrig helt sikker på, om han har truffet de rigtige valg, men når det gælder, har han en rygrad af stål og er altid parat til at sætte sig selv til side for at passe på dem omkring sig. Han er stadig ved at finde sine ben at stå på — men når han gør det, tror jeg, han bliver storslået.

Hvilke udfordringer står Tangea med i Heksens mærke?
I den tredje bog i serien er reservatet Tangea under pres, efter at et mytteri i sidste bind efterlod dem med halvt så mange hekse som normalt. Dette tvinger Magne og morklerne til at dele deres by med kentaurernes folk, hvilket meget hurtigt begynder at gå galt. Derudover er der en utilregnelig fremmed i Tangea, et mystisk og magtfuldt folk, som ingen af heksene tilsyneladende kender noget til, og Magnes egne tiltagende magiske kræfter at håndtere. Jeg håber, det ender godt …

I serien er tidligere udkommet:
Heksens arving
Heksens hjælper