Fagbøger

Filmrettighederne til bestselleren Det sidste gidsel er solgt

Filmrettighederne til bestselleren Det sidste gidsel er solgt

Den danske filmproducent Jesper Zartov har købt filmrettighederne til bogen Det sidste gidsel, historien om danske Mogens Pedersen, der var gidsel op til 1. golfkrig og blev hentet ud i en hemmelig mission.


Aftalen er underskrevet, og filmproducenten Jesper Zartov har nu købt rettighederne til at filmatisere den anmelderroste non-fiktion bog Det sidste gidsel.

“Det er et stykke meget vigtigt danmarkshistorie, som fortjener at blive fortalt,” siger Jesper Zartov, der står bag en række film- og tv-serier, bl.a. de seneste to Klovn-film.

LÆS OGSÅ: Mogens Pedersen var det sidste gidsel

Det sidste gidsel, der udkom i september 2020, foregår op til den første golfkrig i 1990 og 1991, hvor godt 100 danskere blev fanget i Irak og Kuwait. Til sidst var der dog kun et gidsel tilbage Irak – den danske ambassadeattache Mogens Pedersen.

Ham ville irakerne ikke lade gå, og mens amerikanerne forberedte krigen, sendte Danmark specialisten Mads Sandau-Jensen til Bagdad.

Han skulle sammen med kommunikationseksperten Tine Astrupgaard i en hemmeligstemplet mission smugle Mogens Pedersen ud af Irak og få ham hjem til Danmark i sikkerhed.

Aftalen giver Jesper Zartov og produktionsselskabet The Bunch de internationale rettigheder til at skabe enten en film eller en tv-serie over indholdet.

LÆS OGSÅ: Henrik Thomsen jagtede historien om Saddam Husseins sidste gidsel i 30 år

“Det er fuldstændig fantastisk historie med et helt utroligt mangfoldigt karaktergalleri, som rummer nogle ekstremt interessante historier. Det er en af de historier, hvor virkeligheden overgår fantasien,” siger Jesper Zartov, som også kan hente hjælp til historien fra bogens tre hovedpersoner, Tine Astrupgaard, Mads Sandau-Jensen og Mogens Pedersen, der bliver en del af filmaftalen.

Bogen er skrevet af Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen, der er glade for, at historien om Saddam Husseins danske gidsler nu kan komme op på det hvide lærred.

“Jeg har jagtet historien om de danske gidsler, siden dramaet begyndte i 1990. Derfor er det en kæmpe tilfredsstillelse, at det nu både bliver til en bog, og at bogen skal filmatiseres, så historien kan nå ud til et endnu større publikum,” siger Henrik Thomsen.
Henrik Thomsen & Ole Sønnichsen: Det sidste gidsel

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad. En mission der involverede så forskelligartede remedier som en postsæk, en hundehvalp ved navn Hussein og et pas udsted til H.C. Andersen.

Du kan købe Det sidste gidsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.