CarlsenPuls Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Katharine McGee Young Adult-romaner

Lara, Ellen og Frida har en læseklub: “American Royals er vores yndlingsbog – kom nu med filmen!”

American Royals

”Faktisk taler vi overraskende tit om, hvor dumme eller selviske de er, hvilket jo bare er et eksempel på, hvor godt bøgerne er skrevet,” siger Ellen.

I København har tre veninder en læseklub. Lara, Ellen og Frida elsker at læse. Meget. Og mange ting. Men en bestemt bogserie er nu alligevel favoritten: Nemlig American Royals, hvor forfatteren Katharine McGee leger med tanken: Tænk, hvis USA havde en kongelig familie!

Det har landet i bogen, hvor The Washingtons regerer, og i bind 2 gør USA sig klar til at få sin første dronning som overhoved, nemlig Dronning Beatrice. Imens har Samantha travlt med at leve op til sit ry som ”party-prinsesse”, og Nina forgæves forsøger at undgå slottet. Og Prins Jefferson.

”Når jeg mødes med Frida og Ellen taler vi meget om de ting, der er blevet gjort i bogen. Om vi ville have gjort det selv, hvis vi havde stået i samme situation. Da vi læste American Royals 1, talte vi meget om, hvordan 2’eren ville være. Om dem, der var gået fra hinanden, ville finde sammen igen osv. Sådan noget er sjovt at dele og tale om sammen med de andre,” siger Lara.

”Faktisk taler vi overraskende tit om, hvor dumme eller selviske de er, hvilket jo bare er et eksempel på, hvor godt bøgerne er skrevet,” siger Ellen.

”Man kan komme til og sidde og krumme tæer, når karaktererne træffer de FORKERTE beslutninger, og når de så gør det, man synes de skal, bliver man helt glad,” tilføjer Frida.

Bad mor rationere læsning

”Jeg æder mange bøger, men den her er speciel. Den er så god, at jeg bad min mor sige til mig, at jeg ikke skulle læse så meget, fordi jeg ikke ville slutte oplevelsen,” forklarer Ellen:

”Jeg kan godt lide bøgerne på grund af den måde, de er skrevet på. Hvert kapitel følger en person ad gangen, og hvis der sker noget spændende, så er man nødt til at læse videre. Jeg er stadig ikke færdig med 2’eren, for hvis jeg slutter, så er American Royals-universet der ikke mere, og det kan jeg ikke klare. Jeg elsker Beatrices historie. Den er så dramatisk. Tænk, at være forelsket i den forkerte person og at skulle være landets første dronning. SUPER SPÆNDENDE!!!”

”Når man først er i gang, så er der bare ingen vej tilbage. Den måde, bogen er skrevet på, fanger mig virkelig. Historien handler meget om romantik, men bogen handler faktisk også om kvinders rettigheder,” siger Lara.

Mens vi venter på filmen

”Hvis der kom en film, ville det blive min nye yndlings,” siger Frida. Men faktisk nyder hun virkelig at læse:

”Det er ens eget rum, hvor man kan forsvinde ind i en helt anden verden, uden at skulle forholde sig til noget som helst andet end ens bog. Det er også en dejlig måde at koble af på, i forhold til hvis man ligger med sin telefon og ser YouTube. Der får man tusindvis af indtryk, men hvis man læser, kan man koncentrere sig,” mener hun.

”Jeg læser mest når jeg keder mig, men ender tit med at læse i flere timer. Man bliver bare så let optaget. Når jeg læser, forsvinder jeg helt ind i mig selv,” siger Ellen.

American Royals 2, Majestæt” er lige udkommet. Næste bog i serien kommer først til efteråret 2021.

”Problemet er, at man skal til at finde en bog igen, man synes er god. Det tager noget tid for mig,” siger Lara.

Katharine McGee: American Royals


american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, som gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet solidt på tronen.

Til at overtage tronen er prinsesse Beatrice, der er modsat sin festglade og rebelske søster Samantha, er den perfekte tronfølger. Hun ved nemlig, at tronen altid kommer i første række.

På den anden side står Daphne og Nina, som ikke har blåt blod i årene, men som alligevel vil gøre alt for at træde ind den royale familie. De fire unge kvinder må kæmpe sig gennem drama, sladder, intriger og hed romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Du kan købe American Royals online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren

Katharine McGee: Majestæt


Lara, Ellen og Frida har en læseklub: "American Royals er vores yndlingsbog - kom nu med filmen!"

I 250 år har Washington-familien siddet på den amerikanske trone, lige siden folket gjorde general George Washington til deres konge. Men de er ikke som andre royale familier. De er amerikanere.

Mens Amerika er ved at vænne sig til at have en dronning som overhoved, kæmper Beatrice med tanken om, hvad hun mistede, da hun overtog tronen. Samantha har travlt med at leve op til sit ‘party-prinsesse’-ry.

Nina prøver forgæves at undgå slottet – og prins Jefferson. Og en farlig hemmelighed kan komme til at ødelægge Daphnes nøje udtænkte planer om at blive gift med prins Jefferson. En ny regeringstid er i gang ..

Du kan købe American Royals (2) – Majestæt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.