I dag udkommer kogebogen ”Prices diner”, som er Adam og James Prices kærlighedserklæring til det amerikanske diner-køkken. I bogen fortæller de altid oplagte og velskrivende brødre om dinerens historie, dineren som kulturelt fænomen, om hamburgerens tilblivelse og meget mere.
Der er opskrifter på alle klassikerne, som vi kender – hotdogs, fries, milkshakes, sandwiches osv. Men der er også mange – for mig i hvert fald – ukendte retter. Har du fx nogensinde sat tænderne i en gang biscuits and gravy? Eller hvad med små knasende hush puppies? Du kender måske retterne, hvis du er en rutineret diner-gæst, men det var uopdaget land for mig. Jeg har i sommerens løb, mens vi lavede billeder til bogen, spist og smagt mig gennem greasy og indimellem mærkeligt udseende mad – men altid uden undtagelse virkelig velsmagende. Og det er det, bogen kan, hvis nu du spørger … Den løfter det udskældte amerikanske køkken ud af præfabrikaternes skygge og viser os, at amerikansk mad lavet på ordentlige råvarer, faktisk kan noget!
En hjemmelavet bagel er bare noget andet. En frisklavet milkshake smager bare bedre. Og når du så sidder der med din stak af sødt duftende pancakes med sirup og en kop sort kaffe, kan du måske – hvis du har lidt fantasi – høre jukeboxen spille og drømme dig ind på en vinylbetrukket sofa ved siden af John Travolta i ”Pulp Fiction” eller hvis du er den melankolske type, sidder du måske bare den store rude i Edward Hoppers legendariske New Yorker-diner.
Under alle omstændigheder kan du roligt kaste dig over det amerikanske køkken!
I dag udkommer kogebogen ”Prices diner”, som er Adam og James Prices kærlighedserklæring til det amerikanske diner-køkken. I bogen fortæller de altid oplagte og velskrivende brødre om dinerens historie, dineren som kulturelt fænomen, om hamburgerens tilblivelse og meget mere.
Der er opskrifter på alle klassikerne, som vi kender – hotdogs, fries, milkshakes, sandwiches osv. Men der er også mange – for mig i hvert fald – ukendte retter. Har du fx nogensinde sat tænderne i en gang biscuits and gravy? Eller hvad med små knasende hush puppies? Du kender måske retterne, hvis du er en rutineret diner-gæst, men det var uopdaget land for mig. Jeg har i sommerens løb, mens vi lavede billeder til bogen, spist og smagt mig gennem greasy og indimellem mærkeligt udseende mad – men altid uden undtagelse virkelig velsmagende. Og det er det, bogen kan, hvis nu du spørger … Den løfter det udskældte amerikanske køkken ud af præfabrikaternes skygge og viser os, at amerikansk mad lavet på ordentlige råvarer, faktisk kan noget!
En hjemmelavet bagel er bare noget andet. En frisklavet milkshake smager bare bedre. Og når du så sidder der med din stak af sødt duftende pancakes med sirup og en kop sort kaffe, kan du måske – hvis du har lidt fantasi – høre jukeboxen spille og drømme dig ind på en vinylbetrukket sofa ved siden af John Travolta i ”Pulp Fiction” eller hvis du er den melankolske type, sidder du måske bare den store rude i Edward Hoppers legendariske New Yorker-diner.
Under alle omstændigheder kan du roligt kaste dig over det amerikanske køkken!
Andre læste også: