Franske krimiforfattere Krimi

En mørk historie om hævn

bernard minier, iskold død, cirklen, En mørk historie om hævn

Bernard Minier er født og opvokset ved foden af Pyrenæerne. Tidligere arbejdede han i toldvæsnet, samtidig med han fulgte nogle skrivekurser, som førte til udgivelsen af hans debutroman ISKOLD DØD, der udkom i Frankrig i 2011. Romanen solgte over 200.000 eksemplarer, vandt flere debutantpriser og blev solgt til udgivelse i 14 lande.

Lysten til at skrive opstod hos Minier i en tidlig alder, da en vikar læste Robinson Crusoe højt for den 9-årige dreng og hans folkeskoleklasse. Forfatteren priser selv klassikeren fra 1800-tallet som det afgørende punkt i hans unge liv, hvor han vidste, at han ville være forfatter, men han bemærker også ironien i, at han måtte fylde 50, før han udgav sin første bog.

Minier har udtalt, at bøger som John le Carrés Dame, konge, es, spion efterfølgende har lært ham, at spænding ikke nødvendigvis kommer med en overflod af plot twists og pistolskud – en tendens som Miniers eget forfatterskab også bærer præg af.

Bernard Minier har i alt udgivet fire krimier, som alle har ligget på de franske bestsellerlister og er solgt til flere europæiske lande. En mørk historie om hævn


ISKOLD DØD En mørk historie om hævn

krimi, iskold død, bernard minier

I en dal omkranset af Pyrenæerne gør nogle arbejdsmænd en tidlig morgen et grufuldt fund. Øverst på et tilfrosset bjerg hænger der et hestekadaver på kablet til svævebanen. Hovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz fra Toulouse kan ikke forstå, hvorfor han er blevet kaldt ud for at se nærmere på et dødt dyr. Hvorfor skulle nogen slå en hest ihjel i 2000 meters højde? Men det står hurtig klart, at der er noget yderst foruroligende ved sagen: På hesten finder man dna fra en af anstaltens mest berygtede massemordere. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

Læs første kapitel af den anmelderroste krimi her.

ANMELDELSER AF ISKOLD DØD

“Iskold død” er en iskold samfundskritisk krimi – ★★★★★ af BERLINGSKE

Miniers sikre debut kombinerer behændigt en virkelig uhyggelig række forbrydelser, en bogstaveligt talt kølig atmosfære og en udholdende detektiv. Miniers udførelse matcher hans ubestridelige dygtighed – PUBLISHERS WEEKLY

Du kan købe ISKOLD DØD online her eller hos din lokale boghandler

CIRKLEN 

cirklen, bernard minier, krimi
CIRKLEN er en selvstændig fortsættelse til ISKOLD DØD.

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. Politikommisær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske lidt for tæt på.

Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning i takt med, at Servaz graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og samfundssynder.

ANMELDELSER AF CIRKLEN

CIRKLEN er ligeså god som ISKOLD DØD – DAILY MAIL

Minier er en af de stærkeste stemmer i nyere fransk krimi – EL MUNDO

CIRKLEN udkommer den 26. februar 2018