5 spørgsmål til krimiforfatter Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld har afleveret manuskriptet til den tredje bog i serien om privatdetektiven Ravn. Vi er selvfølgelig nysgerrige efter at vide, hvad der går forud: Hvad er Michaels inspiration når han skriver? Hvordan griber han skriveprocessen an? Og hvilken krimi/thriller er den bedste, han selv har læst? Få svarene på det og mere i denne lille Q&A.

HVORNÅR FANDT DU UD AF, AT DU VILLE SKRIVE KRIMIER/THRILLERS?

Det er en genre, der altid har interesseret mig. Da jeg i sin tid skrev tv-serier og syslede med tanken om at skifte manuskripterne ud til fordel for at skrive bøger, så var det meget nærliggende at kaste mig over thriller/krimi genren.

HVAD ER DIN INSPIRATION OG DRIVKRAFT, NÅR DU SKRIVER?

Det kan være rigtig mange forskellige ting. Som regel er det et emne jeg selv ønsker at blive klogere på eller som fascinere mig eller som jeg synes mangler at få fokus. Så som sociale problemer som f.eks. overgreb mod børne- eller menneskehandel. På den måde kan jeg godt lide at krimigenren kan tale til læsernes følelser og man måske med bogen kan rykke på nogen holdninger. Men det er vigtig for mig, at der ud over temaet også kan spindes et spændende plot. Her er det tit de karakterer, som jeg opfinder undervejs der er drivkraften. Både for historien – men også for mig som forfatter.

HVORDAN GRIBER DU SKRIVEPROCESSEN AN?

Dag for dag. Jeg synes ikke, at jeg har en decideret fasttømret formel eller arbejdsproces, som jeg griber til Det er klart at med en spændingsbog, hvor plot og de forskellige twist er vigtige, må man nødvendigvis som forfatter planlægge en hel del Men jeg synes at ideerne kommer til mig på mange forskellige måder, og at arbejdsdagene derfor ikke ligner hinanden. Med undtagelse af at det altid handler om at skrive. Skrive, skrive, skrive.

VED DU, HVEM MORDEREN ER, NÅR DU BEGYNDER AT SKRIVE?

Igen er det forskeligt. Med nogen af mine bøger har jeg vist, hvem der gjorde det med det samme, men med andre har jeg ladet forskellige muligheder stå åbne indtil sidste fase i skrivningen. Jeg kan for det meste godt lide at have en rimelig åben slutning når jeg starter, det gør det lidt mere spændende som forfatter at skulle afslutte projektet fordi man på den måde kan overraske sig selv.

HVILKEN KRIMI/THRILLER ER DEN BEDSTE, DU SELV HAR LÆST?

Oj, jeg har læst mange gode. Jeg synes at noget af det mest interessante jeg har læst var Hannibal-serien. Dels fordi det er afsindig godt håndværk, men også fordi at forfatteren selv blev forført af sin egen skurk og begyndte at skrive om ham istedet for den oprindelige hovedperson. Det gør det hele meget uforudsigeligt og ikke mindst uhyggeligt.


Læs mere på michaelkatzkrefeld.dk eller følg Michael på facebook for nyheder, gode tilbud og konkurrencer.

De tre bøger i serien om Ravn er:

Michael Katz Krefeld Afsporet

Michael Katz Krefeld Savnet

Michael Katz Krefeld Sekten