Fiktion Amerikanske romaner Skønlitteratur

Skrev 640 siders kæmperoman i hånden

Skrev 640 siders kæmperoman i hånden

10 år tog det at skrive romanen Vi er ikke os selv. Forfatteren Matthew Thomas skrev hele manuskriptet i hånden – fyldte det ene 70-siders kladdehæfte efter det andet.

Belønningen for det kæmpe arbejde blev en stor syvcifret dollarkontrakt med det amerikanske forlag Simon & Schuster, hvilket er helt usædvanligt. Ikke mindst for en debutant. Derpå fulgte fremragende anmeldelser, nomineringer til flere priser og bestseller-placeringer i USA. Af New York Times blev We are not ourselves bl.a. udnævnt til en af årets bedste bøger, da den udkom i 2014. Romanen er da også en ambitiøs historie om den amerikanske drøm set gennem en familie i flere generationer i USA efter Anden Verdenskrig.

Vi er ikVi er ikke os selvke os selv

Eileen Tumulty er fra 1941, irsk immigrant, og er vokset op Queens, i et hjem, hvor humøret svinger mellem dyb smerte og stor glæde, afhængigt af hvor meget alkohol, der indtages. Da Eileen møder Ed Leary, som adskiller sig meget fra de mænd, hun normalt omgås, tror hun, at hun har fundet den perfekte partner, en mand, der kan føre hende ind i den verden, hun længes efter at tilhøre. De gifter sig, men Eileen opdager hurtigt, at Ed ikke har de samme ambitioner, som hun har.

Hun tilskynder Ed til at ville noget mere med livet: at få et bedre arbejde, flere og bedre venner, et større hus, men som årene går, bliver det tydeligt, at Eds tiltagende modvilje er udtryk for, at han er ved at forsvinde ind i alzheimers. Et uundgåeligt mørke sniger sig ind i deres liv, og Eileen og Ed og deres søn Connell prøver desperat at opretholde et skær af den virkelighed, de er vant til, og at holde fast i tanken om og ambitionerne for en lykkelig fremtid.

Med beretningen om familien Leary fortæller Matthew Thomas en fascinerende og bevægende historie om drømmen om den lykkelige familie og den økonomiske velstand, der gennemsyrede tiden efter Anden Verdenskrig.

matthew thomasMatthew Thomas (1975) er født i New York. Læs mere om ham her:

http://www.matthewthomasauthor.com/

Du kan også følge Matthew Thomas på facebook her:

https://www.facebook.com/MatthewThomasAuthor

Du kan købe Vi er ikke os selv som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.