Fiktion Domestic noir Krimi

Ny psykologisk thriller fra S.J. Watson

Ny psykologisk thriller fra S.J. Watson

Hvordan får man den gode idé til en thriller? For S.J. Watson var det tanker om privatlivets grænser i dag, der satte ideen til Dobbeltliv i gang. I et interview til The Guardian siger den engelske forfatter:

‘The internet has this illusion of anonymity, but we give ourselves away’.

s_j_watson.ashxS.J. Watson fulgte med i en kvindes blog på internettet. Efter et stykke tid følte forfatteren, at han kendte hende, en form for one-way venskab. Det gik op for ham, hvor let det egentlig ville være at ”støde ind i hende”, hvis han ville. Igennem hendes blogopslag vidste han nemlig i hvilken del af London hun boede, hvilken bus hun regelmæssig tog, hvor hun handlede, gik på café og så videre. Alt sammen information der var kommet støt og roligt igennem den tid han havde fulgt hendes blog. Det gik op for ham, hvordan man kunne blive besat af et andet menneske via denne offentlige private sfære.

Både debutbogen Før jeg lukker øjnene og den kommende bog Dobbeltliv er  fortalt fra en kvindes synspunkt, og for at forfatterens køn ikke skulle forstyrre læsningen af bogen, valgte S.J. Watson og hans forlægger at bruge hans initialer. SJ Watson fortæller selv, at han ikke ser nogen forskel i at skrive fra en kvindes eller en mands synspunkt, begge dele kræver efter hans mening lige stor forestillingsevne.

h9788711452738Dobbeltliv får Julia får den sørgelige nyhed at hendes søster er brutalt myrdet i Paris. På grund af manglende spor henlægges sagen, og Julia føler sig nødsaget til at tage sagen i egen hånd. Julia finder ud af at søsteren har brugt internettet flittigt til at finde frække dates. Julia bliver hurtigt suget ind i internet-universet og går med til at mødes med en mand fra en af søsterens dating sider.

Dobbeltliv er en psykologisk thriller om de farer, som lurer på internettet, hvor ikke alle er den, de udgiver sig for at være. Det er en roman om hemmeligheder, fortidens synder, men det er også en roman om et ægteskab i krise. Lindhardt og Ringhof udgiver bogen på dansk den 28. maj 2015.

S.J. Watson bor i London og har arbejdet i det britiske sundhedsvæsen i mange år. I 2008 blev han optaget på Faber Academys romankursus, hvor han skrev pageturneren og forlagssensationen Før jeg lukker øjnene, som strøg ind som nr. 1. på Amazon UK og er solgt til 42 lande. Ridley Scotts produktionsselskab, Scott Free, købte filmrettighederne og BEFORE I GO TO SLEEP med Colin Firth og Nicole Kidman fik amerikansk premiere i 2014, men er ikke planlagt til at komme i de danske biografer. Læs mere på IMDB eller køb den på Amazon.

Vi synes hellere, du skal læse bøgerne 🙂

sj watsonLæs også om SJ Watsons inspiration til sin debutbog, Før jeg lukker øjnene, her.