Saga

Digital krimibogserie: Brændende skyld

Digital krimibogserie: Brændende skyld

Krimiforfatter Inger Gammelgaard Madsen er aktuel med sin digitale krimibogserie Brændende skyld, som er tilgængelig som e-bøger og lydbøger på streamingtjenester og i styksalg fx her .

Her kan du læse hendes tanker om projektet, og få et indblik i de to første afsnit.

Hvorfor har du sagt ja til at skrive en bogserie i samarbejde med Lindhardt og Ringhof?

Det lød som et rigtig spændende projekt. Jeg holder meget af at se serier i tv, især dem, der er så godt skruet sammen, at hvert afsnit slutter, så man næsten ikke kan vente, til det næste udkommer. Så er der noget at glæde sig til uge for uge. Min favorit tv-serie er den amerikanske Homeland, men de danske serier Forbrydelsen og Bedrag var også utrolig spændende at følge og havde lidt af den samme hvad sker der nu-effekt. Det syntes jeg kunne være spændende at prøve at lave i bogform, og derfor håber jeg meget, det er lykkes at afslutte hvert afsnit i Brændende skyld på en måde, så det næste ventes med spænding af læsere og lyttere.

Hvorfor har du valgt at kaste dig over krimigenren?

Krimien er den genre, jeg holder allermest af. Jeg læser kun krimier og har altid gjort det. Men faktisk var det ikke den genre, jeg valgte at kaste mig over i første omgang. Jeg syntes, der var så mange fantastiske krimiforfattere i forvejen, at jeg ikke troede, en grøn krimiforfatter havde en chance. Min første bog Skæbnespind var derfor en roman. Den var lige ved at blive udgivet på en lille forlag i Slagelse, men på grund af økonomien var forlagsejeren desværre nødsaget til at sælge forlaget, og romanen udkom ikke alligevel. Men så udskrev daværende Husets Forlag i Aarhus en krimikonkurrence, og jeg besluttede at skrive Skæbnespind om til en krimi, der foregik i Aarhus, for at kunne deltage i konkurrencen. Det blev til værket Dukkebarnet. Jeg vandt ikke, men nu var jeg inde i genren og tænkte: Pyt, jeg prøver, om der er plads til én mere, og det har jeg ikke fortrudt.

Det, jeg kan lide ved krimigenren, er, at der er et formål med at læse. En forbryder skal findes, og undervejs støder man på en masse interessante person- og miljøbeskrivelser. I min skriveproces ser jeg det hele for mig som en film, der kører, og så skriver jeg ned, hvad der sker. Her kan jeg selv bestemme handlingen og slutningen, og så er det spændende både at kunne være den kriminelle og efterforskeren.

Hvor har du fundet inspiration til Brændende skyld?


Inspirationen udsprang af min fascination af ild. Jeg kan blive hypnotiseret af at stirre ind i en flamme på et stearinlys, og så har de mange pyromanbrande, der har floreret i Nordjylland og på Fyn, også spillet ind. Derudover har jeg længe haft lyst til at skrive om en kassedame, da jeg, hver gang jeg handler ind, tænker på, hvor meget de ved om folk gennem deres indkøbsvaner. Det svarer jo næsten til at rode i folks affald for at se, hvem de er. Så derfor var det oplagt, at en af personerne skulle arbejde i Netto.

Følelsen skyld kender vi vel alle til i mere eller mindre grad, men forhåbentlig ikke så tragisk som i serien.


Resume af Brændende skyld: Afsnit 1
Johan Boje, betjent hos Midt-og Vestjyllands Politi, bliver påkørt og dræbt af en flugtbilist foran sit hjem en sen aften i marts. Hans chef, Axel Borg, er en af de første på gerningsstedet, og det går hurtigt op for ham, at det drejer sig om et yderst brutalt drab. Johan Bojes søn på ni år påstår, at han så bilen, og at det var en betjent, der sad bag rattet. Er det bare drengens livlige fantasi? Da et overvågningskamera på en tankstation bekræfter sønnens påstand, bliver Rolando Benito, efterforsker hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, sat på sagen. Hvem af Johan Bojes kolleger havde motiv til det bestialske drab?

Resume af Brændende skyld: Afsnit 2
Liv Løkke er kassedame i Netto i Paderup. Hun hader byen, sig selv, sit arbejde og trivielle liv og behøver knap nok at se på de handlende for at vide, hvem de er. Hun kender de fleste i nabolaget og deres indkøbsvaner. Men en dag må hun alligevel se op på en kunde, da han køber en vare, der minder hende om fortiden og den skæbnesvangre dag, da hun reddede sin bror ud af deres brændende hus efter en gaseksplosion, og hendes mor omkom i flammerne. Det er ham. Hendes mors elsker. Han påstår, at han er ved at have beviser på, at hendes mors død ikke var en ulykke.

Brændende skyld består af seks dele.

Læs om Lindhardt og Ringhofs nye digitale projekt her.