Rørende YA-bøger i 2017

Historier, der kryber helt ind under huden. Der giver dig stof til eftertanke, og som måske ligefrem får dig til at knibe en tåre. Historier, som du slet ikke kan lade være med at dele med din bedste veninde. Det er de romaner, vi allerbedst kan lide!

Vi har samlet et udvalg af de mest rørende YA-bøger, som du kan glæde dig til i 2017. YA-bøger 

Amy Harmon: Skrøbelig skønhed

screen-shot-2016-12-13-at-15-09-57

Ambrose var skolens populære fyr, og Fern havde været forelsket i ham, så længe hun kunne huske. Han var smuk og uopnåelig, hun var klassens stille pige. Men da Ambrose efter high school drager i krig og vender hjem med ar på krop og sjæl, er rollerne pludselig byttet om: Fern er ikke længere den grimme ælling, hun engang var, og Ambrose har mistet sin skønhed i krigen. Langsomt finder de hinanden i deres nye virkelighed og lærer at indse, at man altid vil være en hovedperson i nogens historie.

Skrøbelige skønhed er en smuk og meget rørende YA-roman om en piges kærlighed til en traumatiseret dreng og en såret krigers kærlighed til en stille pige. Det er en moderne Skønheden og udyret-fortælling, som viser, at der er en lille smule skønhed og en lille smule udyr i os alle.

-> Bogen udkommer den 13. februar – lige i tide til Valentinsdag! 


Krystal Sutherland: Vores kemiske hjerter

screen-shot-2016-12-13-at-15-14-16

Bogen til dig, der elskede Fordelene ved at være en bænkevarmerPaper Towns og En flænge i himlenVores kemiske hjerter er en varm og tankevækkende fortælling om ung kærlighed, teenageliv, sorg og håb.

Henry Page har aldrig været forelsket, men en dag starter Greta Town i hans klasse. Hun er langt fra at være den drømmepige, som Henry har fantaseret om – hun halter, klæder sig i alt for stort tøj og ligner en hjemløs. Det er tydeligt, at hun har en del problemer med i bagagen, og hun er ikke nem at komme ind på livet af. Da Greta og Henry bliver sat til at arbejde sammen på skolebladet, åbner hun dog langsomt op, og et venskab blomstrer. Henry falder for Graces uperfekte og ægte væsen, men kan han håndtere, at hun bærer på en stor sorg?

-> Bogen udkommer den 4. april.


 Nicola Yoon: Alt eller intet

alt-eller-intet

Alt eller intet røg direkte ind som nr 1 på New York Times bestsellerliste, og vi forstår godt hvorfor. Det er en tidløs historie om, hvad der gør livet værd at leve.

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. Jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.”

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. På kort tid forelsker de sig hovekulds i hinanden, og pludselig er verden inde i boblen ikke længere nok for Madeline – men at bevæge sig uden for den er livsfarligt …

Filmrettighederne blev solgt, allerede inden bogen udkom i USA, og i dag er bogen solgt til udgivelse i 33 lande.

Bogen kan købes online her og snart i din lokale boghandler.


Sara Barnard: Kun tæt på

kun-taet-pa

Den pæneste overflade kan skjule de mørkeste hemmeligheder … Kun tæt på er en smuk, hjerteskærende og troværdig fortælling om en relation, som tit overses, men som for mange teenagepiger har betydet mere end samtlige kærester: forholdet til ens bedste veninde.

Caddy er træt af at være den pæne og stille pige. Der skal ske noget nyt. Smukke Suzanne er vild og oprørsk, men i det skjulte kæmper hun for at slippe fri af sin fortid. Selvom alle siger, at Suzanne er en dårlig indflydelse, nægter Caddy at lytte. Da det endelig går op for Caddy, hvor svært Suzanne har det, er det måske for sent … Caddy vil gå til verdens ende for Suzanne, men langsomt går det op for hende, at hun måske ikke er den rette til at hjælpe.

Bogen kan købes online her og snart i din lokale boghandler.


Katie Cotugno: 99 dage

99-dage

Molly har 99 dage tilbage, før hun skal på college. 99 dage i samme by som sin første kærlighed, hvis hjerte hun knuste, da hun var sammen med en anden – hans bror.

Det er en medrivende bog fuld af overraskelser og plottvist, der tager nogle voldsomme emner op – utroskab, løgne, bedrag og trekantsdramaer. En stærk fortælling, som man ikke kan undgå at blive berørt af, med en hovedperson, der både frustrerer og charmerer sin læser.

99 dage kan købes som e-bog eller lånes på biblioteket.


YA-bøger YA-bøger YA-bøger YA-bøger

YA-bøger YA-bøger YA-bøger YA-bøger