Mad og drikke Madværkstedet

Den store bagedyst: Superheltekage

Den store bagedyst: Superheltekage

Superheltekage

Superheltekagen over dem alle! I bogen, Den Store Bagedyst, kan du lære at lave den ultimative Superheltekage – en kombination af tre seje superhelte, nemlig Superman, Spiderman og Batman.
Måske en ide til en sej fødselsdag eller som gave til en du holder af.

Superheltekage 2

Superheltekage opskriften

Superheltekage Spiderman

Lagkagebunde
Tænd ovnen på 225 grader. Pisk æg, vand og flormelis i ca. 10 minutter. Sigt og vend mel, maizenamel, bage- pulver og vaniljesukker i æggeblandin- gen. Læg dejen i 6 bradepander med bagepapir. Du skal bruge 3 bunde til hver kage i 3 størrelser på henholdsvis 18 cm, 24 cm og 30 cm. Bag dem i 7 minutter midt i ovnen, til de er lidt brune.

Champagnemousse
Smelt de udblødte husblasblade sam- men med champagne, hyldeblomstsaft og æblemost i en gryde. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i. Hæld moussen over bundene, og plump friske blåbær ned i moussen.

Ribsmousse
Pisk æggeblommer og rørsukker godt sammen. Blend ribsene, kom skal og saft af limen ved, og varm det op sammen med husblassen, til den er smeltet. Vend blandingerne sammen. Pisk fløden næsten stiv, og vend ribsblandingen i flødeskummet. Hæld moussen over bundene, og lad det køle af.

Smørcreme
Pisk det hele sammen, og voila, du har en smørcreme. Brug den til at smøre dine kager op med, inden du kommer fondanten ud over dem. Gør det gerne ad 2 gange.

Royal icing
Pisk ingredienserne sammen, og brug icingen til at pynte med.

Fondant
Smelt skumfiduser, olie og vand sammen i mikroovnen i 1 minut ad gangen. Rør rundt i skålen efter hvert minut, til alle skumfiduserne er smeltet. Tilsæt så 1⁄2 pakke flormelis, og rør blandingen med din håndmikser med tilhørende dejkroge. Derefter tilsætter du lidt efter lidt mere og mere flormelis, indtil du får den rigtige konsistens. Ælt det gerne i hånden.

Tip
Ælt blandingen, til den ikke længere ”glider ned ad dine fingre”, når du holder den i hånden.

Samling af kagen
Læg kagerne sammen: en bund, en mousse, en bund, en mousse med bær, en bund, smørcreme og fondant. Betræk alle kagerne med fondant. Brug et bryllupsstativ til at holde kagerne på plads.
Placer Batman-kagen, som er den største, nederst, Spiderman-kagen, som er mellemstor, i midten og Superman-kagen, den lille kage, øverst.
Batman-kagen: Betræk den største kage med hvid fondant. Spraymal denne, og form huse og lys samt Batman-logo af fondant.
Spiderman-kagen: Betræk kagen med rød fondant. Dekorer et edderkoppe- spind med royal icing, og form Spider- man-logoet af fondant.
Superman-kagen: Betræk kagen med lyseblå fondant. Dekorer med Superman-logoet.

Voilá, så er der Superhelte-kage til alle!


9788711332375Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter er et udvalg af de bedste opskrifter fra alle fire sæsoner af Den store bagedyst.

I bogen finder du både nemme opskrifter, som hele familien kan være med til, og de helt store finale kager, som kræver lidt ekstra teknisk snilde.

Køb den her >

Den store bagedyst: Superheltekage