Mad og drikke Madværkstedet

Den store bagedyst: Brombærmedaljer

Den store bagedyst: Brombærmedaljer

Drømmer du om at lave kager, som dem de laver på tv i Den store bagedyst? Så er det bare med at vente lidt endnu, for d. 5. november kommer de allerbedste opskrifter fra alle sæsonerne. Et bredt og skønt udpluk af alle de smukke, fantasifulde og smagfulde kager.

Prøv bare at se disse lækre medaljer, lavet af Louise i sæson 2. Hvis du er så heldig at have brombær i din have, eller har været ude og plukke selv, så er det ideelt lige nu at lave en portion brombærmedaljer.

Brombærmedaljer opskrift

Brombærmedaljer

Mørdej
Smuldr smørret i de tørre ingredienser, og saml det til sidst med ægget. Læg mørdejen på køl. Når dejen er kold, ruller du den ud til ca. 3 mm’s tykkelse. Stik 16 bunde ud på ca. 7 cm i diameter, og læg dem på en plade. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minut- ter, til de er let gyldne.

Vaniljecreme
Rør det hele sammen i en kasserolle ved lav varme. Rør indtil den tykner. Sæt den derefter på køl.

Brombærsyltetøj
Gem nogle hele bær til pynt. Kom vand og bær i en gryde, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt sukker og citronsaft, og kog det hele i 5-10 minutter mere. Hæld syltetøjet på skoldede glas, og sæt dem på køl.

Bærflødeskum
Pisk fløden, og smag det til med dit nylavede brombærsyltetøj. Gem lidt flødeskum og lidt syltetøj hver for sig til at pynte medaljerne med.

Samling af medaljerne
Start med at tage halvdelen af bundene fra, og sprøjt bærflødeskummet rundt i cirkler på dem, så der er et hul i midten til cremen. Læg en lille klat syltetøj midt på bunden, og slut af med cremen. Pynt resten af bundene med glasur, og læg dem øverst. Top medaljerne med lidt flødeskum og et friskt bær.

KLAR-PARAT-BAG!


9788711332375Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter er et udvalg af de bedste opskrifter fra alle fire sæsoner af Den store bagedyst. I bogen finder du både nemme opskrifter, som hele familien kan være med til, og de helt store finale kager, som kræver lidt ekstra teknisk snilde.

I Den store bagedyst dyster deltagerne både på smag og teknik, og bogens opskrifter viser, hvor mange forskellige smage, man kan tilføre sit bagværk. Her er nemlig et rigt udvalg af kager, cremer, mousser, bunde og masser af inspiration til overtræk og pynt af egne bagværk. Bag de kager, du drømte at smage, mens du så programmerne, eller lad dig inspirere til at lave dine egne mesterværker.

Den store bagedyst: Brombærmedaljer