Indefra Biografier

Oplev den nydanske kvindekamp live i Odense, Aalborg, Esbjerg og Aarhus

den nydanske kvindekamp

Ligesom vi står på skuldrene af fortidens modige kvinder, som har kæmpet bravt for kvindekampen, vil vi, for fremtidens skyld, slå et fælles slag for den nydanske kvindekamp. For den nydanske kvindekamp er ikke kun Natasha, Halime, Khaterah eller Geeti. Den nydanske kvindekamp er os alle sammen.” – Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Natasha Al-Hariri og Halime Oguz.

 

Kvinderne bag den nydanske kvindekamp
Arrangementet “Den nydanske kvindekamp” var totalt udsolgt – og interessen fra medier og meningsdannere var enorm. Blandt tilhørerne på Bremen Teater var tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Ved et totalt udsolgt arrangement på Bremen Teater i september 2017 inviterede forlaget Lindhardt og Ringhof fire stærke kvindestemmer – Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Halime Oguz og Natasha Al-Hariri – til at sætte en agenda for unge kvinder i minoritetsmiljøer på trods af deres forskellige politiske ståsteder, religiøse og kulturelle ophav. Arrangementet satte fokus på kvinder mellem to verdner – kvinder der er danske, men som også har en minoritetsbaggrund, der ikke står i modsætning til den danske identitet, men som er den del af den. Dansk plus noget andet.

 

Den Nydanske Kvindekamp er et opråb, det er en fælles kamp uanset kulturel baggrund og politisk ståsted. Den Nydanske Kvindekamp er en universel kamp, der handler om enhver kvindes frihed til at leve sit liv, akkurat som hun vil.

Nu forsætter arrangementet rundt i andre dele af Danmark, hvor vi kommer forbi Odense, Aalborg, Esbjerg og Århus.

Til arrangementerne vil man kunne høre Natasha, Halime, Geeti og Khaterah fortælle om deres personlige mærkesager som seksuel frihed, tværkulturel kærlighed, den frie ret i valget at tørklæde samt ægteskab. Andre medvirkende vil gennem deres historier oplyse emnerne fra andre vinkler, og det vil blive diskuteret og debatteret, hvad vi rent konkret kan gøre, for at sikre kvinder i udsatte minoritetsmiljøer retten til frihed.

den nydanske kvindekamp på bremen teater 2017

Oplev Den nydanske kvindekamp live

København den 13. februar

Live show på Bremen Teater d. 13. februar.

Odense den 21. februar

Live show i Magasinet d. 21. februar.

Aarhus den 12. marts

Live show på Eutopia Stage d. 12. marts. 

Esbjerg den 13. marts

Live show i Musikhuset d. 13. marts. 

Aalborg den 10. april

Live show i Musikkens Hus d. 10. april. 

 

Det skrev pressen

Stort fælles interview i Politiken: “Nu står de nydanske feminister sammen: Fælles fuckfinger til jomfruhinder og ideen om den pæne muslimske pige”

Berlingskes anmeldelse af arrangementet: Nydansk kvindekamp væltede Bremen: “Vi har alle lidt Martin Henriksen indeni” (kun for abonnenter)

Berlingske interview: Danske feminister er privilegieblinde 

Debatindlæg i Kristelig Dagblad: https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/natasha-al-hariri-den-nydanske-kvindekamp-er-ikke-slut