Børnebøger Carlsen

Den morgen vi var hyrder: Når børn møder barok

Den morgen vi var hyrder, barok, børn, barokmusik, Tea Bendix

I Den morgen vi var hyrder kan store og små komme med på en rejse ind i barokken med Concerto Copenhagen, musiker og fortæller Poul Høxbro og illustrator Tea Bendix til tidens malerier og musik.

Barokkens forunderlige verden i børnehøjde

Concerto Copenhagen fejrede i 2016 sit 25års jubilæum og udgav i den forbindelse en billedbog – Den morgen vi var hyrder –  fortalt af Tea Bendix og Poul Høxbro. Med til bogen følger en CD med oplæsning og musik der passer til historien, – det er franske og engelske toner, Lully, Jacques Aubert og Playford med viola da gamba, violin, barokguitar, tromme og enhåndsfløjte indspillet af Concerto Copenhagen under musikalsk ledelse af Poul Høxbro og Lars Ulrik Mortensen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MqyPyiYmua0[/embedyt]

 

“En fryd for øjet, en liflen for øret – en smuk, smuk børnebog” – Børnenes bøger om Den morgen vi var hyrder 

Du kan tage et kig i bogen i en gratis læseprøve her. Den morgen vi var Hyrder kan findes på dit lokale bibliotek eller her.

Den morgen vi var hyrder, barokmusik, børn, børn og barok

Den morgen vi var hyrder – workshops og koncert

Bogens univers kan også udfoldes på fineste vis i en livekoncert. Her fortæller Poul Høxbro historien fra bogen på en fri og levende måde og spiller tromme og enhåndsfløjte sammen med et ensemble af musikere fra Concerto Copenhagen. Bogens illustrationer og ekstramateriale projiceres på storskærm. Børnene får tid til at stille spørgsmål med mere.

Du kan læse mere om koncerten her og læse om mulighed for forskellige barokinspirerede workshops for børn i kulturhuse, skoler eller på biblioteker her.

https://www.youtube.com/watch?v=ecg6huRoutE

 

POUL HØXBRO optræder med enhåndsfløjte & tromme, historiske slagtøjs-instrumenter og folkelige f løjtetyper verden over, i kammermusik, som solist, som teatermusiker og på kurser og han sprænger rammerne for hvad der er muligt på hans ”små” instrumenter. Poul Høxbro har udgivet adskillige CD’er, fungerer som kunstnerisk leder af f lere forskellige projekter med Concerto Copenhagen og er desuden gæstelærer ved Schola Cantorum i Basel. Han e r en d ramatisk og medrivende historie for tæller på dansk, engelsk, tysk og svensk. Se mere på www.poulhoxbro.dk

TEA BENDIX er illustrator, for fatter og graf isk designer med musik og historiske emner som et genkommende tema i sine projekter. Hun illustrerede som barn det lokale musikskoleblad og tog afgang fra Danmarks Designskole med et projekt om Musikhistorisk Museum. Siden har hun blandt andet lavet børneradio med fortællinger og klassisk musik på P2, skrevet en roman om at spille musik og danser historiske danse i dansegruppen Anello. Se mere på www.teabendix.dk

 

 

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.