Indefra

De bedste steder at læse i Aarhus

De bedste steder at læse i Aarhus

Lige meget om du tilbringer alle dine dage i Aarhus, eller er på en endagstur til den smukke midtjyske by, har du selvfølgelig altid en bog i tasken, til en stille stund. Men hvor slår man sig ned, hvor findes de bedste læsekroge? Vi har været rundt i Aarhus og kommer her med vores bud på de bedste steder at nyde ord på sider.

Løves Bog- og Vincafe

Omgivet af bøger, omgivet af vin, siddende på knirkende træstole, eller i en blød lænestol, og med lækker mad og god service kun et par skridt væk. Så bliver det vist ikke bedre. Løves lever og ånder for litteraturen, og har mange events, der afspejler det. Løves ligger på Nørregade 32.

IMG_7783

Cafe Sofies Forældre

Når du træder ind ad døren til cafe Sofies Forældre, får du med garanti et flashback til din mormor eller farmors hus, koblet med en hyggelig, engelsk afternoon-tea stemning. Her er store, bløde lænestole, fine farverige lamper, salg af karameller og gammelt stel med blomster og farvede kanter. Der er rødt tapet og bare røde mursten og mønstrede duge på alle bordene, og her er kager og tærter i lange baner. Og så er det en temmelig stor cafe, der er både masser af plads ovenpå og nedenunder, og du burde derfor sagtens kunne finde en krog, at slå dig ind i med dit yndlingsværk. Sofies forældre ligger i Frederiksgade 74.

IMG_7730

Universitetsparken

En kendt lille oase bare lidt op ad bakken fra byen. Alle lokale kender stedet ud og ind, og hvis du er besøgende, så gør ligesom alle de andre; tag en bog under armen og omgiv dig med alt det grønne, vinden i træerne, fuglene på søen og skulle regnen begynde at falde, kan du altid (i hvert fald i hverdagene) søge tilflugt i en af de mange universitetsbygninger i parken, hvor både siddepladser og kantiner kan findes.

IMG_7825

DOKK1

Det nye bibliotek og kulturhus. For dem af os, der brugte Hovedbiblioteket, må man sige at DOKK1 er noget af et upgrade. DOKK1 er stort og kan byde på både cafe, lænestole, barstole ved borde, læsesal, hvor der skal være ro og hyggepladser med Aarhus’ bedste udsigt over havnen. Her skulle det ikke være noget problem, at finde en stille krog, hvor du kan dykke ned i din nyindkøbte eller lånte bog. DOKK1 ligger på Hack Kampmanns Plads.

IMG_7854

Kunsthal Aarhus

Når vejret er godt, er det oplagt at sidde i den hyggelige gårdhave bag kunsthallen. Her er borde og bænke, og herfra kan du se Aros’ regnbue. Der er en lækker cafe lige inden for hovedindgangen, hvor også en masse borde og stole er sat op, ligesom du kan låne kunstmagasiner, blade og lego til de små. Kunsthallen ligger på J. M. Mørks Gade 13.

IMG_7751Del endelig jeres bedste læsested i Aarhus i kommentarfeltet!