Indefra

De bedste steder at læse i København

De bedste steder at læse i København

Lige meget om du tilbringer alle dine dage i København, eller er på en endagstur til vores smukke hovedstad, har du selvfølgelig altid en bog i tasken, til en stille stund. Men hvor slår man sig ned, hvor findes de bedste læsekroge? Vi har været rundt i København og kommer her med vores bud på de bedste steder at nyde ord på sider.

Danmarks Kunstbibliotek

Kunstbiblioteket er en lille, lidt glemt perle i midten af København. Indgangen er ud mod Nyhavn, så på vej ind får du også lige det dejlige glimt af turister, vand og de fine huse på række. Find læsesalen når du kommer indenfor. Det er det fineste ved biblioteket, og er ren Harry Potter-stil med vindeltrappe, bøger langs væggene, pendellamper ned gennem rummet, mørke trægulve og hele molevitten. Kunstbiblioteket ligger på Nyhavn 2, 1007 København K.

Kunstbiblio

Paludan Bogcafe

Paludans er et stort sted med både siddepladser udenfor til når det er solskinsvejr, inden for i stueplan til både højre og venstre og så oppe ad trappen, ligefrem for når man kommer ind. Der er bøger i lange baner (også til salg), og fin betjening. Mange studerende holder til her, men det er naturligvis for alle. Du kan læse mere om cafeen her. Den ligger på Fiolstræde 10, 1171 København K.

Paludans

Bibliotekshaven

Hvilket bedre sted, at nyde en bog end i en bibliotekshave? Du kan komme ind til haven fra Christiansborgs sideindgang (på venstre hånd, når du står med ryggen til kanalen). En fin lille oase midt i byen, fyldt med alverdens blomster, masser af bænke og et fint springvand. En lille cafe med tilhørende borde og stole, kan det også blive til. Bibliotekshaven ligger på Proviantpassagen 6, 1218 København K.

Bibliohaven

Skydebanehaven

Denne have er en godt gemt, lille grønt plet luks i midten af Vesterbro. Godt gemt bag en høj mur, ligger både grønne arealer, blomsterbede, bænke og en stor legeplads til børnene. Indgangen ligger på Absalonsgade, lige bagved Vester Vov Vov. Tag en bog under armen, for nu skal der læses i læ for byens bilos og larm. Skydebanehaven ligger på Absalonsgade 12, 1658 København V.

Skydebanehaven

Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant behøves vist ingen nærmere introduktion. En smuk bygning, på et smukt sted. Du kan både gå ind i cafeen, eller gøre som os, og sætte dig i de dejlige strandstole på molen og kigge ud over vandet. Den Sorte Diamant ligger på Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København.

Den sorte dia


Del endelig dit yndlingssted at læse i København, i kommentarfeltet!