Bøger om fodbold Bøger om sport Carsten Werge

KOM SÅ DANMARK! Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge vurderer Danmarks chancer til EM 2020

em 2020, svend gehrs, det er genialt det der, carsten werge, flemming toft

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem tilsammen mere end fem årtier har skrevet bogen Det er genialt, det der, hvor de tager os med på en rejse til deres største oplevelser med fodbold. Her vurderer de chancerne til EM 2020.


Carsten Werge, Svend Gehrs og Flemming Toft har lagt stemmer til alle de største kampe og tilsammen har de dækket ikke mindre end 37 VM- og EM-slutrunder.

Se overblik over kampene til EM 2020 her på bold.dk

Vi har spurgt de tre erfarne kommentatorer om deres vurdering af Danmarks chancer ved EM 2020.

Mindst en semifinaleplads

Flemming Toft har været på plads i kommentatorboksen ved ikke mindre end 21 slutrunder, heraf samtlige de 12 EM- og VM-slutrunder, hvor Danmark har deltaget. Ifølge Toft bliver det mindst til en semifinaleplads til Danmark:

”Danmark har et velfungerende landshold, fundamentet er kollektivet og så har vi i min optik fire top europæiske spillere: Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Andreas Christensen og Christian Eriksen. Danmark kommer videre – det skal vi – fra den indledende gruppe, og så er alt i spil. Det kan gå hen og blive (mindst) en semifinaleplads.”

LÆS OGSÅ: Huttelihut! Legenderne Flemming Toft, Carsten Werge og Svend Gehrs om, hvad det er, en god kommentator kan

“Og det jeg glæder mig allermest til – danske fans i Parken til de tre hjemmekampe. Ikke nok, men dog bedre end et tomt stadion tilsat trænerråb og dåseklap,” siger Flemming Toft.

KOM SÅ DANMARK! Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge vurderer Danmarks chancer til EM 2020
Flemming Toft og Michael Laudrup varmer i bogstavelig forstand op til transmission fra VM i Rusland i 2018. Privatfoto.

Åbningskampen altid vanskelig

Svend Gehrs har lagt stemme til 9 slutrunder. En engageret og indlevende stemme, der for mange danskere har udgjort lydsporet til især firserlandsholdets bedrifter:    

”I forhold til Danmarks muligheder ved EM, er jeg lige så positiv som Flemming. Jeg mener dog, at meget afhænger af indsatsen og resultatet i åbningskampen mod Finland. Ikke fordi jeg er overdrevent urolig, men vi ved alle, at en åbningskamp altid er vanskelig. Især på grund af nerver.”

LÆS OGSÅ: EM 2020 – Bogen med landsholdet gør dig klar til en forrygende fodboldsommer!

“Men vi har altså et stærkt landshold med kvalificeret dobbeltdækning på så at sige alle pladser og med gode variationsmuligheder rent taktisk for Hjulmand, så en semifinaleplads er helt klart inden for rækkevidde … KOM SÅ DANMARK!,” opfordrer Svend Gehrs.

KOM SÅ DANMARK! Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge vurderer Danmarks chancer til EM 2020
VM 1994 var uden deltagelse af Danmark og derfor kun med én kommentator pr. kamp. Svend Gehrs og Carsten Werge fik dog lov til at kommentere bronzekamp og finalen sammen. Privatfoto.

Danmark og Frankrig er EM-favoritter

Carsten Werge er kendt som kommentatorfagets frække slagterhund. Han har kommenteret flere Champions League-kampe end nogen anden i branchen og har foreløbig siddet i boksen under 7 slutrunder:    

”Da jeg jo – med fuldt overlæg – forsøger at overgå Toft og Gehrs, så er jeg ikke bleg for at udråbe Danmark som en af to EM-favoritter. Den anden nation er Frankrig,” griner Werge og fortsætter:

KOM SÅ DANMARK! Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge vurderer Danmarks chancer til EM 2020
Det faste makkerpar til 14 Champions League-finaler, Per Frimann og Carsten Werge. Her er de fotograferet i Cardiff 2017. Privatfoto.

”Iklædt mine rød-hvide boksershorts tror jeg på, at Hareide og Hjulmands landshold napper guldet. Kasper Schmeichel bliver kåret til EMs bedste målmand, Simon Kjær og Andreas Christensen bakker ham mesterligt op fra deres centrale forsvarspositioner.”

LÆS OGSÅ: Fodboldquiz | Hvor meget ved DU egentlig om fodbold og det kommende EM?

“Christian Eriksen kommer til at boble af spilleglæde, fordi han er sluppet ud af Antonio Contes krævende hænder. Mens Martin Braithwaite går ud og viser, at han fik for lidt spilletid i den sidste del af sæsonen hos FC Barcelona. Det gør han ved at levere et par vigtige scoringer undervejs i turneringen.

Jeg forventer et dansk hold, der iklæder sig den sympatiske og underholdende spillestil, og i særdeleshed har lyst til at være boldbesiddende og offensivt indstillet,” vurderer Carsten Werge.


Det er genialt, det der

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft, sportsbøger

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner.

De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Du kan købe Det er genialt, det der online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Måske er du eller en i familien også interesseret i

KOM SÅ DANMARK! Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge vurderer Danmarks chancer til EM 2020

Endelig er det tid til EM i fodbold!
Jubiii, så skal vi snart se EM i fodbold i fjernsynet.
Og hvis du går og glæder dig, er her en bog med alt det, du behøver at vide for at blive fuldstændig klar.

Bogen indeholder nemlig interviews med alle spillere fra det danske landshold og deres nye landstræner Kasper Hjulmand.

Der er quiz, og du møder de største stjerner, gennemgår favoritterne og den rummer selvfølgelig også nationalsangen, som er god at kende, når Danmark skal spille.

Desuden finder du i bogen en playliste med landsholdssange, kampprogram, hvor du selv kan udfylde resultater, historier med de største øjeblikke i dansk landsholdsfodbold og fede billeder af de danske spillere – og det hele er lavet sammen med DBU, så det er bare om at trække i trøjen og blive klar!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe EM 2020 – Bogen med landsholdet online, eller i din nærmeste boghandel.


Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020

Hvem var de 100 bedste fodboldspillere i 2020?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter, Per Frimann og Carsten Werge, ser tilbage på et anderledes fodboldår – hvor alle turneringer blev sat i stå af en virus inden den spændende slutfase.

Er nr. 1 igen en forsvarsspiller? Er Messi og Ronaldo stadigvæk i top 3? Hvor mange danskere er på listen? Historierne om hver enkelt profil er krydret med fotos, facts samt personlige iagttagelser fra Werge & Frimanns rejser rundt i Europa til de største klubber og stadioner.

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.