Børnebøger Indefra

Carlsen på børnenes Bogforum 2022. Find programmet her

Bogforum

Børnenes bogforum. Tag familien med til den vildeste weekend i bøgernes verden, når dørene åbner til Bogforum 2022.

Hos Forlaget Carlsen er vi klar med aktiviteter for børn, underholdning på børnescenerne og gode historier på Bogforum. Og som altid kan du selvfølgelig møde en masse seje forfattere.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

Salget af billetter til årets største bogfestival for både store og små er i fuld gang – køb din billet med det samme.

(Der kan opstå ændringer i programmet med kort varsel. Find altid det dagsaktuelle program her).

Bogforum kan opleves i weekenden 4. –6. november 2022 i Bella Center i København. Du finder Forlaget Carlsen på stand nummer B5-008.


Program Bogforum 2022 for børn og barnlige sjæle!

FREDAG den 4. november

Du er god nok, som du er
Skolescenen kl.: 11:15: Jacob Riising fortæller om sin nye illustrerede bog Tro på det, Theo, om drengen Theo, der finder en bog, hvor alt det han skriver i den, bliver til virkelighed. Det giver ham mulighed for at leve et helt andet liv, men også en række store konsekvenser. Arrangementet kræver billetter: Køb billet til Bogforums skolescener her.

Hils på Hundemand
Helten Hundemand besøger Bogforum. Mød ham i børneområdet og på Carlsens stand, når han går rundt og er klar til at give en high-five og få taget billeder. Kl. 13.30

Kig op, der findes ufoer
Børnescenen kl.: 12:55. Frederik Dirks Gottlieb står bag den populære podcast “Flyvende tallerken”. Nu har han skrevet bogen “Kig op, der findes ufoer” om drengen Frederik, der arver sin fars gamle bøger med observationer og avisudklip om de uidentificerede flyvende objekter – ufoerne.

Venskab og veninder
Den Lille Scene kl.: 13:30. Venskab og veninder er centrale temaer i Bodil El Jørgensens og Inez Gavilanes bøger “Fifi og Chili” – bind 1 og 2 og “Happy Camper – Kærlighed og andre katastrofer”. De taler om venskaber, forelskelse og at der nogengange kan blomstre venskaber op hvor man mindst venter det.

Klimakrise
Temascenen. kl.: 13:30. Kan litteratur bidrage til at løse vores mest akutte problem – klimakrisen? Kom og mød Sarah Engell, forfatteren til den aktuelle “Skoven”, og Eva Munk, forfatter til “Grøn Klode”-serien, når de diskuterer klimalitteraturen med fokus på både den realistiske og den dystopiske genre. Annette Øster modererer samtalen.

Fiktive, realistiske universer
Temascenen kl.: 14:50. Hvordan går man fra en blank side til et helt univers? I deres samtale vil Kristina Aamand, Sanne Munk Jensen og Sarah Engell fortælle om, hvordan man som forfatter skaber fiktive, realistiske universer med karakterer, unge kan relatere til. Kathrine Pachniuk modererer samtalen.

Er du rumnørd? Quiz med!
Den Lille Scene. kl. 14:50. Er du en vaskeægte rumnørd og synes du alt om planeter, stjerner og raketter er for vildt? Lars Henrik Aagaard præsenterer “Rummets rekordbog” og laver videnskabsquiz om rummet.

Reception for Gulduret 
Kom forbi Carlsens stand kl. 15.45, når vi fejrer Sarah Engell og Signe Kjærs nye billedbog, Gulduret. Der vil være bobler og snacks.

Hils på Hundemand
Helten Hundemand besøger Bogforum. Mød ham i børneområdet og på Carlsens stand, når han går rundt og er klar til at give en high-five og få taget billeder. Kl. 16.00

Humor og fantasy
Børnescenen kl.: 16:15. Humor og fantasy er der massere af. Kim Ace og Merlin P. Mann taler om de seneste bøger i deres fantasyserier, “Geminiforbandelsen” og “Rane og det magiske museum”.

LØRDAG den 5. november

Peter Madsen signerer Valhalla
Forlaget Carlsen Kl. 10.30-11.30. Kom og mød Peter Madsen der tegner og signerer.

Reception for Boris Hansens nye bog
Forlaget Carlsen. Kl. 11.00. Reception for Boris Hansens nye bog: Tavse Verdener (2) – De falske liv. Der bliver serveret bobler og snacks.

YA & Karen M. McManus
Lindhardt og Ringhof. Kl. 11.00-12.00. Mød den populære amerikanske YA bestsellerforfatter Karen M. McManus og få signereret din bog. “En af os lyver”, “En af os dræber” og den helt nye “Ikke mere at sige”

Mød Rasmus Klump og få en pandekage
Kom og besøg Carlsens børneunivers og smag på de berømte Rasmus Klump-pandekager kl. 11.00-14.00. Få et kram når Rasmus Klump pludselig kommer forbi. 

Anton og farmor på havets bund
Den Lille Scene. kl.: 11:40. Thomas Brunstrøm og Torbjørn Christoffersen præsenterer bogen “Anton og farmor på havets bund”. Anton og farmor rejser til havets bund for at finde farmors ring.

Hils på Hundemand
Forlaget Carlsen. Kl. Kl. 12.00 Helten Hundemand besøger Bogforum. Mød ham i børneområdet og på Carlsens stand, når han går rundt og er klar til at give en high-five og få taget billeder.

Signering og selfies med familien Münster
Forlaget Carlsen. Kl. 12.00-13.00. Drømmer du også om at lave YouTube-videoer? Kom og mød familien Münster, tag en selfie og få signeret bogen Lær at lave videoer med familien Münster.

Sjov og show
Børnescenen. kl.: 13:50. “Bogen der hellere ville være en badevægt” handler om alle måderne IKKE at være en bog på. Thomas Skov og Martin Sommer laver show på scenen med inddragelse af børnepublikummet – i forhold til bogens indhold.

Lær at lave videoer med Familien Münster
Børnescenen. kl.: 14:30. Lær at lave fede videoer med Danmarks eneste YouTube-familie; hele familien Münster. Tips, tricks og gode historier til hjemmelavede videoer. Til børn fra ca. 10 år.

Kom med ind i dyrenes verden
Børnescenen. kl.: 15:10. Sebastian Klein tager dig med ind i dyrenes verden og fortæller om verdens mest berømte dyr, de vildeste dyr, de farligste dyr og mange mange flere.

Fokus på YA
Balkonen. kl.: 15:10. To timer med fokus på YA-litteraturen på tværs af forlag og genrer. Oplev spændende paneldebatter om fantasy og realisme med nogle af landets stærkeste stemmer. Derudover kommer Karen M. McManus, den amerikanske forfatter bag Netflix-succesen En af os lyver, på besøg. Der vil være goodiebags til de første 50, der møder op. Mød; Karen M. McManus, Sarah Engell, Ditte Wiese, Sanne Munk Jensen, Lise Villadsen, Boris Hansen, Nanna Foss, Julie Mittgård, Nicole Boyle Rødtnes

Horisonten og sådan noget
Den Lille Scene. kl.: 15:20. Krig kan være årsag til at nogle børn er nødt til at flygte. Det taler Line Jensen og Tina Sakura om i sammenhæng med bøgerne “Helmut på flugt” om drengen Helmut, en af de 250.000 tyske flygtninge, der kom til Danmark efter anden verdenskrig og “Horisonten og sådan noget” om Noura, som flygter fra sit hjemland, der er besat af ondskaben.

Hils på Hundemand
Forlaget Carlsen. Kl. 15.45 Helten Hundemand besøger Bogforum. Mød ham i børneområdet og på Carlsens stand, når han går rundt og er klar til at give en high-five og få taget billeder.

Alt kan ske!
Lindhardt og Ringhof kl.: 16:20. Bogforums med garanti mest underholdende interview. Sebastian Klein og Jacob Riising er på scenen og ALT kan ske!

Foldboldquiz
Børnescenen. kl.: 16:30. Jesper Roos Jacobsen og Ole Sønnichsen laver Den rød/hvide quiz om landsholdet på storskærmen og præsenterer “VM 2022 – bogen med landsholdet”.

SØNDAG den 6. november

Interview med Karen M. McManus
International scene kl. 11.20. Karen McManus fortæller om filmatiseringen af hendes debutroman, En af os lyver, der kom på Netflix i starten af året. Hør også om den nye roman, Ikke mere at sige, om et gammelt mord, hemmeligheder og et true crime-show.  

Mød Rasmus Klump og få en pandekage
Kom og besøg Carlsens børneunivers og smag på de berømte Rasmus Klump-pandekager kl. 11.00-14.00. Få et kram når Rasmus Klump pludselig kommer forbi. 

Skoleklar
Den Lille Scene. kl.: 12:30. Frida Brygmann, Thomas Brunstrøm, Nima Zamani, Thomas Skov og Sophie Souid i samtale om “Skoleklar”, en samling godnathistorier, der nok skal få børn til at falde i søvn med et smil på læben.

Hils på Hundemand
Helten Hundemand besøger Bogforum. Mød ham i børneområdet og på Carlsens stand, når han går rundt og er klar til at give en high-five og få taget billeder. Kl. 14.00

Peter Madsen signerer Valhalla
Forlaget Carlsen Kl. 15.30-16.30. Kom og mød Peter Madsen der tegner og signerer.


Studentermedhjælper hos Lindhardt & Ringhof