Aktuelt Bogen samler tankerne Knud Romer

Bogen samler tankerne

I dag lancerer vi BOGEN SAMLER TANKERNE. En kampagne for læselyst, læseglæde – og i det hele taget: alt det gode, der følger med at læse.

I samarbejde med Ellen Hillingsø, Mattias Hundebøll og Knud Romer har forlaget og Egmont Creative skabt tre inspirationsfilm til at kickstarte samtalen om, hvorfor vi læser. Du vil forhåbentlig møde filmene på enten Facebook, Instagram eller Youtube de kommende dage – og forhåbentlig vil de få dig til at tænke over, hvad læsning betyder for dig.

Ellen Hillingsø har en læseklub. Mattias Hundebøll prioriterer sine børns læsetid over – næsten – alt andet. Og for Knud Romer var det bøgerne, der startede det hele.

Hvorfor læser du?

I løbet af de kommende måneder udkommer der hundredevis af smukke, spændende, inspirerende og underholdende bøger fra de danske forlag. Bøger, som nu bliver sendt ud i hænderne på læserne. Bøger, som både forlag og forfatterne håber vil vække følelser og starte diskussioner, bøger vi håber, der vil blive læst højt fra og læst længe i.

For uden læsere giver det bare ikke nær så meget mening.

På Forlaget Carlsen og Lindhardt og Ringhof fortsætter vi selvfølgelig med at tale om HVAD vi læser, men vi vil også insistere på at tale om HVORFOR vi læser og HVORDAN læsning påvirker vores opmærksomhed, vores empati og vores abstraktionsevne.

For os handler det i høj grad om, at bogen samler tankerne. Både for den, der læser, men også for de, der skriver. Derfor er det også blevet overskriften for det hele. Tak fordi du læste med.Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.