Uncategorized

Årets største bogevents

Årets største bogevents

Når man er tosset med bøger, er det jo ikke nok at gå i boghandlere. Og antikvariater. Og læse bøger, og lytte til bøger og tale om bøger. Vi må også til de største events og høre om bøger, og købe bare lidt flere bøger. Vi har derfor samlet alle de største danske bogevents, som enhver bognørd, bare ikke må gå glip af. 

Dem du stadig kan nå i år…

Copenhagen Crime – 11-12. juni

Copenhagen Crime

Er du vild med krimi, spænding og kriminalstof? Så må du endelig ikke gå glip af Copenhagen Crime, som for første gang afholdes i København i denne weekend. Copenhagen Crime er en festival der, i arrangørernes egne ord udforsker og formidler alle aspekter indenfor kriminalitetsbegrebet – såvel fiktion som fakta – på en ny, spændende og underholdende måde. Festivalen indbyder ikke blot til samling om krimilitteratur, men også krimifilm og -tv, samt debatter og foredrag om en lang række emner inden for kriminalitet, retspolitik, etik, skyld, straf og retfærdighed.

Fra hele 5 scener kan du opleve debatter, interviews, foredrag og meget andet med bl.a. forfattere, retsmedicinere, advokater, producere, politikere, journalister, politifolk og skuespillere.

Blandt forfatterne tæller Danmarks førende krimiforfattere, som Jesper Stein, Lars Kjædegaard, A.J Kazinski, Helle Vincentz, Lotte & Søren Hammer, Merete Pryds Helle, Leif Davidsen, Michael Katz Krefeld, Ane Riel, Lone Theils, Stefan Ahnhem, Anna Grue, Dennis Jürgensen, Morten Sabroe, Jakob Melander, Lisbeth Zornig Andersen, Palle Schmidt, ligesom du kan møde dokumentarister og journalister som Jakob Sheikh, Frederik Strand, Stine Bolther og Miki Mistrati.

Der er i alt 120 events på de fem scener henover de to dage. Du kan se det udførlige program på Copenhagen Crimes hjemmeside.

Lindhardt & Ringhof er selvfølgelig til stede, med akutelle krimier som Krokodillevogteren af Katrine Engberg, Fotografiet af Carina Bergfeldt, Arven fra Basra af Mogens Blom og selvfølgelig Michael Katz Krefelds bestsellerserie om privatdetektiven Ravn, som starter med Afsporet.

Der loves i øvrigt en boggave til alle gæster! Lørdag kan du få Jens Henrik Jensens De Hængte Hunde, mens der om søndagen bliver uddelt Mogens Bloms Gidsel i Amman.

Tid og sted: Copenhagen Crime finder sted i weekenden 11. – 12. juni 2016. Det foregår i og ved Østerbrohuset (tæt på Nordhavn Station), Århusgade 103, 2100 København Ø

Åbningstider: Der er åbent lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-17

Pris: 1 dag – 125 kr. (100 kr. i forsalg). 2 dage – 180 kr. (150 kr. i forsalg).

Du kan købe billetter her

Louisiana Literature: 18.-21. august.

Louisiana

Louisianas internationale litteraturfestival LOUISIANA LITERATURE præsenterer et mangfoldigt udvalg af den nutidige verdenslitteratur. Hvert år kan du kan opleve internationale og danske forfattere i et fint firedages program med en bred vifte af litterære genrer og udtryksformer – som oplæsninger, samtaler, diskussioner, sang og performance.

Dette års program er stadig under udarbejdning. Det endelige program med samtlige optræde-tider udkommer i starten af august. Men indtil da kan du følge med som Louisiana løbende offentliggør hvem der kommer på deres facebookside

Erica Jong, forfatter til den velkendte Luft Under Vingerne er det seneste navn præsenteret. Hun optræder på Louisiana med den nyeste Fear of Dying fra 2015, som på dansk har fået titlen Vingeskudt – en efterfølger til debuten.

Louisiana Literature skriver om Vingeskudt: Endnu en gang tager Jong fat på et tabuiseret emne, nemlig den ældre kvindes seksualitet. ”Den ældre kvinde som er seksuel, attraktiv og livsbegærlig bliver ikke fejret, desværre, og jeg håber, at mange ældre kvinder læser den her bog og indser, at seksuallivet ikke forsvinder, det seksuelle ændrer bare form,” har Jong sagt i forbindelse med udgivelsen. Hovedpersonen i Vingeskudt er Vanessa Wonderman, en aldrende skuespillerinde, der ser sig selv som lykkelig gift, selv om sexlivet halter. Efter hun indrykker en profil på et datingsite, begynder hendes liv at krakelere.

Navne som nigerianske debutant-forfatter Chigozie Obioma (‘The Fishermen’), Linn Ullmann (’De urolige’), polske Olga Tokarczuk (‘Dagens hus, nattens hus’), og skotske Ali Smiths (’How to Be Both’) kan dette års Louisiana Literature også bryste sig af, ligesom 43-årige marokkanske Abdellah Taïa gæster festivalen. Her kan du høre historien om en ung homoseksuel mand, der i stor smerte voksede op i en muslimsk kultur og som gør sine erfaringer til brændstof som forfatter – han blev således den første åbenlyst homoseksuelle forfatter i Marokko.

Louisiana Literature har samtidig for nylig offentliggjort at den legendariske performance-digter John Giorno ligeledes kommer i år. 79-årige Giorno er tæt sammenflettet med den kunstneriske avantgarde i New York fra 1960’erne og frem, hvor han var venner med folk som William S. Burroughs, Allen Ginsberg, Andy Warhol og Robert Rauschenberg, medvirkede i Andy Warhols film og flyttede grænserne for, hvad et digt kunne være, skriver folkene bag festivalen.

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt “efterliv” på museets tv-kanal Louisiana Channel. Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Patti Smith, Tomas Espedal, Herta Müller, Nicole Krauss og Kerstin Ekman.

Tid og sted: Louisiana Literature finder sted fra 18.-21. august 2016. Det foregår på Louisiana Kunstmuseum, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk.

Se mere på Louisiana Literatures hjemmeside og facebookside.

Esbjerg Fantasyfestival 17.-18. september

Udklip

I Esbjerg kan fantasyfans til september rigtig bolte sig til festival i fantasiens navn! Her åbner Esbjerg Kommunes Biblioteker nemlig dørene for fantasyentusiaster i alle aldre. Her udfoldes fantasy-genren i alle dens mange magiske former, både inden for film, bøger, musik og spil.

Du kan møde en lang række danske fantasyforfattere, samt festivalens Guest of Honour, australske Trudi Canavan, som i år tager turen til Esbjerg, hele vejen fra Australien. Trudi Canavan er som bekendt forfatteren bag serien De Sorte Troldmænd hvoraf første bind udkom på engelsk i 2001 og på dansk i 2007. Hun er netop nu aktuel på engelsk med andet bind af trilogien Millennium´s Rule, Angel of Storms.

Men også danske kendisser kommer forbi til en fantasysnak. Kenneth Bøgh Andersen, som pt. er aktuel med femte bind af Den Store Djævlekrig, gæster også Esbjerg i denne anledning. Sjette bind af serien udkommer lige i tide til festivalen, nemlig 16. september 2016.

På forfatterlisten er desuden L&R’s egen Malene Sølvsten, som netop er udkommet med den anmelderroste Ravnenes Hvisken. Ligesom akutelle fantasyforfattere såsom Lene Dybdahl (Nøglens Vogter, Den Store Paraply), Eva Egeskjold (Næslandet), Carina Evytt (Let Bytte, Den Fredløse), Pernille Eybye (Blodets Bånd), Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl (Mørkets Søn), Dennis Jürgensen (Kærlighed ved Første Hik osv.) og Sidsel Sander Mittet (trilogien Morika), gæster festivalen.

Der vil være foredrag, købsstande hvor bl.a. Arnold Busck, Brændpunkt, Forlaget Facet, Tellerup og Ulven og Uglen stiller op, en fantasy-quiz og et udendørsmarked med bl.a. rollespil. Ligeledes afholdes det arrangørerne kalder Speakers’ Corner, hvor både nye og etablerede forfattere fortæller om deres bøger. Oplæggene er på ca. 15 minutter, og forfatterne skriver sig selv på programmet. Nogle af forfatterne sælger selv deres bøger i den nærliggende stand, mens andre forfatteres bøger kan købes ved boghandleren eller forfatterens forlag inde i den såkaldte Riddersal.

Tid og sted: Esbjerg Fantasyfestival finder sted i weekenden den 17.-18. september på Esbjerg Conference Hotel, Stormgade 200 i Esbjerg.

Åbningstider: Lørdag kan du komme fra 10-18, og søndag fra 10-16. Du kan følge med i programmet, som løbende opdateres her

Pris:

Dagsbillet: 100 kr.
To-dagsbillet: 125 kr.
Børnebillet, dagsbillet inkl. 3 aktivitetsklip: 50 kr.
Børnebillet, to-dagsbillet inkl. 3 aktivitetsklip: 75 kr.
Foredrag med Trudi Canavan: 50 kr. + entrébillet

Se mere om priserne her

Se mere om festivalen her

Herlufholm Fantasy Bogmesse – 21-22. oktober

Herlufsholm

FantasyBogmessen på Herlufsholm Kostskole er inspireret af KrimiBogmessen i Horsens, som finder sted i de gamle fængselsbygninger. Her er bogmessen bygget op på en tæt sammenhæng mellem de gamle, lidt mystiske bygninger, på det tidligere kloster Herlufsholm.

I den gamle spisesal og i den fine festsal, vil der være opbygget et par scener, hvor forfattere, udgivere og andre agerende fantasy-folk vil blive præsenteret, interviewet og holde oplæsninger. Også forlag kommer og præsenterer deres bøger, ligesom der vil være salgsboder (Langes Bog og Idé i Næstved), der sælger fantasybøger.

I Klostergården er der inde bag nogle tykke mure et område, der hedder Mellerne (Munkecellerne), hvor der vil afholdes forskellige aktiviteter. Programmet for i år er ikke færdigfastlagt, men sidste år kunne man fx møde Janus Vinther, som afholdt en Special Effekt workshop, hvor man kunne prøve kræfter med sminke, som bruges på film og teater, til at skabe blå mærker, blodige flænger, brandsår, kraniebrud og meget mere. I den gamle forstander lejlighed kunne man deltage i workshops med Jan Kjær og Lene Dybdahl. Lørdagen bød på Kjærs Værksted; en interaktiv tegneworkshop, hvor historien udviklede sig hen ad dagen. Om søndagen indtog Lene Dybdahl den gamle forstander lejlighed, hvor der var en skriveworkshop for børn. Her kunne man lære hvordan man opbyggede et plot og startede sin egen historie eller man kunne medbringe sin egen tekst og få hjælp til at komme videre.

Tid og sted: Bogmessen finder sted den 21.-22. oktober i år, på Herlufholm Allé 170 i Næstved.

Åbningstider: Dørene åbnes kl. 11.45 og lukker kl. 17.15 begge dage.

Pris: Voksne: 50,- kr. (over 12 år) og børn: 30,- kr. For børn under 6 år er der gratis adgang, og der er desuden gratis adgang for børn under 12 år lørdag, hvis de ankommer udklædt og i selskab med betalende voksne.

Du kan kun købe billetter ved indgangen.

Du kan se mere om bogmessen her

BogForum: 11.-13. november

Bogforum

BogForum er et af årets største bogevents, og løber i år af stablen for 25. gang. Her kan du dase igennem en hel weekend, som står i bøgernes tegn. Eventet foregår i Bella Centeret, og huser en masse bogstande, forfatterinterviews, debatter, foredrag, bogsigneringer og mange andre gode ting. Det endelig program (og hvilke forfattere, du kan komme og møde) bliver offentliggjort til september, men folkene bag BogForum lover, at de løbende over sommeren vil løfte sløret for nye navne på deres facebookside 

Du kan se frem til at møde både danske og udenlandske forfattere, så meget er sikkert. Om fredagen kan du blive klogere til ’Faglig Fredag’, som er en række faglige seminarer for bl.a. lærere, pædagoger, bibliotekarer, forældre, og hvem der ellers måtte være interesseret. Messen huser også et børneområde, som har fokus på børne- og ungdomslitteratur og underholdning for store som små. Hvis du derimod leder efter en smule læse-ro, kan du tage plads i messen café og loungeområder.

Billetsalget starter i løbet af august.

Tid og sted:

Bella Center Copenhagen
Center Boulevard 5
2300 København S

Lindhardt & Ringhof er naturligvis til stede til BogForum!

Dem vi må vente med at gense til næste år…

Vild med Ord – Aarhus Litteraturfestival

Vild med ord

Vild med ORD er desværre ovre for i år, da festivalen blev afholdt i dagene 19.-21. maj på Dokk1 i Aarhus. Men læs endelig videre, for festivalen vender stærkt tilbage næste år, og er løbende aktiv på bl.a. Facebook.

Om dette års event skrev arrangørerne:

Temaet for årets festival er Modsætninger. Der findes utalige modsætningspar – mand/kvinde, liv/død, nat/dag, natur/industri, fornuft/følelser, bare for at nævne nogle. Mange af de klassiske modsætninger, så som liv/død, lys/mørke og god/ond, er grundmotiver i næsten al historiefortælling. Modsætninger kan også diskuteres imellem de litterære genrer, mellem forskellige medieformer og i selve sproget. Disse mange aspekter af temaet gør det interessant at arbejde med i planlægningen af festivalen, fordi det kan involvere både forfattere, lyrikere, musikere, forskere og forhåbentlig også publikum til en samtale om ordet og fortællingens kraft.

I løbet af dagene vil du i salene på Dokk1 kunne opleve foredrag, film, musik og quiz, og få mulighed for at komme helt tæt på dine yndlingsforfattere. Det bliver bl.a med Jens Blendstrup, UkuleleHanne og Pharfar, Rasmus Tantholdt, Michael Kamp, Søren Ulrik Thomsen, Svend Åge Madsen og Adrian Hughes. I området mellem salene og cafeen vil der være stande fra forskellige forlag. Rundt i Dokk1 vil der være gratis litterære arrangementer, hvor du bl. a kan opleve Momo-lydbogsalon, Litterær Lounge og KaserneKoret.

Læs mere om festivalen på VILD med Ord. Tjek deres facebookside, for løbende opdateringer om bl.a. litterære events og -nyheder, boganmeldelser.

Christianshavns Bogfestival

Christianshavn

Christianshavns Bogfestival fejrer ligeledes litteraturen. I år blev festivalen afholdt den 23. april, og satte her fokus på søens litteratur og havets fortællinger. Festivalen samarbejdede med Copenhagen Street Food, som leverede maden, og bød på en lang række musiske oplevelser og højtlæsning, til lands såvel som til vands. For deltagere kunne nemlig også komme på litterære bådfartsture med en forfatter ved mikrofonen. Ib Michael fortalte i år de deltagende om hans brug af og erfaringer med Københavns havne og Danmark som søfartsnation.

Festivalen afholdes på Papirøen i København. Du kan holde øje med næste års herligheder på deres facebookside og se en video fra festivalen i år her.

Husk også at holde øje med Copenhagen Comics, hvis du er en tegneserie-elsker.

CPH Comics

Festivalen holdes hvert andet år – følg med på deres hjemmeside eller Facebook-side!

Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents Årets største bogevents