Fagbøger Pia Søltoft Romantiske bøger

Bliv klogere på den verdenskendte danske filosof Søren Kierkegaard

Bliv klogere på den verdenskendte danske filosof Søren Kierkegaard

Pia Søltofts bøger om Søren Kierkegaard viser, at hans bøger og tanker stadig er aktuelle i dag



Hvorfor skal man læse Kierkegaard? Hvor skal man starte, og hvordan får man Kierkegaards tekster til at give mening i den moderne verden? Lektor, præst og tidligere leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret, Pia Søltoft har skrevet nogle af de bedste bøger på dansk, hvis du vil forstå, hvorfor Kierkegaards værker fortsat kan udfordre og inspirere dig. Den 6. marts 2020 udgiver Søltoft en ny bog – denne gang med fokus på kærlighedens kendetegn og vilkårene for kærligheden i dag.

Her får du et overblik over Pia Søltofts bøger om Søren Kierkegaard:




10 ting ledere kan lære af Kierkegaard



10 ting ledere kan lære af Kierkegaard
Pia Søltoft

Du skal ville ét og stræbe efter dit ideal gennem hele livet for at kunne være autentisk og omstillingsarat, ellers taber du dig selv, både som menneske og leder.

Med udgangspunkt i Søren Kierkegaards tanker opfordrer bogens Pia Søltoft dig til at stille dig selv syv spørgsmål:

Har jeg et ideal – vil jeg ét i sandhed? Sætter mit ideal retningen for mit liv og ledelse? Lever jeg sådan, at jeg er mig mit ansvar bevidst? Taler jeg dagligt med min samvittighed? Er jeg et eksempel for andre? Hvorfor har jeg valgt den gerning i livet, jeg har? Er der noget, jeg angrer – ville jeg vælge en anden vej i dag?

LÆS OGSÅ: Pia Søltoft: 10 ting ledere kan lære af Kierkegaard

Bogen har karakter af et brev, og tag dig derfor tid til at læse brevet som henvendt til netop dig. Og tid til at svare på de spørgsmål, det rejser, for på den måde at forme dit personlige lederskab. Selvom bogen er henvendt til ledere, så er den i virkeligheden for alle.

Du kan købe Pia Søltofts 10 ting du kan lære af Kierkegaard online på f.eks. Saxo.com eller hos din boghandler


Kierkegaards kabinet



Kierkegaards kabinet
Pia Søltoft

Kierkegaards kabinet er en bred introduktion til den danske filosofs forfatterskab og begrebsverden, der kan læses af alle videbegærlige sjæle.

Pia Søltoft beskriver på en forståelig og medrivende måde, hvordan Kierkegaards tankeunivers kan bruges af folk nutildags til at finde hvile i en til tider larmende verden.

LÆS OGSÅ: Vi længes stadig efter mening. Brug Kierkegaard som coach

Søltoft formår på smukkeste vis, og ved hjælp af andre tænkere, at vise hvordan teologi og filosofi ikke er gamle, støvede tanker, men levende discipliner som kan bruges i hverdagen.

Du kan finde Kierkegaards kabinet online på f.eks. Saxo.com eller hos din boghandler


Kunsten at vælge sig selv



Kunsten at vælge sig selv
Pia Søltoft

I Kunsten at vælge sig selv præsenteres Søren Kierkegaards syn på opgaven om at vælge sig selv. En opgave som ethvert menneske er stillet, hvad end det er medarbejder, leder, akademiker eller ufaglært. 

At vælge sig selv er at overtage ansvaret for lige præcis det selv, man er. Opgaven er ikke at blive en anden, men at blive sig selv.

Og det kan ethvert menneske, hvis blot de sætter sig for det. Men det er en opgave, der kræver langsomhed, eftertænksomhed, selvigennemsigtighed, vilje og et etisk mod til at handle sig som selv – uanset hvad ‘de andre’ gør og synes.

Du kan købe Kunsten at vælge sig selv online på f.eks. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


Kierkegaard og kærlighedens skikkelser



Kierkegaard og kærlighedens skikkelse

Søren Kierkegaard regnes i dag som fader til eksistentialismen, og igennem hele sit liv var han betaget af kærligheden, og den måde, hvorpå vi som mennesker elsker.

I Kierkegaard og kærlighedens skikkelser beskriver Pia Søltoft de forskellige skikkelser, som kærligheden antager i forskellige situationer som eksempelvis forelskelse og ægteskab.

Derudover giver den et kort indblik i udviklingen, som kærligheden har været igennem i vestlig filosofi. Her får du både viden om Kierkegaard og om kærlighed.

Du kan købe Kierkegaard og kærlighedens skikkelser online på f.eks. Saxo.com eller hos din boghandler.


Kierkegaard og kærlighedens kendetegn



Kierkegaard og kærlighedens kendetegn
Pia Søltoft

Kierkegaard og kærlighedens kendetegn er Pia Søltoft helt nye bog, som behandler spørgsmål om mennesket og den gennemstrømmende kærlighed.

I bogen indleder hun med at skrive: “Kierkegaards Kjerlighedens Gjerninger er den bog, der har betydet mest for mig. Det er den bog, jeg har læst flest gange. Jeg har slet ikke tal på hvor mange. Jeg har haft den med mig på forskningsophold, på ferie, i sofaen, ved skrivebordet, i undervisningslokalet og på prædikestolen.”

Nu sætter Pia Søltoft fokus på kærlighedens kendetegn og med afsæt i Kierkegaards mesterværk beskriver hun kærlighedens vilkår i dag.

Kierkegaard og kærlighedens kendetegn udkommer den 6. marts 2020