Young Adult-romaner Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge CarlsenPuls Ditte Wiese Prisbelønnede romaner

For mange bøger eller for lidt plads? Gør en ende på den evige pladsmangel

bogreol, ya, young adult, bøger, bog, ungdomsbog, ungdosmbøger, ungdomslitteratur

Så mange bøger og så lidt tid, eller skulle vi sige så lidt plads? Hvis du kæmper med evig pladsmangel i din bogreol, får du her tre tips til hvordan du får mere plads til alle de bøger, du gerne vil læse og eje.

Vær nådesløs

via GIPHY

Hvis det står så skidt til, at du gruer for den dag, hvor dine hylder vil brase sammen under vægten af de mange bøger, så er det på tide med en oprydning, og du bliver nødt til at være nådesløs. Har du virkelig brug for tre udgaver af samme bog? Eller er det nødvendigt at holde fast i den trilogi, du faktisk ikke kunne lide eller har lyst til at genlæse? Du er nødt til at gøre plads til nye bøger i din samling – og dem, der er der allerede er der.

Udnyt alle muligheder

via GIPHY

Kun fantasien sætter grænser, når det gælder opbevaringen af dine bøger. En tom vindueskarm kan sagtens bruges til den slags, og behøver du virkelig andet end bøger på dit natbord, og hvad med pladsen under din seng? Det var måske ikke lige dét, du havde i tankerne, da din bogsamling begyndte at vokse, men når pladsen er knap, tæller hver en tom overflade i dine bogberegninger.

LÆS OGSÅ:Bøger til dig, der har Game of Thrones-abstinenser

Gør noget ved din TBR

via GIPHY

Du er sikkert god til at købe bøger, men får du dem nogensinde læst? Det er skønt at vide, at du har læseeventyr til gode, men din TBR kan også hurtigt blive en benspænder, når det gælder plads. Sæt derfor fokus på at få læst de bøger du køber, så du ved, om de skal forblive en del af din samling eller gives til en god ven.

… Vi ved godt, at det kun er et spørgsmål om tid, før der igen mangler plads i reolen, og det vil vi gerne komme i forkøbet med et par anbefalinger til din næste bogbesættelse.

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er meget mørkere. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv.

Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.

Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab, hvis de nogensinde skal blive mænd.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder eller køb bogen online her.

Og så drukner jeg … af Ditte Wiese

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner.

Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt. Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.

Hvad er der galt med hende? Hvorfor kan hun ikke bare følge planen? Hun presser sig jo til det yderste. 

Presset er så stort, at Josephine er ved at drukne. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Læs et uddrag af Og så drukner jeg … eller køb bogen online her.

Se bogtraileren