game of thrones, fantasy, ya, sommerlæsning, sommerferie

Har du også svært ved at slippe Game of Thrones? Frygt ikke! Her får du boganbefalinger og fængende fantasy, som kan stille din Game of Thrones-tørst i de varme sommermåneder.

Kan du mærke det? Tomrummet, glæden, skuffelsen – ALL THE FEELS – i kølvandet på afslutningen på Game of Thrones. Vi har heldigvis en god nyhed til dig! Der er hjælp at hente i bøgernes verden.

Her bringer vi magtkampe, stormende forelskelse og karakterer, som du vil knuselske og hade, tilbage i dit liv.

Six of Crows (1)– Kragens kald

Kragens kald er oplagt til dig, der elsker Game of Thrones for de stærke karakterer, strategiske spil og hurtige kampe. Og du behøver ikke slippe universet, når du har læst den til ende, for andet og sidste bog i serien er allerede udkommet.

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt.

Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved.

Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen.

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Læs et uddrag af Kragens kald her

Køb Kragens kald online her eller hos din lokale boghandler

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger er til dig, der ikke kan få nok af stærke, snedige kvinder med masser af girl power som Arya, Sansa og Daenerys.

tornenes sprog, mitnatsfortællinger, tornenes sprog - midnatsfortællinger, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, fantasy

Dette er en samling dystre, eventyrlige fortællinger, der alle fører læseren ind i en magisk verden med blodtørstige uhyrer, hekse, prinser og magiske væsner, der tørster efter magt, hævn og kærlighed.

Det er fortællinger om unge, stærke piger, der trodser den klassiske forestilling om, at de skal vente på en, der er stærkere end dem selv, for at at klare sig gennem en ondskabsfuld verden.

Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke.

Og de er ikke alle rene af hjertet …

Læs et uddrag af Tornenes sprog her

Køb Tornenes sprog online her eller hos din lokale boghandler

King of Scars (1) – Den besatte konge

den besatte konge, king of scars, nikolai lantsov, grisha, grishaverse, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, bog, bøger, læs, læsning, ungdomsroman, leigh bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig. Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for.

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

King of Scars er en selvstændig serie i Grishaverset. Læs et uddrag af bogen her.

Køb Den besatte konge online her eller hos din lokale boghandler.

Chaos Walking (1) – Knivens stemme

Ondskab, oprør og stærke venskaber, der sættes på prøve. Med Knivens stemme er du garanteret masser af Game of Thrones-vibes, og det du troede, der var sandt, vendes på hovedet igen og igen.

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed.

De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Første bind i hæsblæsende og velskrevet trilogi af YA-mesteren Patrick Ness (forfatteren til Monster).

Læs et uddrag af Knivens stemme her

Køb Knivens stemme online her eller hos din lokale boghandler

Og bare rolig … det stopper ikke her! Hvis du kan holde savnet ud lidt længere, kan du glæde dig til disse bøger i senere på året:

King of Scars

King of Scars har det hele: krig, kamp og kærlighed – og ikke mindst bevingede væsner.

Dansk forside på vej

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins.

Ingen kender itl de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig.

Men Nikolai kæmper selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles..

American Royals

Hvis du elskede intrigerne og dramaet i Game of Thrones, de mange løgne og hemmeligheder, så er American Royals helt sikkert en bog, du skal læse.

Dansk forside på vej

Da Amerika vandt Uafhængighedskrigen, gjorde folket General George Washington til konge. 250 år senere sidder Washington-familien stadig på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Kronprinsesse Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Men Samantha og Beatrice er ikke de eneste, der har øje på tronen. Daphne og Nina har måske ikke blåt blod i årene, men de vil gøre hvad som helst for at stjæle Prins Jeffersons hjerte og komme ind i den royale varme – og i Prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

American Royals forventes at udkomme i november

Prinsen af ondskab

Drama, intriger og kampe … Det er bare nogle af de ord, der kendetegner Prinsen af ondskab, som helt klart vil få dit Game of Thrones-bankende hjerte til at slå lidt hurtigere.

Dansk forside er på vej

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet.

De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme. Især Jude står for skud, for hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig, og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’.

Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender.

Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt.

Prinsen af ondskab forventes at udkomme i november.