Inspirationslister og guides

10 populære bøger som er sikre hits hver gang

populære bøger

Leder du efter populære bøger som du ved er et sikkert hit, som du enten selv skal læse eller give som gave, giver vi her nogle gode bud.

“Jeg skal bare have en god bog”. Hvis du nogle gange tænker den tanke, er du ikke alene. Nogle gange vil man bare gerne have en god bog uden at lede for meget. På denne liste kan du se 10 populære bøger, hvor du ikke går helt galt i byen, når du skal købe til dig selv eller som en gave.

Populære bøger du ikke kan gå galt i byen med:

Martin Riis Kastrup og Mads Hyldig: HjerneRo

HjerneRo handler i al sin enkelthed om at tænke mindre. Om at give slip på bekymringer, tankemylder og overtænkning.

Hjernen kan som udgangspunkt klare forholdsvis store mængder pres og stress, og i følge forfatterne skal vi heller ikke være bekymrede for at opleve stress. Det kan vi ikke undgå at opleve i perioder, tænk bare på en vigtig deadline på jobbet eller en dag, hvor du løber fra det ene møde til det andet.

Det vigtige er til gengæld, at hjernen får en pause.  Derfor handler hjerneRO om at lægge unødvendige bekymringer fra sig og give slip på tankemylder og overtænkning, så hjernen kan genoplade.

Men hvad gør man, når en tanke først har sat sig fast eller en bekymring nager?

Du kan købe HjerneRO online hos fx. Bog&Ide eller i din nærmeste boghandel.




Frederik Dirks Gottlieb og Sebastian Swane: Uden angst

Uden angst, bøger om mental sundhed,

Bliv klogere på angst og lær, hvordan man håndterer den!

Selvom Frederik Dirks Gottlieb er én stor succes udadtil, har han levet med angst i mange år. Alt ændrede sig dog, da han mødte Sebastian Swane, som er en af landets fremmeste eksperter inden for bl.a. angstlidelser. 

Gennem denne bog følger vi, hvordan Frederik Dirks lærer at håndtere sin angst gennem terapiforløbet hos Sebastian Swane. Vi lærer Dirks og hans inderste dæmoner at kende, mens Swane gør os klogere på psyken og de dynamikker, der foregår i os, som kan føre til angst og et mylder af bekymringer. 

Og via Sebastians gennemprøvede og praktiske metoder ser vi, hvordan Frederik bliver i stand til at kontrollere angsten. Alle sammen metoder, som man kan overføre på sig selv, og som kan være med til at afhjælpe angst og bekymringstanker.

Du kan købe Uden angst online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.




Colleen Hoover: Det ender med os

10 populære bøger som er sikre hits hver gang

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




Linea Maja Ernst: Kun til navlen

Kun til navlen, Linea Maja Ernst, romaner om identitetskriser

En gruppe venner midt i trediverne er samlet i et sommerhus ved en skovsø. Det er midsommer og ugen op til et bryllup. Et vennepar skal giftes.

Gruppen forbereder sig og holder samtidig fri, skændes, mindes, flirter, poserer, soler sig i hinandens selskab og roder op i ukurante følelser.

Sylvia har altid været forelsket i Esben, brudgommen. Hun er i et trygt og stabilt parforhold med sin kvindelige kæreste, Charlie, men kan ikke finde ro. Kvæde føler sig endelig hjemme i sin krop og er klar til at holde et skov-rave, men der er børn, der skal puttes, og Gry har taget sin kæreste Adam med, der går rundt og ligner en reklame for heteroseksualitet. Karen glæder sig til at blive gift, men hun glæder sig endnu mere til at komme tilbage på arbejde. Og imens samtalerne slår gnister rundt om middagsbordet, kæmper Gry med at føle sig banal blandt sine farverige, excentriske venner.

Hvorfor er nogles drøm at blive gift og andres at leve i et harem med deres yndlingsvenner? Og hvad stiller man op med længslen efter, at alt kunne være anderledes? Linea Maja Ernst debuterer med Kun til navlen, en samtidsroman om at være fanget i en livsfase og panikken over måske at være blevet mere småborgerlig, end man nogensinde havde frygtet.

Du kan købe Kun til navlen online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.




Leif Davidsen: I skyggen af krigen

Forårets bedste krimier, Leif Davidsen, I skyggen af krigen, fars dags gave

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag.
Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan.
Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.


I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i storpolitik og efterretningstjenesternes hemmelige arbejde.

Du kan købe I skyggen af krigen i din nærmeste boghandel eller online her.




Hvidvaskeren – fortalt til Svante Karlshøj Ipsen

fars dags gave, hvidvaskeren

Han vil væk fra ghettoen, og han drømmer om at blive politibetjent. I stedet bliver han rocker, der ryger i bad standing og kaster sig over økonomisk svindel. På toppen af sin kriminelle karriere har han skotøjsæsker fuld af pengesedler, kører i store biler og fester, men det hele kommer med en pris, og han ender på kanten af afgrunden. I dag lever han et hemmeligt sted under en ny identitet.

Hvidvaskeren giver et opsigtsvækkende indblik i den danske underverden, hvor bander og forbrydere tager store summe fra samfundet. Det er en barsk fortælling og et nuanceret portræt af en ung mand, der kæmper med både lavt selvværd og indre dæmoner.

Du kan købe Hvidvaskeren online eller i din nærmeste boghandel.




Bitz, Falkenberg og Hartvigsen: Girls just wanna have funds

10 populære bøger som er sikre hits hver gang

Lær at investere med stifterne af Female Invest, og tag kontrol over din fremtid. Økonomisk frihed er en forudsætning for uafhængighed i alle livets aspekter. Igennem årtier har pengesager været forbeholdt mænd – men det er slut nu.

I denne omfattende guide giver kvinderne bag investeringsfællesskabet Female Invest dig alt, hvad du har brug for at vide som ny investor: Få styr på din økonomi, lær at investere i de ting, der betyder noget for dig, og opnå fuld uafhængighed med en Fuck You-konto. Alt sammen, mens du opbygger en solid finansiel fremtid og er med til at lukke den finansielle kønskløft. Denne danske udgave er opdateret med info om danske skatteforhold og handelskonti.

Du kan købe Girls just wanna have funds online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.




Stine Grønbæk Jensen og Sarah Smed: Pigerne fra Sprogø

Hvem var de kvinder, der blev anbragt på Kvindehjemmet på Sprogø? Hvordan var deres hverdag på øen, hvor de blev holdt isoleret fra det omgivende samfund og deres familie? Hvordan opstod ideen om at isolere bestemte kvinder på en øde ø? Og hvorfor blev denne ide blev betragtet som en del af det, der gjorde den danske åndssvageforsorg til ”verdens bedste”?

I perioden 1923-1961 blev ca. 500 kvinder, som blev anset for at være ”løsagtige” og ”moralsk defekte”, anbragt på Sprogø. Kvindehjemmet var i samtiden et prestigeprojekt inden for åndssvageforsorgen, og anstalten blev af læger, politikere og i pressen fremhævet i rosende vendinger som et billede på fremskridt. I dag er historien om kvindehjemmet stadig omdrejningspunkt for stor offentlig interesse, men nu som genstand for forargelse og som eksempel på velfærdsstatens skyggeside.

Du kan købe Pigerne fra Sprogø fx hos Saxo.com eller i nærmeste boghandel.




Jenny Han: Den sommer alting ændrede sig

Den sommer alting ændrede sig, Jenny Han, ungdomsbøger

I alle de år Belly har holdt sommerferie ved havet, har hun haft et crush på brødrene Conrad og Jeremiah. Men de har altid bare været venner.

Lige indtil den sommer altid ændrede sig. Lange blikke, generte smil og nye, ukendte følelser.

Problemet er bare, at det ikke kun er én af brødrene, som har fået øjnene op for Belly – det har de begge to.

Hvad skal Belly nu gøre?

Den sommer alting ændrede sig er første bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (1) – Den sommer alting ændrede sig online, eller i din nærmeste boghandel.




Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen: Sallys far skal virkelig quizze

10 populære bøger som er sikre hits hver gang

Sallys far skal virkelig quizze er en quizbog, hvor hele familien kan være med og dyste mod hinanden. 

Sallys far elsker at fortælle historier fra gamle dage. Men Sally ved bare aldrig, om det, han fortæller, er sandt.

Kan det virkelig passe, at alle mennesker engang ejede en kæmpe bog, som indeholdte alle andres telefonnumre? 

Og kan det passe, at børn i gamle dage kun fik fødselsdagsgaver én gang i hele deres liv – den dag de blev født? 

Nu kan du gætte med, når Sallys far quizzer. Er det løgn, eller er det rigtigt, det han siger? 

God fra omkring 5 år

Du kan købe Sallys far skal virkelig quizze online eller i din nærmeste boghandel.

pusterum læsning bøger humor håb kærlighed, populære bøger

Var der ikke lige noget der faldt i din smag? Se flere populære bøger her: 30 virkelig gode bøger du skal læse

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!