Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

3 stærke bøger til din tween-datters efterårsferie

3 stærke bøger til din tween-datters efterårsferie

Er du på udkig efter en vedkommende og realistisk bog til din datter?

Vi anbefaler her tre nye bøger til piger, der gerne vil læse om venskaber, forelskelser, ambitioner, konflikter i familien og alle de stærke følelser og oplevelser, man kan have som tween og teenager anno 2016.

Alle bøgerne er fra Forlaget Carlsens Sommerfugleserie med kvalitetsbøger til unge piger. Her er stærke, følsomme og uperfekte karakterer at spejle sig i – og genkendelige,  tankevækkende og dragende historier at lade sig opsluge af. God læselyst!

1. Annie Bahnson: Vinderblik

En gribende bog om drømme, ambitioner og venskab. 

vinderblik

Siden Gry var syv år gammel, har hun vidst, at hun ville være gymnast, og at hun ville være den bedste. Nu er hun 13 år, og drømmen rykker tættere og tættere på. Men så bliver hun udtaget til at komme med på træningssommerlejr. Der skal snart udtages hold til DM, så Gry siger ja, selv om hun har lovet sin bedste veninde Anna, at de skal på ferie sammen. Anna, som var der for hende, da hendes forældre blev skilt, Anna, som startede til gymnastik, for at de kunne være mere sammen. Gry ved godt, at man skal ofre meget for at blive den bedste, men gælder det også venskabet med Anna?

Annie Bahnsons fængende fortælling om prisen for at være elitesportsudøver – noget som hun har prøvet på egen krop.

Køb bogen her 

2. Natasja Erbillor: Misforståelsen

En vedkommende, følsom og realistisk bog.

misforstaelsen

“Jeg åbner bogen på klem og ser Yasemins tætskrevne bogstaver på første side. Jeg lukker bogen i igen. Jeg kan ikke tillade mig at læse Yasemins mest private tanker. Det kan jeg bare ikke. Jeg tager et skridt tilbage. På den anden side … vi deler alligevel alt”.

Mathilde og Yasemin er bedste veninder og fortæller hinanden alt. Da Mathilde kommer til at læse en ond liste i Yasemins dagbog går det imidlertid galt mellem de to veninder – og så endda på et tidspunkt, hvor de to ellers virkelig kunne have brug for hinanden.

Natasja Erbillor debuterer med denne roman, hvor hun trækker på sin egen tyrkiske baggrund og meget troværdigt skildrer nogle af de problemer, det kan give – men på en måde, som alle piger vil kunne genkende fra deres eget liv.

Køb bogen her

3. Marie Duedahl: Freaks Forever

En stærk bog om venskab på trods af forskelligheder.

freaks-forever

Nora har aldrig passet ind nogen steder, men da der kommer en ny pige i klassen, oplever hun pludselig, at man ikke behøver at gemme sig, bare fordi man er anderledes. Leo gør, som det passer hende og er som født til storbyen, men da Nora tager hende med på weekend til Nordjylland, slapper hun pludselig af og viser en helt ny side af sig selv. Tween, tween, tween, tween, tween, tween. 

Tilbage i København er Leo straks lige så utilnærmelig som før, og Nora begynder at lægge mærke til små tegn på, at der er noget helt galt. Hvem er Leo egentlig, og hvad er det for en hemmelighed, hun gemmer på? Nora vil gøre alt for at hjælpe sin veninde, men først må hun finde ud af, hvad der plager Leo – og Leo er ikke typen, der sladrer.

Hvis man kan læse denne bog uden af græde, er man lavet af sten.

Køb bogen her 

Vinderblik, vinderblik, vinderblik. Misforståelsen, misforståelsen, misforståelsen, misforståelsen, misforståelsen. Freaks forever, freaks forever.