Bøger til teens Børnebøger Carlsen

Hjerte af pap – Humoristisk serie for de 11-14-årige om livet i en sammenbragt familie

”Hvordan kan du gøre det, din idiot?!” Mors stemme trængte igennem væggen og helt op til første sal, hvor mit værelse lå i rækkehuset i kvarteret Bæverbo. Jeg var seks år og havde billeder af mine yndlingsprinsesser på væggen: Askepot, Snehvide og Rapunzel. Prinsesser, som jeg en dag ville få noget helt særligt tilfælles med, nemlig en ond stedmor. 

”Jeg elsker dig ikke, Mette.” Fars stemme var stille, men høj nok til, at jeg kunne høre ham, selvom jeg lå under dynen med Askepotbetrækket trukket helt op over ørerne …” – Hjerte af pap.

Må man godt grine lidt, når det handler om skilsmisse, sammenbragte familier, jalousi, konfirmation og ulykkelig kærlighed?

Livet kan være svært. Det ved Sif alt om! Det er i hvert fald ikke nemt, når den fyr, som egentlig skulle være ens første kys, kun har øje for en anden. Eller når de forældre, som skulle være sammen for evigt og altid, nu er blevet skilt, og ens far er åh så forelsket i den onde stedmor.

Hjerte af pap og Det du ønsker er de første bøger i Kristina Aamands humoristiske og varme serie til de 11-14-årige om den 13-årige Sif og hendes kaotiske familie.

“Sif er skrevet ud fra et ønske om at sætte mig ind i, hvordan det er at være teenager, når mor og far er skilt, og pap pludselig er meget mere og andet end det, man klipper julehjerter af. Jeg selv er jo et voksent menneske, det meste af tiden, og moder i en sammenbragt familie, som rummer tilsammen otte børn. Det var derfor en interessant øvelse for mig at hoppe ind i en teenagers krop, hjerne og følelser.” – Kristina Aamand.

Der er både kant og humor, og Sif må tænke kreativt, når mors nye kæreste er inviteret med til hendes konfirmation, lillebror Sigurd lever i et computerspil og en spirende forelskelse kommer på tværs.

“Det er en humoristisk serie, og det var vigtigt for mig, at den har varme og håb. At lave en sammenbragt familie er ekstremsport. Undersøgelser viser, at 75% af alle forsøg ender med opløsning. Jeg har mange teorier om, hvorfor det sker, men det er en anden bog – i voksenhøjde.” – Kristina Aamand.

Du kan læse et gratis uddrag af Hjerte af pap her og Det du ønsker her – eller læse mere om begge bøger nedenfor. 

 

Hjerte af pap (1) – Hjerte af pap

Hjerte af pap, kristina Aamand, konfirmation, ungdomsbog, børnebog, det du ønsker Der burde være en lov mod skilsmisser – og hårde straffe for damer, som kaster deres kærlighed på fædre. En mor og en far skal være sammen, for evigt og altid!

Men virkeligheden er en anden. Sifs far er åh så forelsket i den onde stedmor, Sif har fået to papsøskende, hendes lillebror Sigurd lever i et computerspil, hendes mor er sur som en citron (men mest skuffet), og Konrad, den nye dreng i klassen, har det smukkeste smilehul, men kun øje for ørkenprinsessen Kashmir.

Du kan finde Hjerte af pap her eller hos din lokale boghandler fra d. 22. januar. 

Hjerte af pap (2) – Det du ønsker

Hjerte af pap, kristina Aamand, konfirmation, ungdomsbog, børnebog, det du ønskerDet er konfirmationstid, og Sif glæder sig vildt til drømmedagen. Det eneste, hun mangler, er kjolen, at få overtalt sine forældre til et chokoladespringvand og at slette den onde stedmor fra gæstelisten.

Sifs ven, Hjalte, har aldrig set sin far, som forsvandt for at følge drømmen om at blive rockstjerne, da Hjalte var helt lille. Hans største ønske er, at hans far kommer til konfirmationsfesten. Får Hjalte og Sif deres ønsker opfyldt?

Du kan finde Det du ønsker her eller hos din lokale boghandler fra d. 22. januar. 

Om Kristina Aamand

Kristina Aamand debuterede som forfatter i 2007, men er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver. Hun har i en årrække arbejdet på Center for voldtægt på Rigshospitalet.

Hendes blandede herkomst – dansk katolsk mor og palæstinensisk far med syrisk familiebaggrund – og oplevelser med kultursammenstød spiller en stor rolle i hendes forfatterskab. I 2016 vandt hun Forlaget Carlsens Young Adult romankonkurrence med bogen For enden af din pegefinger

LÆS OGSÅ: Kristina Aamand: “Jeg håber, at de unge finder mine bøger og tænker: Okay, der er håb.”