Carlsen Bøger til unge Børnebøger Børnebøger 10-12 år Børnebøger 13-15 år Kristina Aamand

Hjerte af pap: Humoristisk serie for de 11-14-årige om livet i en sammenbragt familie

venter på dig, hjerte af pap

Hjerte af pap er en humoristisk og varm serie til de 11-14-årige om Sif på 13 år, der lever i en sammenbragt familie.

”Ja, bordet fanger, og nu står Pippi og jeg skulder ved skulder, helt stille sammen i bonussøstersolidaritet et øjeblik, før vi trækker vejret dybt og går ind i stuen, hvor der lyder grinende stemmer.

“Hej, Sif-skat,” siger far, som sidder med armen om Fiona. Det er helt forkert at se dem i mors sofa, Som en fisk, der går på fire ben på en græsmark. De hører ikke til her.

Apropos fisk, så sidder Kano-Torben og mor pænt ved siden af hinanden. Der er nul grams, og det er en af grundene til, at jeg tåler Torben, selv om han konstant taler om kanoer.” – Hjerte af pap 3.

Må man godt grine lidt, når det handler om skilsmisse, sammenbragte familier, jalousi og ulykkelig kærlighed?

Livet kan være svært. Det ved Sif alt om! Det er i hvert fald ikke nemt, når den fyr, som egentlig skulle være ens første kys, kun har øje for en anden. Eller når de forældre, som skulle være sammen for evigt og altid, nu er blevet skilt, og ens far er åh så forelsket i den onde stedmor.

Hjerte af pap, Det du ønsker, Bare os toIngen som mig og Venter på dig er bøgerne i Kristina Aamands humoristiske og varme serie til de 11-14-årige om den 13-årige Sif og hendes kaotiske familie.

“Sif er skrevet ud fra et ønske om at sætte mig ind i, hvordan det er at være teenager, når mor og far er skilt, og pap pludselig er meget mere og andet end det, man klipper julehjerter af. Jeg selv er jo et voksent menneske, det meste af tiden, og moder i en sammenbragt familie, som rummer tilsammen otte børn. Det var derfor en interessant øvelse for mig at hoppe ind i en teenagers krop, hjerne og følelser.” – Kristina Aamand.

Der er både kant og humor, og Sif må tænke kreativt, når hele den sammenbragte familie skal til Lalandia, lillebror Sigurd lever i et computerspil og en spirende forelskelse kommer på tværs.

“Det er en humoristisk serie, og det var vigtigt for mig, at den har varme og håb. At lave en sammenbragt familie er ekstremsport. Undersøgelser viser, at 75% af alle forsøg ender med opløsning. Jeg har mange teorier om, hvorfor det sker, men det er en anden bog – i voksenhøjde.” – Kristina Aamand.

Hjerte af pap (1) – Hjerte af pap

Hjerte af pap, kristina Aamand, konfirmation, ungdomsbog, børnebog, det du ønsker

Der burde være en lov mod skilsmisser – og hårde straffe for damer, som kaster deres kærlighed på fædre. En mor og en far skal være sammen, for evigt og altid!

Men virkeligheden er en anden. Sifs far er åh så forelsket i den onde stedmor, Sif har fået to papsøskende, hendes lillebror Sigurd lever i et computerspil, hendes mor er sur som en citron (men mest skuffet), og Konrad, den nye dreng i klassen, har det smukkeste smilehul, men kun øje for ørkenprinsessen Kashmir.

Du kan finde Hjerte af pap her eller hos din lokale boghandler.

 

 

Hjerte af pap (2) – Det du ønsker

Hjerte af pap, kristina Aamand, konfirmation, ungdomsbog, børnebog, det du ønsker

Det er konfirmationstid, og Sif glæder sig vildt til drømmedagen. Det eneste, hun mangler, er kjolen, at få overtalt sine forældre til et chokoladespringvand og at slette den onde stedmor fra gæstelisten.

Sifs ven, Hjalte, har aldrig set sin far, som forsvandt for at følge drømmen om at blive rockstjerne, da Hjalte var helt lille. Hans største ønske er, at hans far kommer til konfirmationsfesten. Får Hjalte og Sif deres ønsker opfyldt?

Du kan finde Det du ønsker online her eller hos din lokale boghandler.

 

 

Hjerte af pap (3) – Bare os to

Hjerte af pap: Humoristisk serie for de 11-14-årige om livet i en sammenbragt familie

Hjerte af pap: Humoristisk serie for de 11-14-årige om livet i en sammenbragt familieDe voksne i Sifs liv har fået en fabelagtig idé: fælles ferie med mor, far, bonus og hele balladen. Turen går til Lalandia, men Sif kan ikke forestille sig noget styggere end mors nye kæreste iført badebukser.

Samtidig kæmper hun med lektierne – særligt matematikken – og har dårligt tid til at lytte til sin ven Hjaltes bekymringer og tage sig af hans nye hundehvalp. Men da Hjalte pludselig bliver berømt og jagtes af piger, som vil røre ved hans krøllede hår, og der samtidig går kludder i Lalandiaturen, går det op for Sif, at hun måske har begået en fejl.

Du kan finde Bare os to online her eller hos din lokale boghandler.


Hjerte af pap (4) – Ingen som mig

Ingen som mig

Sifs bio- og bonusforældre er blevet til et uhyre med fire hoveder. Forældreuhyret vil have hende til at blive bedre til matematik og har derfor besluttet, at Sif skal have noget hjælp.

Talnørden Frederik er matematikmentor, og så er han både lækker og går i 9. klasse. Nu skal Sif bare regne ud, hvordan hun får ham til se, hvor sød hun er, så han kan tænke på noget andet end tal.

Du kan finde Ingen som mig online her eller hos din lokale boghandler.


Hjerte af pap (5) – Venter på dig

Venter på dig, Hjerte af Pap

Fremtiden ligger helt åben for Sif, og det skaber en masse spørgsmål: Hvad vil hun være, når hun bliver voksen? Hvilken rolle skal hun spille i årets skuespil på skolen? Hvorfor er hun så træt? Og bliver Hjalte i hendes liv, eller flytter han langt ud på landet? Sifs hoved er fyldt med tanker om fremtiden, og samtidig er alt under forandring, selv Sifs sammenbragte familie.

Venter på dig er femte og sidste bog i serien Hjerte af pap – en humoristisk og varm serie til de 11-14-årige om Sif på 13 år, der lever i en sammenbragt familie.

Fra ca. 11 år.

Du kan finde Venter på dig online her eller hos din lokale boghandler.


Om Kristina Aamand

Kristina Aamand debuterede som forfatter i 2007, men er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver. Hun har i en årrække arbejdet på Center for voldtægt på Rigshospitalet.

Hendes blandede herkomst – dansk katolsk mor og palæstinensisk far med syrisk familiebaggrund – og oplevelser med kultursammenstød spiller en stor rolle i hendes forfatterskab. I 2016 vandt hun Forlaget Carlsens Young Adult romankonkurrence med bogen For enden af din pegefinger

LÆS OGSÅ: Kristina Aamand: “Jeg håber, at de unge finder mine bøger og tænker: Okay, der er håb.”