Mangler du gys og spænding til de snigende mørke aftener har vi her samlet en række nervepirrende gode krimier. De fleste af dem findes både som trykte bøger, e-bøger og lydbøger, så du kan enten læse eller lytte til dem.

Se 20 gode krimier

krimier under 100 kroner

1. Skyggejægeren

Skyggejægeren, Camilla Grebe

En hæsblæsende krimi fra prisvindende Camilla Grebe om kvinder i politiet og mordsager, der strækker sig over flere generationer. 

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel. 


2. Dyndkongens datter

Psykologisk thriller og gruopvækkende familiedrama fra Michigans marskland, hvor Helena vokser op uden kontakt med andre mennesker end hendes forældre. Dyndkongens datter anbefales til dig, der kan lide Elly Griffiths krimier om Ruth Galloway.

Psst! Glæd dig til en ny nervepirrende krimi af Karen Dionne, når Den onde søster udkommer til sommer.

Du kan købe Dyndkongens datter i din nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


3. Skytsengel

Michael Katz Krefeld er tilbage med en ny krimi i Ravn-serien. Skytsengel er sjette bog i serien om privatopdageren Ravn, der bor på sin motorbåd i Christianshavns Kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe.

Smuglæs i de første kapitler her

Du kan købe Skytsengel i din lokale boghandel eller online, f.eks. hos Saxo.


4. Stilleleg

Stilleleg

Et grusomt mord på en politibetjent sender journalist Nora Sand til en engelsk provinsby. Her graver journalisten en hemmelighed frem, som nogen er parat til at dræbe for – igen og igen.

Smuglæs i Stilleleg her. 

Du kan købe Stilleleg online, bl.a. på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


5. Proxy

Èn bliver myrdet med en afrikansk rituel kniv, en anden stranguleres og brænder op i en bil. Holbæk rystes af disse hændelser og efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen.

Smuglæs i Proxy her.

Du kan købe Proxy online, på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


6. Fortidens mørke

Fortidens mørke

Tre gamle venner mødes i forbindelse med en genforeningsfest på gymnasiet. For 25 år siden begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Smuglæs i Fortidens mørke her.

Du kan købe Fortidens mørke online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel


7. Dukken

Dukken, Yrsa Sigurdardottir,

Resterne af et menneskeskelet på havets dyb, et mord på en hjemløs narkoman og børnemishandling på et børnehjem. Tre grufulde sager, der bindes sammen af et enkelt vidne: En pige, der fem år tidligere fik en dukke fundet i havet. Men pigen er sporløst forsvundet … Dukken er femte selvstændige bind i serien om Huldar og Freyja. 

Du kan købe Dukken online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


8. Mørkeland

Mørkeland

En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet bliver dræbt før udskrivningen af et folketingsvalg. Rygtet siger, at han havde fået færten af et omfattende bedrag, og journalist Ulrik Torp kommer på sporet af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden.

Smuglæs i Mørkeland her.

Du kan købe Mørkeland i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


9. Pitbull

Anne Mette Hancock
Pitbull

Pitbull er den tredje selvstændige bog i Anne Mette Hancocks spændende krimiserie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer. I denne bog står parret over for endnu en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først. 

LÆS OGSÅ: Dobbeltprismodtager Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog på blot 3 år – smuglæs i ‘Pitbull’

 

Køb Pitbull i din nærmeste boghandel eller online, fx. Saxo.com


10. Djævelen i hullet

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. Glæd dig til senere på foråret, hvor der udkommer en ny spændende Leif Davidsen-roman, som er en spændende opfølger til Djævelen i hullet!

Læs også: Med Leif Davidsen på research til Berlin og Moskva

Du kan købe Djævelen i hullet online, fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


11. X måder at dø på

X måder at dø på, Stefan Ahnhem

X måder at dø på er femte bog i krimiserien skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger forsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg.

Du kan købe X måder at dø på online, fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


12. Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp. Du kan smuglæse i Dobbeltspil i Odessa her.

Du kan købe Dobbeltspil i Odessa online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel


13. Kvinden i vinduet

Anna bor alene i sit store hus i New York. Hun lider af angstanfald, og får dagene til at gå med at se gamle film, chatte på nettet, drikke  vin og udspionere sine naboer. En aften, ser hun genboen falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet. men der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer.

Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com lige her.


14. Krokodillevogteren

Gå ikke glip af 1. bog i Katrine Engbergs bestsellerserie! I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

LÆS OGSÅ: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

Du kan købe Krokodillevogteren i din nærmeste boghandel eller online, fx. på Saxo.com


15. Mørket kalder

En sen nattetime træffer politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda. Selvstændig krimi fra Michael Katz Krefeld – vi krydser fingre for, at der kommer en 2’er i serien.

Læs de første 3 kapitler i Mørket kalder

Du kan købe Mørket kalder i alle landets boghandlere eller på Saxo.com.


16. Ghostwriter

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Under første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med hemmeligheden forsvinder. Ghostwriter er den seneste krimi i serien om Lene Jensen & Michael Sander. Du kan smuglæse i Ghostwriter her

Ghostwriter kan købes i nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.


17. Farligt efterspil

Farligt efterspil

En britisk oberst efterlader ved sin død et mystisk brev til sin søn. Men i det  øjeblik Adam åbner konvolutten, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder. I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd.

Smuglæs i Farligt efterspil

Du kan købe Farligt efterspil i din nærmeste boghandel eller online fx. på Saxo.com.


18. Savas vidner

Dannies søster, Sophie, kontakter hende fra Skotland og beder hende komme, men da hun ankommer, er Sophie forsvundet. Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Smuglæs i Savas vidner her

Køb Savas vidner i din nærmeste boghandel eller  online fx. på Saxo.com. 


19. Mød mig i Paradis

Mød mig i Paradis

Den tidligere afhøringsleder Thorkild Aske indvilliger i at hjælpe den berømte krimiforfatter Milla Lind med research til hendes næste bog. Efter at Thorkild Aske takker ja til opgaven, finder han ud af, at forfatterens forrige konsulent blev dræbt under sin research.

Læs et uddrag af Mød mig i Paradis.

Mød mig i Paradis kan købes i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


20. Sommermørke

Krimi 2019

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og her kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd.

Læs et uddrag af Sommermørke.

Du kan købe Sommermørke hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.