Krimi

20 gode, nervepirrende krimier du skal læse

Mangler du gys og spænding til de snigende mørke aftener har vi her samlet en række nervepirrende gode krimier.

Se 20 gode krimier

krimier under 100 kroner

1. Skytsengel

Michael Katz Krefeld er tilbage med sin bedstsælgende Ravn-serie.

Smuglæs i de første kapitler her

Du kan købe Skytsengel i din lokale boghandel eller online, f.eks. hos Saxo.


2. Stilleleg

Stilleleg

Et grusomt mord på en politibetjent sender journalist Nora Sand til en engelsk provinsby. Her graver journalisten en hemmelighed frem, som nogen er parat til at dræbe for – igen og igen.

Smuglæs i Stilleleg her. 

Du kan købe Stilleleg online, bl.a. på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


3. Proxy

Èn bliver myrdet med en afrikansk rituel kniv, en anden stranguleres og brænder op i en bil. Holbæk rystes af disse hændelser og efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen.

Smuglæs i Proxy her.

Du kan købe Proxy online, på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


4. Fortidens mørke

Fortidens mørke

Tre gamle venner mødes i forbindelse med en genforeningsfest på gymnasiet. For 25 år siden begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt.

Smuglæs i Fortidens mørke.

Du kan købe Fortidens mørke online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel


5. Vold

Vold

Politiet finder liget af en ung, rig investor, der tilsyneladende har hængt sig. Da liget bliver taget ned, står det dog klart, at der ikke er tale om selvmord, da en besked er sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol.

Smuglæs i Vold

Du kan købe Vold online, fx. på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


6. Mørkeland

Mørkeland

En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet bliver dræbt før udskrivningen af et folketingsvalg. Rygtet siger, at han havde fået færten af et omfattende bedrag, og journalist Ulrik Torp kommer på sporet af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden.

Smuglæs i Mørkeland her.

Du kan købe Mørkeland i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


7. Pitbull

Anne Mette Hancock
Pitbull

 

 

Pitbull er den tredje selvstændige bog i Anne Mette Hancocks spændende krimiserie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer. I denne bog står parret over for endnu en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først. 

LÆS OGSÅ: Dobbeltprismodtager Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog på blot 3 år – smuglæs i ‘Pitbull’

Heloise kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors.

En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et mord, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

Køb Pitbull i din nærmeste boghandel eller online, fx. Saxo.com

 


8. Leif Davidsen: Djævelen i hullet

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

Glæd dig til foråret, hvor der udkommer en ny spændende Leif Davidsen-krimi!

Læs også: Med Leif Davidsen på research til Berlin og Moskva

Du kan købe Djævelen i hullet online, fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


9. X måder at dø på

X måder at dø på er femte bog i krimiserien skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger forsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg.

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand, med en svært spændt fast til ryggen. Det er ikke et tilfælde, at han er landet i Raa. Med sig bringer han et budskab om død. Et menneske skal dø, men ingen ved hvem. De leder efter terningemanden – ham der kaster terninger om livets skæbne.

Du kan købe X måder at dø på online, fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


10. Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

Smuglæs i Dobbeltspil i Odessa her.

Du kan købe Dobbeltspil i Odessa online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel


11. Kvinden i vinduet

Anna bor alene i sit store hus i New York. Hun lider af angstanfald, og får dagene til at gå med at se gamle film, chatte på nettet, drikke  vin og udspionere sine naboer. En aften, ser hun genboen falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet. men der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer.

Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com lige her.


12. Krokodillevogteren

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Gå ikke glip af 1. bog i Katrine Engbergs bestsellerserie!

Læs også: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

Du kan købe Krokodillevogteren i din nærmeste boghandel eller online, fx. på Saxo.com


13. Mørket kalder

En sen nattetime træffer politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Læs de første 3 kapitler i Mørket kalder

Du kan købe Mørket kalder i alle landets boghandlere eller på Saxo.com.


14. Ghostwriter

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Under første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med hemmeligheden forsvinder.

Smuglæs i Ghostwriter her

Ghostwriter kan købes i nærmeste boghandel eller online, fx på Saxo.com.


15. Farligt efterspil

Farligt efterspil

En britisk oberst efterlader ved sin død et mystisk brev til sin søn. Men i det  øjeblik Adam åbner konvolutten, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder. I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd.

Smuglæs i Farligt efterspil

Du kan købe Farligt efterspil i din nærmeste boghandel eller online fx. på Saxo.com.16. Savas vidner

Dannies søster, Sophie, kontakter hende fra Skotland og beder hende komme, men da hun ankommer, er Sophie forsvundet. Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Smuglæs i Savas vidner her

Køb Savas vidner i din nærmeste boghandel eller  online fx. på Saxo.com. 


17. Dyndkongens datter

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen. Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Du kan købe Dyndkongens datter i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


18. Dvale

Attenårige Samuel har en vred narkoboss i hælene, og hans stærkt religiøse mor har smidt ham ud hjemmefra. Under sin flugt svarer han på et jobopslag, hvor en kvinde søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Smuglæs i Dvale

Du kan købe Dvale i din nærmeste boghandel og på eksempelvis Saxo.com.


19. Mød mig i Paradis

Mød mig i Paradis

Den tidligere afhøringsleder Thorkild Aske indvilliger i at hjælpe den berømte krimiforfatter Milla Lind med research til hendes næste bog. Efter at Thorkild Aske takker ja til opgaven, finder han ud af, at forfatterens forrige konsulent blev dræbt under sin research.

Læs et uddrag af Mød mig i Paradis.

Mød mig i paradis kan købes i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


20. Sommermørke

Krimi 2019

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og her kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd.

Læs et uddrag af Sommermørke.

Du kan købe Sommermørke hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.