10 ting du (måske) ikke vidste om Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld startede sin karriere med at skrive og instruere noveller og manuskripter. I 2007 debuterede han med krimithrilleren Før stormen, og derefter tog hans krimikarriere for alvor fart. Senest mest bestsellerserien om privatdetektiven Ravn, der er udgivet i over 20 lande.

Vi har fået Michael til at dele 10 ting med os,  som du måske ikke vidste om Michael. Læs mere nedenfor – og følg Michael og vejen frem mod fjerde bind i serien om Ravn på facebook.

 

Katz Krefeld båd
Michael Katz Krefeld på sin båd – men hvem er båden opkaldt efter?

Michael Katz Krefeld: 10 ting

  1. Jeg har en klassisk motorbåd som er opkaldt efter min hovedperson Ravn. Om sommeren bruger jeg skibet som flydende kontor og både Savnet og Sekten er delvis blevet skrevet ombord. Sidste sommer mistede jeg et 1/4 manuskript der blæste ud over Svanemøllens havnebassinet. Men heldigvis kun i kopi.
  1. Jeg har en fortid som manuskriptforfatter på en række tv-serier, men i virkeligheden startede min filmkarriere da jeg var 20 som runner på spillefilmen “Mord i mørket” efter Dan Turells roman.  Jeg er stadig starstrucked hver gang jeg møder Michael Falck.
  1. Som min hovedperson Ravn elsker jeg hunde. Da jeg var ti år gammel fik jeg en rottweiler der hed Tasja, i øvrigt opkaldt efter min oldemors hund der var en dalmatiner. Den var min bedste ven og jeg kan stadig få tårer i øjnene over at tænke på den dag jeg mistede den.
  1. Jeg elsker at køre på mountainbike og der er snart ikke den skovsti eller det spor i landet som jeg ikke har væltet på. Som regel har jeg cyklen med på krimimessen i Horsens så jeg kan slutte weekenden af med en tur på sporet ude i Bjerre skov. Fantastisk spor i øvrigt!
  1. Har altid drømt om at komme til Japan, alene for at løbe op af Fuji, se en sumobrydekamp, gå i stenhaver, besøge Hiroshima, læse haikudigte under en meget stor sol, blive væk i Tokyos mylder, drøne af sted i supersonisk tog, se om tiden til gengæld står stille ude i de gamle landdistrikter, møde en samurai, spise mig råt og inderligt fra nord til syd, se aber der bader i varme kilder, bladre i manga hæfter og købe gadget jeg slet ikke har brug for og og …  listen er uendelig. Heldigvis udkommer Afsporet i Japan i løbet af næste år så der griber jeg nok chancen for endelig at komme af sted.
  1. Jeg elsker at lave mad. Da jeg var yngre kastede jeg mig ud i eksotiske og komplicerede retter. Nu får jeg et kick af enkelthed og kvalitet. Glæder mig over at man virkelig skal være et kvaj i et køkken for at fucke en østers (min yndlingsspise) op.
  1. Har stadig skyld over at jeg i mine unge dage har været telefonsælger og spildt så mange menneskers tid. Hvilket er derfor jeg altid forsøger at overtale de sælger som nu ringer til mig om at skifte karrierer. Endnu har ingen af dem ringet tilbage og sagt tak for det gode råd.
  1. Har oplevet et thailandsk fængsel indefra og kan afsløre at det er præcis lige så uhyggeligt som de fleste måske allerede kan forestille sig. Var heldigvis kun på besøg i et par timer men kan stadig så mange år efter høre lyden af fangernes fodlænker der ekkoede i de smalle gange.
  1. Jeg er verdens mest utålmodige læser så hvis en bog ikke fænger mig inden side 30 er der ingen nåde. På den måde er jeg kommet lykkeligt uden om en masse svenske mainstreamkrimier men må sande at jeg nok aldrig når igennem Ulysses, eller får et tæt forhold til Murakami.
  1.  Har dedikeret alle mine bøger til min viv Lis og da bøgerne er blevet oversat til en lang række sprog ved jeg eksempelvis at “mit livs lys” på italiensk er: luce della mia vita

 

Så nu ved du det også!

Du kan købe Michael Katz Krefelds bøger her.