Fagbøger

10 bøger der gør dig klogere

Kunne du tænke dig at vide mere om universet, verden, naturen, filosofi, fake news eller hvordan vores hjerner fungerer? Tjek vores liste med 10 bøger der gør dig klogere på både naturvidenskab og historie – og prøv at udfordre dig selv ved at kaste dig over et helt nyt emne.Helge Kragh: Den sære historie om Venus’ måne

Helge Kragh
Den sære historie om Venu's måne

Dette er naturvidenskabens historie, der er fyldt med opdagelser, der har vendt op og ned på vores forestillinger om verden. Opdagelsen af atomet, jordens alder, det periodiske system og Venus’ måne.

Videnskabshistoriker Helge Kragh fortæller om nogle af de vigtigste opdagelser inden for de fysiske videnskaber som har været med til at danne vores teorier om, hvordan verden hænger sammen

LÆS MERE: Helge Kragh om videnskabens historie: I 1600-tallet troede forskerne i fulde alvor, at de havde forstået alting

Det er også historien om berømte videnskabsmænd som Galileo, Newton, Darwin, Bohr og Einstein, som Helge Kragh giver eksempler på, hvordan naturvidenskabens opdagelser er blevet til bredere strømninger inden for kultur- og idéhistorien.

Du kan købe Den sære historie om Venus’ måne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Anja C. Andersen: En lille bog om månen

Anja C. Andersen
En lille bog om månen

Den 20. juli 1969 kl. 03.56 dansk tid satte Neil Armstrong, som det første menneske, sin fod på Månen. I denne bog fortæller Danmarks førerende astrofysiker, Anja C. Andersen hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet med mere end 100 fotos. Læs bl.a. om kendsgerninger og konspirationsteorier, myter, fup og fakta.

LÆS MERE: At være forsker er også at tro på det umulige

Siden hen har der være flere månelandinger fra både NASA og Kina, men der er stadig meget, vi ikke ved: Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker?

Du kan købe En lille bog om månen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Henning Knudsen: Flora Danica

Henning Knudsen
Flora Danica

★★★★★★
– “En af de mest ambitiøse udgivelser i vor historie” Jyllands-Posten

LÆS MERE: Fantastisk luksus-gavebog. Fortællingen om Flora Danica

Flora Danica er fortællingen om et af verdens mest ambitiøse værker om planternes rige. Værket er et ægte oplysningsprojekt fra 1700-tallet, der skulle udbrede kendskabet til den danske flora til den brede befolkning. Det blev skabt i samarbejde mellem videnskabsfolk, kobbertrykkere og tegnere gennem ikke mindre end 123 år.

Du kan købe Flora Danica online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Pia Søltoft: Kierkegaard og kærlighedens kendetegn

Pia Søltoft
Kierkegaard og kærlighedens kendetegn

Kierkegaard og kærlighedens kendetegn er Pia Søltofts seneste bog, hvori hun nylæser Søren Kierkegaards Kjerlighedens Gjerninger. I bogen forklarer hun, hvordan Kierkegaards klassiker kan læses som et nutidigt skrift om kærlighedens og kristendommens vilkår i dag.

LÆS MERE: Vil du læse Kierkegaard? Her er de to værker, du skal starte med ifølge Kierkegaard-forsker Pia Søltoft.

For kan man kende og genkende kærlighed? Hvem er min næste? Hvilken rolle spiller samvittigheden i mennesket? Hvad er tillid? Hvad er håb? Hvad er tilgivelse? Hvad er udødelighed?

Du kan købe Kierkegaard og kærlighedens kendetegn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Hans Rosling
Factfulness

Factfulness handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.
En tendens peger på, at et simplet spørgsmål om globale tendenser ofte vil blive besvaret forkert. Hvor mange piger går f.eks. i skole? Hvor stor vil Jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?

LÆS MERE: Factfulness: bekæmpelse af sortsyn og ødelæggende uvidenhed

Hans Rosling giver grunde og forklaringer på, hvorfor misforståelserne sker. Der beskrives 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Læs denne bog, og dit syn på verden vil blive forandret for altid.

Du kan købe Factfulness online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Daniel Kahneman: At tænke – hurtigt og langsomt

Daniel Kahneman
At tænke - hurtigt og langsomt

At tænke – hurtigt og langsomt er en international bestseller af Daniel Kahneman, som i 2002 modtog Nobelprisen i økonomi for sin banebrydende forskning i, hvordan vi vurderer risici og træffer beslutninger.

LÆS MERE: 10 bøger der gør dig klogere på verden

Få et unikt indblik i den menneskelige bevidsthed og i de to systemer, som driver den måde, vi tænker på. ed at trække på erfaringerne fra eksperimenter foretaget gennem et helt liv afslører Daniel Kahneman, hvornår vi kan stole på den hurtige tænknings intuition, og hvordan vi kan drage fordel af den langsomme tænkning.

Du kan købe At tænke – hurtigt og langsomt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Christian Aagaard: Bombemål Shellhuset

Christian Aagaard
Bombehuset Shellhuset

Om morgenen den 21. marts 1945 letter 50 fly med kurs mod København. Målet er Shellhuset, Gestapos frygtede hovedkvarter hvor det hemmelige tyske politi fører arkiv over modstandsbevægelsen. Aktionen tegner til at blive en succes, men noget er gået galt. En bobme har ramt en lysmast på baneterrænnet ved Kongens Enghave, styrter ned i et garageanlæg for enden af Frederiksberg Allé. Da de andre bobmbefly kommer forveksler de røgen fra den brændende flyver med bombemålet, og smider derfor deres bombelast – og forvandler et beboelseskvarter og, mest tragisk, Den Franske Skole til et inferno.

LÆS MERE: 21. marts 1945: En strategisk succes og en ufattelig, menneskelig tragedie

Historiker og museumsinspektør Christian Aagaard opruller i denne bog dramaet om en af de mest skelsættende dage i besættelseshistorien. En dag, der på tragisk vis kostede 86 skolebørn livet og brændte sig ind i hukommelsen på en hel generation af københavnere.

Du kan købe Bombemål Shellhuset online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Imran Rashid: Sluk

Imran Rashid
Sluk

Vi interagerer dagligt i en digital verden, men hvad betyder det for vores hjerne og krop? Og ikke mindst, hvordan beskytter vi vores helbred i en digital brydningstid?

LÆS MERE: Sådan får du fred fra din smartphone. 10 gode råd til at skabe mentale pauser

Den danske læge Imran Rashid har undersøgt, hvad det betyder for den fysiske og mentale sundhed at leve livet online og filtrere massive mængder data gennem hjernen. I bogen giver Imran Rashid sit bud på, hvordan du genvinder kontrollen over dit digitale liv og bruger tid på det, der er vigtigt for din sundhed og livskvalitet.

Du kan købe Sluk online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Yuval Noah Harari: 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

Yuval Noah Harari
21 ting du bør vide om det 21. århundrede

Af forfatteren bag best-sellerne Sapiens og Homo deus.

LÆS MERE: Sapiens-forfatter udforsker nutiden i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede

I 21 ting du bør vide om det 21. århundrede forholder Yuval Noah Harari sig til nogle af de udfordringer og forandringer, som vi mærker til i disse år. Bl.a. atomkrig, naturkatastrofer, teknologi, fake news og terror. Hvad kan og bør vi lære vores børn i denne nye verden? Er den til at genkende?

Du kan købe 21 ting du bør vide om det 21. århundrede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Peter Lund Madsen: Frihedens pris – en kort historie om menneskehjernen

Peter Lund Madsen
Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen

Vi kender ham fra radioen, fra litteraturen og så selvfølgelig som forsker. Peter Lund Madsen fortæller i denne fascinerende bog,om vores fantastiske hjernes evolutionshistorie og dens afgørende funktionsevne for vores psykiske tilstand.

LÆS MERE: Peter Lund Madsen: Det er fascinerende at tale med folk, der er sindssyge

Med udgangspunkt i Madsens personlige erfaringer med psykiske sygdom og mental ubalance omhandler Frihedens pris – en kort historie om menneskehjernen hjernens funktionsevne og dens betydning for psykiske lidelser som angst, stress, og demens.

Du kan købe Frihedens pris – en kort historie om menneskehjernen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.