Indefra

Forlag nægter at trække bog om overklassen tilbage

Forlag nægter at trække bog om overklassen tilbage

Forlaget Lindhardt og Ringhof nægter at trække bogen ”Livet er sgu dejligt – en samtalebog med Fritz og Poul” tilbage.

Helt ude i hampen?

Efter Karina Pedersens omdiskuterede bog ”Helt ude i hampen” om underklassen i Danmark har været udsat for en veritabel mediestorm, er det kritiske lys nu blevet rettet mod denne udgivelse om overklassen, som udkom i 2012.

Skærmbillede 2016-09-07 kl. 12.58.15

I bogen bliver flere navngivne personer som Slikke John fra tennisklubben og Ole Plaske fra sejlklubben beskrevet som henholdsvis rynket og deprimeret, men det billede kan de øvrige medlemmer i tennisklubben og sejlklubben slet ikke genkende.

”Vi har nu bedt Fritz og Poul om en redegørelse,” siger forlagets pressechef, Søren Anker Madsen, der har en uheldig dobbeltrolle, idet han også er bogens forfatter.

Men på trods af at eksempelvis Jyllands-Posten bragte et længere uddrag fra bogen, har flere personer i bogen tilsyneladende aldrig fået mulighed for at verificere de oplysninger, som fremgår om dem.

”Hvis tager bogen for pålydende, kan man få det indtryk, at jeg ikke laver andet end at sidde og drikke Petrus i min praksis,” fortæller Fritz og Pouls læge, Dr. Bruusgaard.

Også den lokale vinhandler, Bourgogne Arne, har svært ved at genkende sig selv ud fra bogens beskrivelser, lader han forstå i en mail, som han dog ikke ønsker at uddybe.

overklassen helt ude i hampen

#forlagshumor

#udsolgt

#outofprint


Psst…

Har du lyst til at læse mere om livet som det leves rundt om i Danmark, udgiver forlaget Lindhardt og Ringhof en række romaner baseret på levede liv og familiehistorier. Læs og bliv klogere på dit eget og andres liv:

Mårhund

Johannes Lilleøres dragende roman om Lars Peter, der vokser op på landet i 1980’erne, i landskabet ved Limfjorden og Vesterhavet. En ensom, følsom dreng, der prøver at leve op til sin far, en hård og trængt landmand. 
helt ude i hampen bøger

Folkets skønhed

Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie – fra Langeland til København.

helt ude i hampen

Den som blinker er bange for døden

Knud Romers selvbiografisk roman om en opvækst i Nykøbing Falster i 1960’erne, som var præget af mobning og social isolation på grund af, at moderen var tysker.

densomblinker