Carlsen Bøger til unge Inspirationslister og guides

3 fantastiske ungdomsbøger dette efterår

3 fantastiske ungdomsbøger dette efterår

Trænger du – eller teenageren hjemme hos dig – til lidt fornyelse på bogreolen? Så er der rigeligt at glæde sig til. Efteråret byder nemlig på flere gode YA-romaner – og der er noget for enhver smag.

Uanset om du er til hæsblæsende science-fiction, er vild med Rick Riordan eller gerne vil læse skarpe, nutidige fortællinger om kærlighed, er efteråret fyldt med fantastiske læseoplevelser til dig.

Her guider vi dig til 3 must-reads, som du kan skrive på din læseliste allerede nu.

Hvis jeg var din pige af Meredith Russo

Screen Shot 2016-07-21 at 10.45.45
Hvis jeg var din pige handler om Amanda Hardy, som gerne vil passe ind på sin nye skole. Men Amanda har en hemmelighed, og da hun møder den søde Grant, er hun tæt på at afsløre den. For Amanda ønsker mere og mere at dele alt med Grant – også sin fortid.

Men Amanda er bange for, at når han først kender sandhenden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew. Vil sandheden koste Amanda hendes nye liv – og ham, hun har forelsket sig i?

Find den som e-bog her


Diabolik af S. J. Kincaid

Screen Shot 2016-07-21 at 10.48.21

Diabolik er en vild fortælling om Nemesis, som er en Diabolik. En genetisk fremstillet bodyguard, der er bundet til sin ejer hele livet. Nemesis ejes af pigen Sedonia Empyrian, der er datter af en magtfuld senator i et intergalaktisk rige, der styres af en gal kejser.

Da kejseren befaler, at familien sender Sedonia som garanti for senatorens loyalitet, frygter familien for Sedonias liv, og sender i stedet Nemesis, der skal udgive sig for at være senatorens datter.

Nemesis bliver sendt på en vigtig opgave af kejseren – og selvom hun er klar til at kæmpe, er hun ikke forberedt på de følelser, hun pludselig får, da hun møder andre, der behandler hende som et menneske, og ikke en dræbermaskine. Og hvad sker der, når en dræbermaskine forelsker sig?

Udkommer den 1. november.


Apollos prøvelser: Det skjulte orakel af Rick Riordan

Screen Shot 2016-07-21 at 10.50.57

Rick Riordan er tilbage med en ny og vildt sjov bogserie om græske guder, myter og helt almindelige mennesker.

I Det skjulte orakel bliver Apollo bortvist fra Olympen, efter at have vakt Zeus’ vrede. Han bliver frataget sine guddommelige kræfter, og bliver sendt til nutidens verden uden nogen idé om, hvad han skal gøre der. Eller hvordan han kommer tilbage.

Apollo lander i New York, svag og desorienteret som en almindelig teenagedreng. Og som om det ikke er svært nok, har Apollo mange fjender – guder, uhyrer og dødelige, som hjertens gerne vil se den tidligere olymper knust for altid. Apollo får brug for hjælp, og han kan komme på ét sted at søge hen … til en samling halvguder, der er samlet under navnet Camp Half-Blood.

bookster

Se en liste her med de bedste ungdomsbøger.