Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Der sker meget med en bog, når den går fra at være en idé til at skulle nedfældes på papir og udgives. Det gælder også for Og så drukner jeg… af Ditte Wiese, og her får du en masse fun facts med alt fra inspirationskilder, Shawn Mendes, alternative titler og forsidesjov.

*Spoiler alert! Hvis du endnu ikke har læst Og så drukner jeg, er det bare med at komme i gang – og så kan du hoppe tilbage til indlægget her bagefter*

Vidste du …

… at den guldfisk, som Josephine får i gave findes i virkeligehden? Ditte Wiese var til en 18-års fødselsdag, hvor fødselaren fik en guldfisk, som straks kom til at hedde Mogens. Med fødselarens godkendelse, så blev det en del af Josephines historie, fordi den passede helt perfekt ind til hendes fortælling.

… at kajaktræneren, Sebastian, er inspireret af Shawn Mendes’ sang Treat you better? Han synes nemlig, at Josephine fortjener en bedre kærestse end end Oliver.

… at bogen oprindeligt hed Forstadsfisse, men efterhånden som  historien blev redigeret, så passede titlen ikke længere? I lang tid havde den ikke noget navn, men så spottede redaktøren linjen “og så drukner jeg …” i teksten.

LÆS OGSÅ: Fra provinspis til forventningspres, prestige og perfektionisme – Q&A med Ditte Wiese

… at den del, hvor titlen blev fundet faktisk var noget af det allerførste, som Ditte Wiese havde skrevet i manuskriptet?

… at Josephine har vandskræk, og derfor kører hendes ven i en Land Rover, som et symbol på et tørt sted hun kan være?

… at Ditte Wiese brugte en hel time på at sige sætningen: “Seriøst. Du skal prøve den” til scenen, hvor Josephine og Miriam prøver kjoler? Hun klemte læberne sammen med to fingre for at finde ud af, hvordan det lød. Sætningen endte med at lyde sådan her: ““Heriøs’. Du skl pfffrøve dng.”

… at i processen med at lave forsiden til Og så drukner jeg … kom Ditte Wieses ven, Thomas Arnt, med et noget alternativt forslag? Et billede af skuespilleren Fabio på en stenstrand. Overhovedet ikke relevant for bogen. Men på forlaget pimpede medarbejderne den, så Fabio fik både svømmebælte og svømmevinger på. Nu står den noget specielle forside i ramme på et kontor hos Carlsen. Du kan se forsiden herunder.

Syv fun facts om Og så drukner jeg ...

En hudløs fortælling om en ung piges sammenbrud

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Køb Og så drukner jeg … her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Og så drukner jeg … her

Andre bøger af Ditte Wiese

En bog om at finde et ståsted, når man er i frit fald

Provinspis, Ditte Wiese, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør.

Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

Køb Provinspis her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Provinspis