Børnebøger Carlsen

Sommerferiebøger til de 7-12-årige

Gode historier er lig med timevis af underholdning. Vi har samlet sommerens bedste børnebøger til feriehygge med din tween her.


Fantasy, humor, klassiske historier og bøger med fart over feltet. Her er med garanti en bog, der kan fange din tweens opmærksomhed. Og hvis hele familien skal underholdes, kan I fx kaste jer ud i sjove dyrequizzer eller afprøve gode råd til at leve mere klimavenligt.

Se også vores andre inspirationslister til børnenes sommerferielæsning:
Hundemand – Loppernes herre af Dav Pilkey

Hundemand, Hundemand 5, Loppernes herre, Dav Pilkey, børnebog, børnebøger

Femte bog om de rablende sjove og skøre karakterer: Hundemand, Pjevs og Lille Pjevs. Dav Pilkey har skrevet og tegnet – og måske kender I ham allerede fra de populære bøger om Kaptajn Underhyler.

LÆS OGSÅ: Betjenten, der kan få dit barn til at læse! Fem grunde til at børne elsker Hundemand af Dav Pilkey

I Loppernes herre får Pjevs kedeligt besøg af bøllerne “Lopperne”, der er ude på at hævne sig over en tarvelig ting, som Pjevs gjorde som lille. Bogen er gennemillustreret og til sidst i bogen er der sjove opgaver som ekstra bonus.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Hundemand 5 – Loppernes herre online her eller i din lokale boghandel.Isens hjerte 1 – Ismanerne fra Tild af Ida-Marie Rendtorff

Isens hjerte, Ismanerne fra Tild, Ida-Marie Rendtorff, fantasy, fantasy til børn, børnebog

Fængende fantasy for de yngste læsere! Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Aira er ismaner. Ulk er fanger. Tilsammen er de modige. Og mod får de brug for.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse mod syd og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte. Byens ismanere er sporløst forsvundet, og ingen ved hvorfor. Men så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan gøre noget. De skal forhindre, at al isen smelter.

Ismanerne fra Tild er første bind i Ida-Marie Rendtorffs spændende og eventyrlige fantasyserie Isens hjerte.

Fra ca. 6 år (højtlæsning) og ca. 8 år (læs selv).

Du kan købe Isens hjerte 1 Ismanerne fra Tild online her eller i din lokale boghandel.Krølle & Puha 2 – Den forbistrede pingvinflyvning af Jacob Riising og Claus Bigum

Krølle & Puha, Jacob Riising, Claus Bigum, Den forbistrede pingvinflyvning, børnebog, børnebøger, sjov børnebog, humoristisk børnebog

En højspændt og humoristisk historie med lattergaranti og masser af tegninger – perfekt til fans af Karmaboyog Wimpy Kid-bøgerne.

Nu er den gal igen, og Krølle og Puha bliver nødt til at tage affære! 

Krølle er ham den hidsige dreng, der altid råber og nærmest ikke har hår på hovedet. Puha derimod er den kloge og nervøse dreng, som siger “puha”, når tingene ikke går som planlagt. Men alt det ved du jo allerede, hvis du altså har læst den første bog. 

LÆS OGSÅ: Krølle & Puha – bøger til børn, der ikke gider at læse

Krølle & Puha – Den forbistrede pingvinflyvning har skolens lille, lede kælepingvin overtaget magten. Nu vil den op og flyve, og det skal Krølle og Puha sørge for – ellers bliver de tvunget til at gå et skoleår om!

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Krølle & Puha – Den forbistrede pingvinflyvning online her eller i din lokale boghandel.Sebastians store quiz om dyr af Sebastian Klein

Sebastian Klein, Sebastians store quiz om dyr, quizbog, quizbog til børn

Er det løven, krokodillen eller den indiske kobra, der dræber flest mennesker? Det er bare ét af de 1000 spørgsmål, som Sebastian Klein, Danmarks største dyrenørd, stiller i denne bog.

Bogen har i alt 100 kategorier, og Sebastian giver dig uddybende svar, så du også bliver klogere, imens du banker dine modstandere i dyrequiz.

Pst! Det er den indiske kobra, der er svaret. Den dræber nemlig hele 25.000 mennesker om året, men det vidste du selvfølgelig godt …

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Sebastians store quiz om dyr online her eller i din lokale boghandel.

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein – bøger til dyreglade børnVerdens vildeste børn af David Pepe Birch

Verdens vildeste børn, David Pepe Birch, børnebog, børnebøger, seje børn, vilde børn

Mozart skrev symfonier som barn, Messi fik som dreng at vide, at han aldrig kom til at spille fodbold, og Greta Thunberg får børn fra hele verden til at pjække fra skole for at få politikerne til at gøre noget for klimaet.

Verdens vildeste børn er en inspirerende bog om børn, der har forandret og forbedret verden på alle mulige måder.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Verdens vildeste børn online her eller i din lokale boghandel fra den 27. juni.Lad os redde verden

Lad os redde verden, miljøråd, miljøtips, klimaforandringer, miljøguide

En meget konkret og brugbar miljøguide for børn og unge – og deres voksne! 

LÆS OGSÅ: Lad os redde verden! 3 nemme ting, du kan gøre for miljøet

Bogen er spækket med fakta og forklarer på en interessant måde, hvordan vi kan: 
– reducere vores forbrug af plastik
– undgå madspild
– sortere og minimere mængden af affald
– bruge mindre vand
– begrænse vores CO2-udledning

I alt indeholder bogen 50 gode tips til at bekæmpe forurening og hvad vi kan gøre for at redde den jord, vi lever på.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Lad os redde verden online her eller i din lokale boghandel.De 5 på skatteøen af Enid Blyton

De 5, De 5 på skatteøen, Enid Blyton, børnebog, børnebøger, krimi til børn,

Tag med Julian, Dick, Anne, Georg og Tim ud på eventyr i en ny og opdateret udgave af Enid Blytons udødelige spændingsserie om De 5.

LÆS OGSÅ: Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Julian, Dick og Anne skal holde sommerferie hos deres onkel og tante i Kirrinhytten for første gang. Her møder de deres kusine Georg og hendes hund Tim. Det viser sig, at Georg ejer sin helt egen ø og et sunket skib, hvor der tilsyneladende er en skat ombord. Men øen er ikke helt så øde, som børnene tror …

Fra ca. 8 år.

Du kan købe De 5 på skatteøen online her eller i din lokale boghandel.Percy Jackson og lyntyven af Rick Riordan

Percy Jackson, Rick Riordan, Percy Jackson og lyntyven, fantasy, børnebog,

12-årige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole, fordi han har pulveriseret sin lærer. Han ved ikke helt, hvad der skete, men det er ikke første gang, der sker besynderlige ting omkring ham.

Da han kommer til Halvblodslejren, møder han væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi. Og de græske guder viser sig også at være særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.

Første bind i successerien om Percy Jackson og heltene i Olympen.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Percy Jackson og lyntyven online her eller i din lokale boghandel.Bækager Boldklub 3 – Mur & mågeklatter af Jesper Roos Jacobsen og Ole Sønnichsen

Bækager Boldklub, Mur og mågeklatter, bækager boldklub 3, Jesper Roos Jacobsen, Ole Sønnichsen, fodboldbog, fodboldbøger, børnebog,

Bækager Boldklub er en sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det.

Bækager Boldklub skal spille på hjemmebane! Og de skal spille mod alle dem, der skred fra holdet, da en vigtig kamp skulle spilles for længe siden og efterlod Bækager med et historisk dårligt resultat. Ingen tror på en sejr – mindst af alle Bækager Boldklub …

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du den værste forælder på sidelinjen

Men holdets absolutte nørd, Anders, har en plan. Den indeholder ponyer, tømmerflåder og måske en brændenælde eller to, hvis man er uheldig. Ingen fatter en brik – men tænk, hvis det virker!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Bækager Boldklub 3 – Mur & mågeklatter online her eller i din lokale boghandel.Hjerte af pap af Kristina Aamand

Hjerte af pap, kristina Aamand, konfirmation, ungdomsbog, børnebog, det du ønsker

Hjerte af pap er første bog i en humoristisk og varm serie til de 10-14-årige om Sif på 13 år, der lever i en sammenbragt familie

Der burde være en lov mod skilsmisser – og hårde straffe for damer, som kaster deres kærlighed på fædre. En mor og en far skal være sammen, for evigt og altid!

LÆS OGSÅ: Humoristisk serie for de 11-14-årige om livet i en sammenbragt familie

Men virkeligheden er en anden. Sifs far er åh så forelsket i den onde stedmor, Sif har fået to papsøskende, hendes lillebror Sigurd lever i et computerspil, hendes mor er sur som en citron (men mest skuffet), og Konrad, den nye dreng i klassen, har kun øje for ørkenprinsessen Kashmir.

Fra ca. 11 år.

Du kan købe Hjerte af pap online her eller i din lokale boghandel.

Du kan finde flere børnebøger til store og små på carlsen.dk