Børnebøger Carlsen

Så er der DM i bogmærke! Design jeres egne bogmærker og vind en kæmpe bogfest-pakke til hele klassen

Dm i bogmærke

Alinea og Carlsen har teamet op og afholder for allerførste gang DM i bogmærke for landets skoleklasser. Design jeres helt egne bogmærker og deltag i konkurrencen om en pakke med alt, hvad I har brug for til at holde en kæmpe bogfest – og ikke mindst en kæmpe stak af det trykte bogmærke.


Du kan læse dig ind i en magisk verden, tage på eventyr med vilde dyr eller rejse til det ydre rum. Når du læser, kan du være, hvad du vil – en astronaut, en eventyrer på safari med vilde dyr eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser for rejsen. Du kan pause det hele ved at sætte bogmærket i og lukke bogen, for nogle gange kalder virkeligheden jo. Heldigvis gør bogmærket det også nemt at hoppe tilbage i historien, præcis hvor man slap! 

Nu har I chancen for at designe jeres helt egne bogmærker, der kan blive en del af jeres læseeventyr! Deltag i DM i bogmærke, og fejr den fysiske bog sammen med os.

Hvad kan I vinde?

Vi kårer et vinderbogmærke i tre kategorier: indskoling, mellemtrin og udskoling. Hver af de tre vindere modtager en bogfest-pakke til sin klasse bestående af 30 bøger fra Alinea og Carlsen, en masse snacks fra Nordthy, en MYroom Future-sækkestol fra JLY. Og selvfølgelig en kæmpe stak af det trykte bogmærke til hele skolen, og titlen som danmarksmester i bogmærke. 

Hvordan kårer vi vinderne?

Vi har samlet den sejeste og mest kvalificerede jury til at kåre de tre vindere. Juryen består af illustrator Thorbjørn Christoffersen, forfatter Sofie Boysen, illustrator Signe Kjær, illustrator Louis Kønig-Wheatly og børnebogsbibliotekar Julie Arndrup. De vurderer alle indsendte bogmærker og kårer vinderbogmærket i hver kategori ud fra parametre som kreativitet, originalitet og evnen til at skabe læseglæde.

Sådan deltager I i konkurrencen

Print bogmærkeskabelonen og slip fantasien løs! I bestemmer helt selv, hvordan jeres bogmærke skal se ud og hvordan, I vil designe det – brug farveblyanter, tuscher, tegneprogrammer på computeren eller noget helt andet. 

Saml alle klassens bogmærkebidrag og send dem til os. Hvis I scanner dem, skal I sende til bogmaerke@carlsen.dk – hvis I sender dem med posten, skal I sende til 

Alinea

Att: DM i bogmærke

Vogmagergade 11

1148 København

Vi skal modtage jeres bogmærker senest fredag den 9. februar – vi glæder os til at se, hvad I finder på!

Download bogmærkeskabelonen her

Så er der DM i bogmærke! Design jeres egne bogmærker og vind en kæmpe bogfest-pakke til hele klassen

Om konkurrencen

Vinderen får direkte besked på mail senest den 23. februar.

Præmien består af en bogpakke på 30 bøger fra Alinea og Carlsen, snacks fra Nordthy, en MYroom Future-sækkestol fra JLY samt en kæmpe stak med vinderbogmærket. Præmien har en værdi af ca 10.000 kr. og kan ikke byttes til kontanter eller andre bøger.

Læs her hvordan vi behandler jeres oplysninger. 

LÆS OGSÅ: Vi skal insistere på den fysiske bog i skolerne
CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.