Fagbøger

Instagrim af Cecilie Haugaard: Lær at styre de sociale medier, så de ikke styrer dig!

Instagrim af Cecilie Haugaard: Lær at styre de sociale medier, så de ikke styrer dig!

De sociale medier har på godt og ondt fyldt meget i Cecilie Haugaards liv. I bogen Instagrim undersøger hun, hvordan de sociale medier påvirker vores mentale sundhed og viser en vej til, hvordan vi kan bruge dem uden at blive negativt påvirket.

Gennem en række samtaler med eksperter afdækker model og influencer Cecilie Haugaard i bogen Instagrim, hvordan SoMe-platformene er designet til at fange vores opmærksom­hed, og hvordan de påvirker vores hjerne, psyke og dømmekraft.

Hun viser, hvordan vi med øvelser og konkrete værktøjer kan lære at leve sundere med de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Sådan får du fred fra din smartphone. 10 gode råd til at skabe mentale pauser

Instagrim af Cecilie Haugaard: Lær at styre de sociale medier, så de ikke styrer dig!

Cecilie Haugaard (32) er model og influencer. Hun er uddannet fra CBS som cand.merc i økonomi og kommunikation med en overbygning i psykologi. Derudover har hun taget en uddannelse inden for coaching og har selv haft klienter.

Cecilie Haugaard fortæller i bogen også åbent og ærligt om de perioder i livet, hvor de sociale medier har haft en negativ indflydelse på hendes mentale tilstand. Hvordan hun kom videre ved hjælp af sine nære relationer og nye indsigter om, at de sociale medier er en forretning med tilrettelagt indhold – ikke et billede på virkeligheden. 

Instagrim indeholder også en række cases, som giver et indblik i deres sociale mediebrug. Deriblandt Abdel Aziz Mahmoud, Emma Holten, Christopher, Philine Roepstorff og Rasmus Brohave. 

LÆS OGSÅ: Hvem får angst og hvorfor? Læs i Peter Lund Madsens bog Når børn og unge får angst

Instagrim af Cecilie Haugaard:


Instagrim af Cecilie Haugaard: Lær at styre de sociale medier, så de ikke styrer dig!

Model og influencer Cecilie Haugaard (Cillemouse) undersøger ud fra en personlig tilgang, hvordan de sociale medier påvirker vores mentale sundhed – noget, hun selv har kæmpet med i perioder, hvor de sociale medier har haft en for stor plads i hendes liv.

Gennem en række samtaler med eksperter – en hjerneforsker, en psykolog, en ekspert i sociale medier og en mentaltræner – afdækker hun, hvordan medierne er designet til at tage så meget af vores tid og opmærksomhed som muligt, hvordan de bypasser vores rationelle tænkning og dømmekraft, og hvordan de kan resultere i tristhed, misundelse og mindreværd.

Hun fortæller også åbent og ærligt om de perioder i livet, hvor de sociale medier har haft en negativ indflydelse på hendes mentale tilstand, og hvordan hun kom videre.

Du kan købe Instagrim online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.