Mad og drikke Madværkstedet

Rosas spionkagebog: Havregryns-skovbund

Rosas spionkagebog: Havregryns-skovbund

På fredag udkommer Rosa´s helt nye spionkagebog. En bog der er spækket med opskrifter, spiontricks og kageformstræning!

Det er ligesom i programmerne, hvor der først skal spioneres, så man ved, hvad modtageren kan lide. Det kræver udklædning og spiontricks. Bagefter skal der æltes, pyntes og bages, imens spændingen stiger. For det hele afsluttes med, at farmor, storesøster eller måske far overraskes.

Denne bog indbyder til at gå undercover og lege spioner, og så selvfølgelig til at lave sjove og spændende kager, måske ligesom Marie her, som har lavet en Havregryns-skovbund.

Rosa og Marie fra Spionbog

Her får du Marie´s opskrift på en Havregryns-skovbund:

Rosa spionopskrift Marie

Sådan gør du:

Ælt alle ingredienser sammen til en dej med hånden eller en røremaskine.
Brug 3/4 af dejen til at lave en skovbund på brættet. Form grene og svampe af resten af dejen.

Nu skal der laves efterårsblade: Drys flormelis på bordet, rul 150 gram af fondanten ud, og mal den med pulverfarver i efterårets farver. Brug din udstikker
til at lave en masse blade af fondanten. Resten af fondanten skal du bruge til at udstikke sommerfugle og forme mariehøns af. Mariehønsene maler du med den flydende røde farve og den sorte kagetusch.

Smelt candymelt over et vandbad (kom candymelt i en lille gryde, som du kommer ned i en større gryde med kogende vand i bunden). Når det er klar, dypper du svampene deri. Gem lidt candymelt til lim. Nu kommer du hvide sukkerkugler på svampene, så de kommer til at ligne giftige fluesvampe. Sommerfuglene maler du i smukke farver.

Nu kan du lime svampe, grene, og hvad du ellers har, fast i skovbunden med candymelt, så det sidder fast. Drys græskarkerner og ristede havregrynsflager for at få skovbunden til at se levende ud, og læg bladene på.


9788711462737Rosas spionkagebog – 22 opskrifter fra Rouladegade er baseret på 2. og 3. sæson af Rosa fra Rouladegade. Bogen er fyldt med skønne billeder af Rosa, børnene og de voksne, som modtager overraskelseskagerne – og naturligvis gennemgås alle kageopskrifterne i øjenhøjde, så børnenes voksne også kan være med.

 

 

 

Rosas spionkagebog: Havregryns-skovbund